REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ion Cristoiu ÎL SOMEAZĂ pe Klaus Iohannis SĂ PREIA COMANDA: Are un capital politic uriaș

Ion Cristoiu ÎL SOMEAZĂ pe Klaus Iohannis SĂ PREIA COMANDA: Are un capital politic uriaș

Replica API 30 martie 2020 | 00:00 1026

Jurnalistul Ion Cristoiu îl somează pe președintele Klaus Iohannis să preia comunicarea în cazul crizei generate de coronavirus. Cristoiu spune că Iohannis are cea mai mare autoritate în fața românilor și este, fără doar și poate, omul politic ce mai potrivit pentru a comunica unele măsuri dure.

"Klaus Iohannis, preia comanda!

Și iată de ce.

Mai mult decît în alte locuri ale lumii, cetățenii României își îndreaptă privirile spre o singură persoană. Acea persoană e șeful statului. Acolo unde șeful statului e doar decorativ (vezi Italia, Ungaria, Bulgaria) persoana respectivă e premierul. De la acesta populația așteaptă mesaje de îmbărbătare. Nu goale, cum au fost cele ale lui Klaus Iohannis de pînă marți, 24 martie 2020, ci pline de conținut, mai ales pe dimensiunea speranței că împreună vom trece peste acest hop. România e republică semiprezidențială. Cu toate acestea șeful statului rămîne în postdecembrism persoana cu imaginea de cel mai puternic om din țară. Prin urmare, președintele Klaus Iohannis e obligat să-și asume conducerea Războiului cu Criza.

În democrație, dar nu numai, contează enorm și forța de convingere a populației. Desigur, se poate scoate Armata pe străzi, se pot arunca grenade lacrimogene împotriva celor care se plimbă pe bulevarde. Esențială rămîne însă convingerea. Asta cere centralizarea comunicării la nivelul unei persoane cu mare autoritate morală, dar și cu imaginea de om care ar putea rezolva problemele.

De la începutul Crizei s-au încercat fel de fel de experimente în materie de asumare a imaginii Tătucului. Raed Arafat se bucură de un capital politic uriaș. Da, dar Raed Arafat nu deține prerogativele de șef al statului și în plus stîrnește invidia șefilor săi. N-a mers nici experimentul comunicării în grup cu Marcel Vela în centru. (...) Din acest punct de vedere, România are în Klaus Iohannis persoana ideală pentru asumarea unor măsuri nepopulare. Klaus Iohannis e la al doilea mandat. Klaus Iohannis tocmai ce a fost ales cu un scor zdrobitor. Are un capital politic uriaș. Are așadar de unde să piardă", scrie Ion Cristoiu pe blogul său, conform stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cristoiule, era o vorba. Du-te-n Cristosii matii. Peltic comunist nenorocit. Cine o pupa pe Udrea in pizda? Nu tu nenorocitule? La cacat naparca
2
0
un nenorocit de ziarist si psdist dece nu spui ma jegule adevarul, unde sant partidele care iau bani de la romani in toate campaniile dece nu spui de biserici sau de politicuieni care fura de la romaniesti un lingau al psdului dece nu ai curaj sa scri de toate partidele careau fost la guvernare si au furat si fura in continuare iti este frica jegosule
1
6
Ce sa faca asta, este o momaie, cu guvernul lui catastrofa. Se imbolnavesc cadrele medicale pe capete, se inchid spitale in serie. Mor oameni, medicii striga dupa echipamente, nici masti nu le da, la granite au intrat toate lichele infestate, fara sa- i intrebe nimeni de viata. Istoria va scrie despre epoca Iohanis ca epoca Coronavirus. Abia a cum a venit scadenta, pana acum a fost turism, schi, bazar si jigniri la o parte din romani pe care ii voia disparuti. E un Dumnezeu, face mereu dreptate. Cand sapi groapa altuia , cazi tu in ea.
6
2
Cum sa dea actualul presedinte cu convingere un semnal populatiei? Cu fals in acte, cu incalcarea legii supreme a tarii, Constitutiei Romaniei, cu absenteismul de la inceputul crizei si incapatanarea naroada cu anticipatele si PSDul e de vina? Cine a dat semnalul ca diaspora sa nu fie carantinata la granita? Stia din ianuarie cu SRI, SIE, STS et co. ce se intampla in China si a lasat poporul asta in bataia sortii, cu Orban ca lacheu. Astea sunt fapte si nu speculatii. Omul trebuie judecat dupa fapte.
6
1
de parerea unui turnator aveam nevoie.lasa ne ba,lasa ne in plata domnului si ai grija de tine.stai dracu in izolare ca au nevoie de tine si de parerile tale inutile la televiziunile de propaganda si lasa i pe altii.se crede si fosila asta vreun consilier vreo persoana de care trebuie sa asculti sau la care sa apleci urechea.ce ar mai fi sa apleci urechea sau sa bagi in seama parerea unui TURNATOR a unui SECURIST?fereasca Dumnezeu.
4
3
Cristoiu, un Gica contra. in rest un inventator de stiri. nimic adevarat
5
5
Are capital, asa e, a adunat din chiria caselor furate...
10
3
corect, a starnit o invidie mare
5
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218