REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Iohannis subliniază necesitatea dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului strategic cu SUA

Iohannis subliniază necesitatea dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului strategic cu SUA

Replica API 9 august 2016 | 00:00 166

Președintele Klaus Iohannis a primit luni, la Palatul Cotroceni, o delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii, context în care a subliniat necesitatea dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului strategic cu această țară, prezentând avantajele economiei românești, aflate în creștere, pentru investitorii americani.

Potrivit unui comunicat citat de http://www.agerpres.ro, partea americană a exprimat apreciere față de lupta anticorupție din România.

Delegația Congresului SUA este condusă de Devin G. Nunes, președintele Comisiei permanente pentru servicii de informații a Camerei Reprezentanților.

"Discuțiile s-au concentrat asupra dimensiunii de securitate a Parteneriatului strategic dintre România și SUA, cu accent asupra cooperării militare și în domeniul schimbului de informații. Au fost discutate, de asemenea, contextul de securitate din regiunea Mării Negre și evoluțiile privind sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice. Interlocutorii au evidențiat nivelul excelent de cooperare politică și militară dintre România și SUA și interesul comun de aprofundare și extindere a Parteneriatului strategic, România fiind unul dintre cei mai de încredere, stabili și fermi aliați ai Statelor Unite, într-o regiune cu un grad ridicat de impredictibilitate", precizează Administrația Prezidențială.

Sursa citată adaugă că delegația americană a apreciat în mod deosebit, în cadrul discuțiilor, relația strategică româno-americană, "având la bază o prietenie profundă, puternică și stabilă".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614