REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Iohannis speră că discuţiile din viitoarea misiune a FMI vor reflecta progrese mai semnificative

Iohannis speră că discuţiile din viitoarea misiune a FMI vor reflecta progrese mai semnificative

Replica API 10 februarie 2015 | 00:00 208

Preşedintele Klaus Iohannis a primit luni, la Palatul Cotroceni, misiunea delegaţiei comune a FMI, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale, şeful statului exprimându-şi speranţa că, în contextul viitoarei misiuni a Fondului, discuţiile vor reflecta progrese mai semnificative.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul întrevederii cu delegaţia FMI, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale, preşedintele Klaus Iohannis ”şi-a exprimat speranţa că, în contextul viitoarei misiuni a delegaţiei, discuţiile dintre autorităţile române şi instituţiile financiare internaţionale vor reflecta progrese mai semnificative, care să se concretizeze în încheierea cu succes a Acordului”.

De asemenea, preşedintele României fost informat de către reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale cu privire la stadiul Acordului cu România şi la concluziile actualei misiuni comune a celor trei instituţii internaţionale.

”Au fost prezentate principalele măsuri privind reformele structurale care au făcut obiectul evaluărilor şi negocierilor cu Guvernul, atât cele asupra cărora s-a ajuns la un acord, cât şi cele asupra cărora urmează să se decidă în lunile următoare”, se menţionează în comunicatul Preşedinţiei.

Guvernul nu a ajuns la un acord cu FMI şi CE în actuala misiune de evaluare, cele două instituţii cerând creşterea abruptă a preţului la gaze pentru populaţie şi CET-uri din aprilie şi restructurarea masivă a companiilor energetice Hunedoara şi Oltenia, a anunţat, luni, premierul Victor Ponta după o ultimă rundă de discuţii cu board-ul FMI.

Premierul a precizat că, în aceste condiţii, nu va fi semnată o scrisoare de intenţie şi că discuţiile pe aceste două puncte de divergenţă, anunţate anterior de MEDIAFAX, vor continua în aprilie, acordul rămânând însă în vigoare.

mai mult: http://www.mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614