REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Iohannis: Se vor introduce noi restricţii; ce a fost până acum o recomandare devine o obligaţie

Iohannis: Se vor introduce noi restricţii; ce a fost până acum o recomandare devine o obligaţie

Replica API 25 martie 2020 | 00:00 1004

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că recomandările în cazul epidemiei de coronavirus devin obligaţii.

"Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situaţia să îngrădim, să încetinim răspândirea infecţiei. Astfel, se vor introduce noi restricţii de circulaţie şi noi restricţii pentru români, în sensul că ceea ce a fost până acum o recomandare devine o obligaţie, după principiul stăm acasă", a spus şeful statului după şedinţa de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

El a indicat că oamenii vor putea merge la serviciu şi să-şi facă cumpărăturile necesare.

"Am convenit să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este necesar ca aceste măsuri să fie respectate integral", a mai spus Iohannis.

Şeful statului statului a menţionat că s-a decis şi folosirea Armatei pentru gestionarea situaţiei.

"Armata va pune la dispoziţie personal care va veni să suplimenteze forţele de ordine publică, Jandarmerie şi Poliţie", a afirmat Iohannis.

El a reiterat că persoanele cele mai vulnerabile sunt cele de peste 65 de ani.

"Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar şi de restricţii speciale şi astfel pentru a proteja persoanele peste 65 ani. Pentru aceste persoane se vor introduce restricţii speciale, în sensul că vor trebui în interesul propriu să stea practic tot timpul acasă", a subliniat Iohannis.

Şeful statului a explicat că aceste măsuri vor fi prevăzute într-o ordonanţă militară, care va fi redactată până la sfârşitul zilei, iar restricţiile vor intra în vigoare începând de miercuri.

"Am discutat şi alte măsuri care se cer luate, fie prin ordonanţe de urgenţă ale Guvernului, fie prin hotărâri ale Guvernului, fie prin ordine militare. Aceste restricţii pe care tocmai le-am menţionat vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi într-o ordonanţă militară, care se va finaliza până la sfârşitul acestei zile şi restricţiile, dragi români, vor intra în vigoare începând de mâine", a spus Iohannis, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aparitia unei noi ordonante prin care recomandarile anterioare se transforma in obligatii reflecta inconsecventa, incompetenta si proasta cunoastere a legii de catre Coamnadmentul central, Guvern si Herr President. Ordonanta are caracter imperativ, de executie si nicidecum de rugaminti si alte dragalasenii.Tema si lipsa de responsabilitate i-au determinat sa fie ezitanti de la inceput.Varstnicii pt ca nu au votat PNL si Presedinte au fosult consemnati la domiciliu sub masca protectiei, toata ziua declara presedintele iar in ordonanta premierul ii scoate la aer 2 ore pe zi. .
0
2
kkt mare sa umflat de la gazele acumulate sub suprafata,dara ploaia care va veni ii va curata de tot
1
1
Cel mai prost presedinte pe care l a avut Romania pana acum.Zici ca e un DVD cu zgarieturi care se blocheaza si repeta la infinit o scena dintr un film de groaza. Omul e chiar paralel si mai rau este ca au fost multi prostani ca mine care l au votat.Imi este rusine ca am fost asa papagal si am pus botul la un fraier.
1
1
dupa ce trece epidemia, suspendarea presedintelui pentru tradare, si dosare penale lui Ludovic si ministrului sanatatii, de interne, de finante, pentru neglijenta in serviciu, daca nu chiar pentru ucidere din culpa,..
1
1
nu are vina!poporul roman nu e golanul arogant, hotul si violatorul , astia sunt scursurile unui sistem ce s a dezvoltat si se dezvolta din politica prost facuta de oameni incompetenti ce urmaresc interesele lor in dauna poporului care a ajuns asa !
1
0
Nu este mai bine sa facem alegeri anticipate? Ca din decembrie se stia ca vine coronavirusul peste noi, dar pe cretinii astia ii interesau alegerile anticipate, pensiile militarilor si politistilor, doctorii sa nu ia si pensie si salariu de la stat si alte prostii. Popor de tembeli, conducatori pe masura!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218