REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ion Cristoiu - despre cum a fost 2017

Ion Cristoiu - despre cum a fost 2017

Replica API 1 ianuarie 2018 | 17:04 459

Jurnalistul Ion Cristoiu consideră că anul 2017 a fost unul pierdut pentru România, din punct de vedere politic, economic și social. Acesta afirmă, într-un interviu acordat lui Ionuț Crivăț de la ziarul și revista Omenia, că PSD și ALDE ar fi trebuit să facă mai multe modificări legislative în 2017, ar fi trebuit să profite de creșterea economică pentru noi investiții. Nici președintele Iohannis nu scapă de criticile jurnalistului. Cristoiu afirmă că președintele Iohannis nu a dus la capăt niciun proiect în 2017, notează stiripesurse.ro.

„Încheiem anul destul de prost dacă ne raportăm la structura puterii. Avem pentru prima dată, după decembrie 1989, un Parlament dominat de o majoritate PSD + ALDE, o majoritatea care, cred că este, într-un fel, singulară în plan european. O asemenea majoritatea a fost întodeauna dorită în România postdembristă, deoarece guvernele minoritare sau de coaliție – cum au fost CDR sau chiar Alianța D.A.- nu au reușit să treacă prin Parlament proiecte de legi fundamentale pentru România. Noi ne-am fi așteptat ca având o asemenea majoritate PSD și ALDE – și mai ales în primul an de guvernare când există un capital politic uriaș – să fi promovat proiecte de legi, inclusiv cel de modificare a Constituției, deoarece este învechită în multe dintre articolele sale. Nu s-a întâmplat asta, s-a pierdut aproape un an. Nu spun că s-a pierdut cu legile justiției, pentru că și domeniul acesta trebuia adus la zi. Din 2004, cele trei legi nu au mai fost modificate substanțial. Alte proiecte nu au trecut, în materie de infrastructură nu am deschis nici măcar un km de autostradă. Creșterea economică nu este una care o să dureze așa de mult, ea nu s-a văzut în vreo mare investiție. De fapt asta este și marea problemă a României. Un alt mare ghinion îl reprezintă faptul că președintele României, și anul acesta, la fel ca și în alți ani, nu a făcut nimic, nu a dus la capăt nici un proiect. Avem o opoziție foarte slabă care apelează la o singură formă de luptă, după părerea mea catastrofală, din punct de vedere electoral, și anume lupta de stradă, extraparlamentară, o luptă care nu a adus niciodată capital electoral. Până la urmă oamenii te trimit în Parlament să te bați într-un cadru legislativ, în cadrul vieții politice, nu să te bați pe stradă. În stradă se bat alte instituții, alte organisme. Nu am o concluzie optimistă pentru acest sfârșit de an 2017. Repet, întodeauna, primul an pentru orice guvernare este un an de proiecte uriașe, chiar de decizii radicale, uneori nepopulare. Dacă nu profiți de primul an, apoi în al doilea, al treilea, este mai greu de presupus că poți promova ceva mai radical”, afirmă jurnalistul Ion Cristoiu, potrivit blogului personal.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nea Ion s-a pozitionat intotdeauna impotriva puterii,puterii de dreapta.Acest nostalgic comunist a tacut anul aceste pregatindu-si bucuros munitia,dar se vede ca nu ia iesit.Iubitii lui comunisti calca-n strachini din ce in ce mai mult.Nu ma mir ca anul asta va iesi ca sa-i apere.
4
0
Nea Ioane , in 2017 , ai probat faptul ca te-ai ramolit definitiv ! Nicio analiza nu ti-a iesit si nici macar devenirea personala nu s-a implinit cumva . Tot guzgan de Pufesti ai ramas ...
4
0
sunt foarte surprins de faptul ca-- legile justitiei trebuiau aduse la zi- continuati forma finala va multumeste, ptr ca nu sunteti explicit ci mai degraba lasati loc de interpretare, nu apreciez favorabil comentariul dvs ptr ca sunteti de o anumita parte, cum ati fost tot anul dealtminteri. Romanii, in general, apreciaza corectitudinea, realitatea pura, adevarul cu alte cuvinte, cat de dureros va fi acesta. In 28 de ani , am invatat si noi sa discernem ce e si ce nu bine. De ce nu v-ati legat de legile legate de salariile si pensiile astronomice ale ciumei rosii, si tot ce au realizat a fost
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367