REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Iohannis s-a întâlnit cu europarlamentarii români la Bruxelles

Iohannis s-a întâlnit cu europarlamentarii români la Bruxelles

Replica API 15 octombrie 2015 | 00:12 265

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit joi, 15 octombrie a.c., la sediul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană de la Bruxelles, cu europarlamentari români.

În cadrul întâlnirii, organizate cu ocazia reuniunii de toamnă a Consiliului European, au fost abordate teme de actualitate de pe agenda europeană.

În acest context, președintele României a prezentat poziția părții române cu privire la fenomenul migrației, la procesul de consolidare a Uniunii Economice și Monetare, la relația UE — Marea Britanie, precum și la perspectivele Parteneriatului Transatlantic pentru Comerț și Investiții.

Referitor la migrație, șeful statului a reiterat că România susține o abordare bazată pe solidaritate și responsabilitate, pe dezvoltarea dialogului și cooperării cu statele de origine și de tranzit și pe identificarea de soluții pe termen lung la această criză.

În legătură cu relația UE — Marea Britanie, Președintele României a menționat că este în interesul atât al Uniunii Europene, cât și al Marii Britanii, ca Regatul Unit să rămână membru al Uniunii. Eventuale soluții care să țină seama de solicitările britanice nu trebuie, însă, să afecteze principiile fundamentale europene, în primul rând libera circulație a persoanelor.

În cadrul discuției cu europarlamentarii români, Președintele Klaus Iohannis a reiterat faptul că aderarea României la spațiul Schengen continuă să fie o prioritate.

În urma discuțiilor, a reieșit oportunitatea instituirii unei modalități de informare și consultare reciprocă pe temele europene și abordările României asupra acestora.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367