REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Iohannis: Scutul antirachetă are numai rol defensiv; nu intenţionăm să atacăm pe nimeni cu el

Iohannis: Scutul antirachetă are numai rol defensiv; nu intenţionăm să atacăm pe nimeni cu el

Replica API 15 iunie 2021 | 23:52 860

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, luni, că scutul antirachetă are numai rol defensiv.

Klaus Iohannis

"Acest scut este de multe ori adus în discuţie de Rusia, însă cred că este bine-venită şi această discuţie pentru a reitera că acest scut este unul pur defensiv, inclusiv partea de la noi, de la Deveselu, are numai rol defensiv. Noi nu intenţionăm să atacăm pe nimeni cu acest scut, însă suntem foarte hotărâţi să apărăm naţiunile noastre, statele noastre şi de aceea am acceptat la vremea respectivă instalarea unei componente a acestui scut şi în România", a spus Iohannis la finalul summitului NATO de la Bruxelles, întrebat despre declaraţia preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, care a arătat că va discuta la Geneva cu omologul său american, Joe Biden, despre situaţia României şi a Poloniei, unde sunt amplasate sistemele scutului antirachetă, scrie Agerpres.

Chestionat în ce măsură România discută cu Rusia, el a răspuns: "Noi discutăm toate aceste chestiuni în formatele din care suntem parte fiindcă aşa este corect".

De asemenea, şeful statului a subliniat că interesul României este să aibă o prezenţă aliată foarte solidă pe teritoriul său.

"Aţi văzut cu siguranţă că împreună cu SUA lucrăm foarte bine şi orice întărire a acestei prezenţe este bine-venită pentru noi, dar întărirea NATO în ansamblu este o veste extraordinar de bună pentru România şi pentru români fiindcă în acest fel se garantează securitatea României şi a fiecărui român în parte", a afirmat preşedintele Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rol defensiv impotriva cui? Suntem in pericol de a fi atacati de cineva? De catre cine?
2
0
Ala nu intelege daca-i zici asta,crede ca scutul merge si ca tava,platou sa nu inceapa sa scoata de prin buzunare sa fac liniute pe scut,dupa chiar ca nu mai antreneaza nimic.
0
0
asta sa i-o spui lui mutu
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614