REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Iohannis: Sunt împotriva traseismului politic. Eu nu am girat niciodată acest lucru

Iohannis: Sunt împotriva traseismului politic. Eu nu am girat niciodată acest lucru

Replica API 19 august 2020 | 00:00 900

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este împotriva traseismului politic, iar politicienii care au trecut de la un partid la altul trebuie să dea explicaţii propriului electorat.

Klaus Iohannis

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Cotroceni, preşedintele a fost întrebat de un jurnalist dacă a "girat" trecerea unor primari şi parlamentari de la PSD la PNL.

"Nu le-am girat. Ba dimpotrivă. După cum ştiţi foarte bine, şi săptămâna trecută m-am exprimat clar, franc, împotriva traseismului politic. Deci, nu vă supăraţi, acea parte din întrebare mi se pare extrem de tendenţioasă şi probabil chiar greşit formulată. Eu nu am girat niciodată un traseism politic, nici nu am de gând să o fac şi nici nu cred că cineva bănuieşte că am făcut-o. Eu sunt împotriva traseismului politic, iar acei primari sau parlamentari sau consilieri care au trecut de la un partid la altul nu trebuie să-mi explice mie de ce au făcut-o, fiindcă eu nu am nicio autoritate să-i spun unui politician ce să facă. Dar fiecare dintre ei va trebui să explice propriului electorat de ce a trecut dintr-o parte în alta. Dar pe mine, altădată, vă rog să mă întrebaţi într-o formulare corectă, care nu se constituie într-o supoziţie total eronată", a spus şeful statului, scrie Agerpres.

Răspunzând unei alte întrebări asemănătoare, Iohannis a explicat că este posibil ca un politician să treacă de la un partid la altul atunci când îşi schimbă doctrina, însă asemenea cazuri sunt rare.

"Eu sunt împotriva traseismului politic, însă eu, preşedintele, nu sunt în niciun partid. Aşa scrie în Constituţie şi, în consecinţă, nu pot eu să intervin într-un partid politic să-i spun să facă, să încurajeze sau să nu încurajeze trecerea unor politicieni dintr-o parte în alta. Dar public am tot dreptul şi cred că românii aşteaptă să îmi spun opinia şi atunci, repet, eu, Klaus Iohannis, preşedintele României, sunt împotriva traseismului politic. Adică sunt împotriva ca un politician să treacă din motive electoraliste dintr-un partid în altul. Atenţie, din motive electoraliste. Se poate întâmpla ca unii să-şi schimbe doctrina, dar asta mie mi se pare o situaţie rarisimă", a mai spus Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu dai legea traseismului politic
0
0
mai vrea inca o porecla - Pinocchiohanis?
4
1
Suge-o cu bolta plavane.
6
1
Sa iti dau muie pe la spate
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218