REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Iohannis: Solicit Guvernului o analiză profundă privind recursul compensatoriu şi să vină cu soluţii

Iohannis: Solicit Guvernului o analiză profundă privind recursul compensatoriu şi să vină cu soluţii

Replica API 17 ianuarie 2019 | 00:32 378

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat miercuri Guvernului să facă, în timp scurt, o analiză profundă privind problema recursului compensatoriu şi să vină cu soluţii, subliniind că se poate intra în procedură foarte rapid în Parlament pentru a se corecta legislaţia.

"Solicit Guvernului României să facă, în timp scurt, o analiză profundă şi să vină cu soluţii. Repet: solicit Guvernului o analiză profundă şi prezentarea de soluţii. Aceste soluţii trebuie să vină de la Guvern, de la Ministerul de Justiţie. Se poate intra în procedură foarte rapid în Parlament, se poate corecta legislaţia. Singurul lucru care nu este acceptabil este ca lumea să vină şi să caute vinovaţi în loc să caute soluţii", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Potrivit şefului statului, siguranţa cetăţeanului nu este negociabilă.

"Foarte mulţi au observat şi s-a discutat foarte mult în diferite emisiuni şi alte medii despre delincvenţi care au fost eliberaţi mai repede decât au avut sentinţa în baza a ceva ce se numeşte recursul compensatoriu, adică au fost eliberaţi mai repede deoarece condiţiile în închisorile din România sunt proaste. Această chestiune a fost posibilă în baza unei legi care este în vigoare. Pe de altă parte, trebuie să spun foarte clar şi răspicat - siguranţa cetăţeanului român nu este negociabilă. Aşadar, trebuie să tragem câteva concluzii şi asta rapid şi să venim cu măsuri care permit omului de rând să stea liniştit acasă şi să nu se teamă că un delincvent eliberat vine peste el", a menţionat Iohannis.

El a arătat că soluţia la această problemă nu o reprezintă căutarea vinovaţilor în alte guvernări şi în alte majorităţi.

"Am observat tot felul de poziţii şi la guvernanţi şi din majoritatea parlamentară, dar şi din opoziţie, care toate seamănă între ele: se caută un vinovat pentru această lege. Eu vă spun clar: Nu asta este soluţia. Căutarea vinovaţilor în alte guvernări şi în alte majorităţi nu a rezolvat încă niciodată vreo problemă. Şi de aceea solicit Guvernului României să facă într-un timp scurt o analiză profundă şi să vină cu soluţii. Repet - solicit Guvernului o analiză profundă şi prezentarea de soluţii. Aceste soluţii trebuie să vină de la Guvern, de la Ministerul de Justiţie, se poate intra în procedura foarte rapid în Parlament, se poate corecta legislaţia. Singurul lucru care nu este acceptabil este ca lumea să vină şi să caute vinovaţi în loc să caute soluţii. (...) Solicit Guvernului României să vină urgent cu soluţii pentru această chestiune", a mai spus Iohannis.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum drak sa mai votezi PSD cand astia ingrasa toti HOTII si penalii pe bune cu PENSII SPECIALE cat patru milioane de pensii de amarastean! La fraieri le creste pensia doar la televizor si le sar ochii din cap cand vad cat au crescut preturile. Niste borfasi sustinuti de televiziunile celor mai mari infractori si condamnati penali securistul turnator voiculescu latrina 3 si penalul Ghita cu guita tv. Replica si ea sustine la greu PSD.
1
0
Johannis sa opreasca tavalugul PENALILOR care nenorocesc RO si pe Romani! HOTII astia vorbesc ca LEGILE pe care le fac si le aproba parlamentul penal sunt pentru binele Romanilor! NU. Sunt LEGI speciale facute de HOTI pentru alti HOTI de teapa lor ca sa nu poata fi niciodata anchetati si JUDECATI pentru toate furaciunile si nici ce-au furat sa li se mai ia inapoi! Asta n u-i DEMOCRATIE niste penali, condamnati definitive in loc sa stea la puscarie conduc Romania. TARA VREA ACUM REFERENDUM IN CARE HOTII SA STEA LA PUSCARIE NU IN FRUNTEA TARII SI, TOATE LEGILE DIN ULTIMII DOI ANI ABROGATE.
5
0
Romania este nepregatita sa se conduca eficient. Daca vor europenii sa legalizam hotia atunci suntem pregatiti sa conducem tot globul pamantesc. Incepem cu cca 500 de milioane de europeni asa cum a spus veorica, docila lu DRACnea.
8
0
Uitati-va cine a ajuns sa conduca RO si noi stam ca prostii si ne uitam la ei in loc sa-i luam cu parul sa se ascunda singuri in puscarie de furia poporului! Toate corvetele lu DRACnea fac stiptiss in parlamentul RO si toti borfasii stransi ciorchine in jurul lui fac LEGI doar pentru HOTI. Si, mai avem si un IMN..si nu ne DETEPTAM DE LOC! Tot adormiti suntem si-i lasam pe toti golanii sa ne scuipe-n obraz! Ne uitam cum ne fura banii din Buget, cum ii impart HOTII intre ei si...TACEM. Pana cand!
9
0
daca te puneai gica contra la gasca lui Ciolos cand l-au initiat asa cum te pui la astia din PSD probabil nu se ajungea aici dar atunci erai ocupat cu excursiile!
2
7
Mazil, bre, mazil
0
7
jeg esti dta- si un jeg mare- atat te duce mintea dupa ce ti s-au spalat creerii de latrinele puscariasului draknea, incat nu mai poti judeca. Din cauza ta si a multora ca tine suportam cu totii
9
2
Cel mai prost presedinte .
3
10
Asta nu mai stie ce sa faca ptr imagine. Un jeg
5
10
Asta rezolva siguranta cetateanului? Sunt atatia criminali, pedofili, in libertate, care pot savarsi fapte oricand. Asa este domnule Johannis, recursul compensatoriu este cauza tuturor relelor care se intampla in Romania. Cred ca goana dupa imagine ti-a mancat mintile. Ce frumos neai prostit in 2014...dar acum sper ca lumea nu mai este atat de naiva...
9
6

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920