REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Iohannis: Strategia de vaccinare, aprobată în CSAT

Iohannis: Strategia de vaccinare, aprobată în CSAT

Replica API 4 decembrie 2020 | 23:54 1561

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus a fost aprobată în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

"În şedinţa extraordinară a CSAT, a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus, o campanie de vaccinare care va dura cel puţin câteva luni de zile", a spus şeful statului, după ce a vizitat centrul de vaccinare anti-COVID-19 de la Romexpo.

El a arătat că este foarte posibil ca, la începutul anului viitor, România să beneficieze de prima tranşă de vaccin, adică aproximativ 1 milion de doze.

Potrivit şefului statului, strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus este "foarte bine lucrată".

"Această strategie prevede paşii care se vor face, principiile pe care se bazează întreaga strategie şi foarte multe alte detalii despre vaccinare. Toate aceste lucruri vor fi prezentate publicului, pe larg, mâine, în cadrul unei conferinţe de presă care va fi organizată la Guvern. Sunt foarte multe lucruri şi în săptămânile şi lunile care urmează vom avea o informare permanentă pentru publicul general, dar şi pentru publicul specializat, va exista inclusiv un site dedicat, unde cei dornici de informaţii suplimentare, verificate, vor putea să vadă ce se întâmplă", a explicat Iohannis, scrie Agerpres.

Preşedintele a reiterat că în prima etapă se vor vaccina personalul medical şi persoanele din grupe de risc.

"Vaccinarea este voluntară. Vaccinarea este sigură. Vaccinarea este eficientă. Vaccinarea se face planificat", a transmis el.

Şeful statului a adăugat că tipurile de vaccin anti-COVID aflate în curs de aprobare sunt sigure, eficiente şi la cel mai înalt standard european.

Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România va fi prezentată, vineri, la Palatul Victoria, de Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şi Florentina Furtunescu, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Guvernul a adoptat în şedinţa de săptămâna trecută hotărârea privind Strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ai dreptate dar ca si in fotbal exista un grup restrans de fanatici cum e asta de la 19:03!!!
6
0
sunt din ce in ce mai greu de suportat declaratiile presedintelui . de asemenea si incompetenta balbele minciunile si furaciunile guvernului pe care il gireaza. vor fi o amintire neagra cenusie in istorie la fel ca mentorii lor din partidul rosu.
7
0
Replica a ajuns cloaca unde postaci pizede isi varsa mizeriile..
0
8
Iar mananca cacat sasul asta?
5
1
la lada de gunoi a istoriei, acolo va e locul.
8
1
Mi-e scarba cand va vad zi de zi cu declaratii ,voi apereti la televizor mai mult ca Ceausecu.Voi nu vedeti ce se intampla in orase,ca lumea este nemultumita ca incercati sa ne prostiti de atat timp.Voi cat va plimbati nu muriti ma odata de covid-19? ca daca era pandemie erati toti crapati cat va frecati cururile in toate partile.Erati si cu pomeni facute.V-ati facut-o cu mana voastra,pe limba voastra o sa piara acest partid.O sa fiti istorie PNL.
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108