REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Iohannis: Solicit secţiei clarificarea rapidă a situaţiei în ceea ce priveşte dosarul pe numele lui Kovesi

Iohannis: Solicit secţiei clarificarea rapidă a situaţiei în ceea ce priveşte dosarul pe numele lui Kovesi

Replica API 15 februarie 2019 | 03:21 479

Preşedintele Klaus Iohannis solicită Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie clarificarea rapidă a situaţiei în ceea ce priveşte dosarul deschis pe numele fostului procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, conform agerpres.ro.

"Prioritatea zero a tuturor celor care au responsabilităţi în statul român, indiferent de funcţiile pe care le ocupă, trebuie să fie protejarea şi consolidarea statului de drept. Solicit Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie corectitudine maximă, respectarea cu stricteţe a legii şi clarificarea rapidă a situaţiei în ceea ce priveşte dosarul deschis pe numele doamnei Laura Codruţa Kovesi, conducerea acestei secţii având o imensă răspundere în acest sens", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului subliniază că Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor nu trebuie sub nicio formă să fie un instrument politic de anchetă şi intimidare a magistraţilor şi procurorilor. El aminteşte că a contestat încă de la început înfiinţarea unui astfel de organism, sever criticată şi de către Comisia de la Veneţia, Comisia Europeană şi GRECO, pentru că nu prezintă suficiente garanţii de independenţă în raport cu factorul politic şi poate afecta încrederea cetăţenilor în justiţie.

"Majoritatea PSD-ALDE a ignorat cu bună ştiinţă toate aceste avertismente, astfel că această secţie specială, în acest moment, funcţionează. Tot această majoritate, printr-o serie de modificări nocive ale legilor justiţiei, este direct responsabilă pentru generarea conflictului care există acum în rândul magistraţilor.

PSD-ALDE a construit de la bun început un discurs anti-justiţie şi a făcut demersuri concrete pentru revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA şi a procurorului general al României, mai nou, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie reclamând, de asemenea, presiuni şi interferenţe.

Atenţionez majoritatea PSD-ALDE să înceteze să mai facă şi alţi paşi înapoi care să îndepărteze România de parcursul său european, ca stat democratic consolidat. Este imperativ ca PSD-ALDE să pună în aplicare cu celeritate opiniile Raportului Comisiei de la Veneţia şi recomandările cuprinse în Raportul Comisiei Europene privind MCV, astfel încât independenţa justiţiei şi lupta anticorupţie să nu fie afectate, iar fundaţia democratică a statului român să nu fie periclitată", mai spune Iohannis.

El punctează că lupta anticorupţie va continua în România, în ciuda oricăror "eforturi agresive ale celor care îşi doresc să controleze justiţia şi să îngenuncheze statul de drept".

"Ca preşedinte, voi acţiona şi mai departe pentru menţinerea statutului pe care România şi l-a câştigat cu mari sacrificii, de ţară în care instituţiile sunt puternice, dar sunt puternice prin aplicarea corectă a legii, nu prin abuzuri", conchide şeful statului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In ce tara am ajuns sa traim, sa fim condusi de HOTI si CONDAMNATI penali! Ce democratie-i asta cand astia care ne conduc fura, isi fac legi sa ramana si cu banii furati si fara sa dea socoteala nimanui! Sa furi cu legea facuta de HOTI, sa fi condus de HOTI si sa-i vezi cum ne ranjesc cand hotiile lor le platim noi si copii copiilor nostri ca datorie publica, pai sa nu-ti bagi p-ula-n ia de democratie si sa-ti aduci aminte de Ceausescu pe care tot naparci ca imbuibatii astia l-au omorat, nu poporul! Poporul, acum chiar ka dat de drakul!
8
0
Kovesii daca a luat bani de la Ghita, nu i-a bagat ea mana in buzunar stia Ghita pentru ce i-a dat si ce-a facut Kovesii cu ei! A adus un HOT, ioan popa sef FNI care a nenorocit milioane de romani fugind cu banii oamenilor in Indonezia. Si pentru acest lucru este de felicitate LCK ca nu a cheltuit banii tarii ci pe ai unui alt mare HOT. Brava ei!
9
0
Laurei Kovesi i s-a rezervat, de catre cleptocrati, un program complet. Luptatoarea anticoruptie a fost mai intai asiduu linsata la televiziunile arondate. Apoi au fost inregimentate in asaltul asupra ei autoritatile. Slugarel a fost pus s-o dea afara pe baza de pretexte stravezii. Simultan s-a vazut inundata cu dosare penale, care mai de care mai subtiri, juridic, dar cu atat mai eficiente la capitolul maculare de imagine. Tara toata si UE trebuie sa fie alaturi de LCK in lupta cu HOTII si CRIMINALII economici care au distrus RO si pe noi toti! LCK va fi procuror sef European si va invange.
9
0
Alo, domnu presedinte sunteti acolo, aveti toate tiglele pe casa, ati auzit de separarea puterilor in stat si de codul penal? Da stim ca va ocupati de ceva fizica la clasele 5-8 dar consilierii nu va spun ca devenit inca o data penal cu discursul asta?!
1
10
vorbeste cand trebuia sa taca
1
11
Clarificarea rapida ce inseamna ? clasarea dosarului sau judecarea pe repede inainte ? oricum ar fi, klaus asta nu are voie sa se amestece in anchete penale sub nicio forma. ar putea sa fie chiar trafic de influenta?
3
12
cu comisia de la Venetia, punerea sub acuzare este normala, daca este nevinovata sa dovedeasca parca asa spunea sau doar ea avea voie sa puna sub acuzare pe cine i se indica? Nu intamplator sar ca arsi aia pe care luluta ii ocolea sistematic cu dna-ul ei.
2
13
A inceput si babalaul asta de Iohannis sa se bage ca Basescu. Cum sa te bagi in anchetarea unei personae,fie ea si numita Kovesi,dupa botez ? Daca persoana era un Gigel,Marioara,se mai baga Iohannis? S-a bagat el cand a fost informat de ororile comise sub indrumarea numitei Kovesi? A zis ca nu stie si nu-l intereseaza. Pai sa nu-l intereseze nici acum,sa-si vada dracului de excursiile lui si sa lase Justitia sa mearga independent.
3
14
rapid cum a numit el ministri si pe Adina Florea ce v-a venit rindu Iohanis osa platesti si tu te bagam in istorie pe - negativ
3
12
Punerea sub acuzare a Laurei Codruta Kovesi este exact ceea ce Comisia de la Venetia, GRECO si Comisia Europeana avertizau ca se va intampla: sectia pentru magistrati a devenit un autentic pluton de executie, a carui principala tinta este acum Codruta Kovesi, care trebuie impiedicata cu orice pret sa devina procuror-sef european.
13
4
animalule , te-ai deghizat dar tot cacat mananci ! la puscaria cu cea care a distrus familii , zeita care a regizat tot circul cu catuse ....iar apoi oamenii au fost declarati nevinovati . Romane , bagatia-i pula in mormantul ma - tii , daca o lua pe fiica-ta nevinovata ,ce pula mea cacat mai mancai ? a venit timpul sa plateasca , penala , aparata de penalul sef , klaus !
2
12
NU MAI PUNETI PRESIUNE.LASATI JUSTITIA SA ISI FACA TREABA.DACA A GRESIT SA PLATEASCA.
5
13
Cap de creta Iohannis isu baga nasu in actul de justitie Sa mai votati specimenu asta ca o sa ne fie bine! Huo!!
5
14
Cu presedintele tarii! Cel mai bun presedinte! Roman de nationalitate germana!
16
8
Asta este presiune pe justitie. Nu stii asta presedinte sau faci ca la ale tale dosare
6
16
O SA SUGI PULA IMPREUNA CU KOVESI ,KLAUS SI ALTE RAPANDULE CARE SUG PULA LA SRI SA TRAIASCA.CACATULE SCHIMBA TI NUMELE SUGEAMI AI PULA MIE SI LA TOT PSD DIN ROMANIA.
8
21
greu de presupus ca aceste jigodii mai au discernamant, spaima si frica de puscarie le da racoare pe sira spinarii- oricum circul a inceput- locul lor este puscaria si acolo vor ajunge- tara are nevoie sa fie condusa de experti in materii- nu curve si amante- curva de la cta- nulitatea absoluta incearca sa ce- javra ordinara vei disparea in anonimat de manuta cu criminalul tudorel
18
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614