REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Iohannis: Voi merge la şedinţele de Guvern; am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare

Iohannis: Voi merge la şedinţele de Guvern; am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare

Replica API 19 decembrie 2018 | 02:28 328

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că va merge la şedinţele de Guvern, după ce a constatat "o dorinţă de colaborare" din partea prim-ministrului Viorica Dăncilă.

"Am solicitat agenda (şedinţei de Guvern - n.r.). Cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă. Ne pregătim pentru preşedinţie (a Consiliului UE - n.r.) şi, chiar dacă suntem pregătiţi, lucrurile nu vor fi absolut deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare, ca să zic aşa, în repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora. Voi merge la şedinţele de Guvern", a precizat Klaus Iohannis, la Viena, unde participă la Forumul la nivel înalt Europa - Africa.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis luni o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care i-a solicitat agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului.

"În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituţie, vă solicit să îmi transmiteţi agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului. Învederez că obligaţia comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării/ aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009", arăta şeful statului în scrisoare.

Klaus Iohannis sublinia că, potrivit dispoziţiilor menţionate, agenda de lucru a şedinţei Executivului se comunică autorităţilor publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum şi documentele însoţitoare respective, cu cel puţin 24 de ore înainte de ziua şedinţei Guvernului.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mamei celui de sub mine ! huliganilor , rezistentilor platiti cu zeci de mii de euro , tradatori nenorociti , la puscarie cu voi !
2
3
Uitati-va cine a ajuns sa conduca acum RO si noi stam ca prostii si ne uitam la ei in loc sa-i luam cu parul sa se ascunda singuri in puscarie de furia poporului! Toate corvetele lu DRACnea fac stiptiss in parlamentul RO si toti borfasii stransi ciorchine in jurul lui fac LEGI doar pentru HOTI. Mai avem si un IMN..si nu ne DETEPTAM DE LOC! Tot adormiti suntem si-i lasam pe toti golanii sa ne scuipe-n obraz! Ne uitam cum ne fura banii din Buget, cum ii impart HOTII intre ei si...TACEM. Pana cand!
3
1
Pai sa mearga babalaul acolo,poate va intelege mai bine despre ce se discuta si nu va mai fi nevoie sa se chinuie sa inteleaga doua- trei pagini de rapoarte .Sa stea acolo,macar asa cacatii hastagisti se vor abtine sa traga basini zgomotoase pe gura si sa vina cu difuzoare de acasa in Parlament. Sa fie nemernicul de fata si cand se discuta despre abuzuri,sa nu zica apoi ca nu stie si nu-i pasa.Sa vada cu ochii lui cat de cacat sunt basanaii vopsiti in PNL si usereii mitocani prosti.
0
3
Foarte bine! Este o decizie corecta, luata de d-ul presedinte. Are acest drep constitutional, da.
3
0
Da casele-napoi!
4
4
Ne dai si noua o ciucalata, pentru ca de atata esti bun!hahaha mos craciun
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218