REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Iohannis: Voi susţine în continuare o legislaţie raţională şi adoptarea de măsuri realiste în acord cu principiile economiei de piaţă

Iohannis: Voi susţine în continuare o legislaţie raţională şi adoptarea de măsuri realiste în acord cu principiile economiei de piaţă

Replica API 31 octombrie 2020 | 00:00 1185

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia "Topului Naţional al Firmelor Private din România" în care afirmă că va susţine în continuare o legislaţie raţională şi adoptarea de "măsuri responsabile, realiste şi în acord cu principiile economiei de piaţă".

Klaus Iohannis

"Tabloul macroeconomic pentru al doilea trimestru al anului curent a fost unul negru pentru majoritatea economiilor. Chiar dacă prognozele actuale nu indică recuperarea rapidă pe care ne-o dorim, evoluţiile recente ne oferă totuşi motive de optimism. Producţia industrială a revenit în teritoriu pozitiv, rata inflaţiei a rămas la un nivel moderat, iar economia beneficiază în continuare de stabilitatea cursului valutar. În 2021, rapiditatea redresării economice se va datora facilităţilor pe care Guvernul le-a acordat în această perioada de criză. În acelaşi timp, este de o importanţă esenţială consolidarea cadrului de guvernanţă economică. Voi susţine în continuare o legislaţie raţională şi adoptarea de măsuri responsabile, realiste şi în acord cu principiile economiei de piaţă. În toată această perioadă, împreună cu Guvernul şi prin dialog cu mediul de afaceri, au fost găsite şi puse în aplicare soluţii reale pentru menţinerea locurilor de muncă, asigurarea de capital de lucru şi investiţii. În anii următori, firmele vor avea acces la bani europeni pentru infrastructura de suport în afaceri, stimularea inovaţiei şi a competitivităţii. Acestea sunt aspectele esenţiale pentru creşterea economică durabilă şi pentru calitatea vieţii românilor, nu promisiunile fără acoperire şi lipsite de responsabilitate fiscal-bugetară", afirmă Iohannis în mesajul care a fost transmis de consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, scrie Agerpres.

Şeful statului arată în mesaj că nimeni nu a putut anticipa criza sanitară care are implicaţii de amploare asupra economiei, iar în acest context, în ciuda incertitudinilor, capacitatea de recuperare trebuie să fie pe măsură, printr-un efort conjugat al firmelor şi al statului.

"Este necesar să folosim criza nu doar ca pe o lecţie, pentru a fi mai bine pregătiţi în viitor, ci şi ca pe oportunitate, pentru schimbarea modelului nostru de dezvoltare, atât în planul administrării afacerilor, cât şi în planul guvernării. Această provocare nu va putea fi depăşită separat, ci doar împreună. Cunosc dificultăţile prin care treceţi ca întreprinzători şi nu mă refer doar la bilanţuri şi cifre de afaceri, ci mai ales la eforturile deosebite de adaptare pentru asigurarea protecţiei sanitare a oamenilor, eforturi pentru care vă felicit", spune Iohannis.

Şeful statului punctează că, în contextul problemelor cauzate de criza sanitară, cercetările arată că doar 30% dintre IMM-uri consideră că mediul de afaceri este unul favorabil, iar marile probleme rămân resursa umană, birocraţia şi situaţia finanţării.

"În privinţa birocraţiei, criza actuală este şi un prilej pentru a forţa schimbarea mentalităţilor de lucru în instituţiile statului. Aşa cum aţi remarcat, deja s-a reuşit impunerea unor noi metode de lucru în diferite zone ale administraţiei centrale şi locale. IMM-urile dispun acum de mai multe mijloace electronice în interacţiunea cu autorităţile şi vă asigur că digitalizarea administraţiei va continua în ritm alert. În ceea ce priveşte problema finanţării, avem asigurarea că vor exista resurse pentru derularea în continuare a programelor de finanţare a economiei, prin credite garantate şi granturi pentru capital de lucru şi investiţii. O altă sursă de finanţare, deosebit de importantă, este reprezentată de programele operaţionale, în special prin fondurile mai accesibile destinate IMM-urilor", arată Iohannis.

Cea de-a XXVIII-a ediţie a "Topului Naţional al Firmelor Private din România" este organizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca in occident,meseriasii platiti ca sclavii Puneti impozit pe profit,daca o casa te costa 60.000 euro materiale si mana de lucru,si se vinde cu 180.000 euro,atunci 120.000 euro ar tb sa fie impozitati cu 80%,...astfel munca va fi platita,impunindu-se grile de salarizare cu salariul minim pt diverse meserii exemplu-zidar,salariu mediu ca in occident 3000-4000 euro pe luna,plus asigurari medicale...profitul investitorului va fi acelasi la 80% impozit,...sunt bani,dar omul de rand e furat si de patron si de statul roman ,pt asta si-au luat romanii lume'n cap,plecand cu milioanele...
1
0
tu vorbesti de lagislatie cind ai incalcat constitutia de atitea ori fa un efort si evaluiazate singur adica cereti suspendarea singur
2
0
Decat sa fiu exploatat de vre-un machidon clapaug cu 4 clase , venit de la Beidaud , pt. 1.500 lei ... mai bine stau acasa pe somaj !
2
0
Privatii recunosc ca principala lor problema este forta de munca. Cand vor recunoaste ca principala problema a celor ce constituie forta de munca este salarizarea mizerabila pe cate o practica toti privatii?
7
0
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218