REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ion Grecu, unul din cei mai bogaţi români, suge bani și de la CNE Cernavodă!

Ion Grecu, unul din cei mai bogaţi români, suge bani și de la CNE Cernavodă!

Andreea VREJOIU 4 februarie 2023 | 00:00 5903

Elcomax IEA SA, celebra firmă din Cernavodă, deținută de Ion Grecu, aflată în prezent în reorganizare judiciară, primește contracte pe bandă rulantă de la Societatea Națională Nuclearelectrica SA. Ultimul contract pe care a reușit societatea să îl obțină vizează ,,serviciile de exploatare a obiectivelor exterioare adiacente incintei de securitate a CNE Cernavodă”, valoarea acestuia fiind de 1.580.100 de lei, fără TVA.

Ion Grecu, unul din cei mai bogati romani, suge bani si de la CNE Cernavoda!

Societatea Națională Nuclearelectrica SA a atribuit în cursul zilei de 20 ianuarie 2023 un contract privind ,,Servicii de exploatare a obiectivelor exterioare adiacente incintei de securitate a CNE Cernavodă”. Câștigătoare a contractului a fost desemnată societatea Elcomex IEA SA, din Cernavodă, deținută de afaceristul Ion Grecu. Valoarea totală a contractului are o valoare de 1.580.100 de lei, fără TVA.

Ion Grecu, unul din cei mai bogati romani, suge bani si de la CNE Cernavoda!

Afacerea lui Ion Grecu, unul din cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 46 de milioane de euro, s-a prăbușit în ultimii ani. Astfel, dacă în 2015 Elcomex IEA raporta afaceri de 102,5 milioane lei şi un profit net de 533.000 lei, cu 568 de angajați, în 2017, anul intrării în insolvență, business-ul s-a comprimat până la 39,7 milioane lei, cu pierderi de 54,5 milioane lei și cu mai bine de 140 de angajați mai puţin, respectiv 414. Acum, firma derulează afaceri de cinci ori mai mici decât în anul de referință 2015 și de 11 ori mai mici față de cel mai bun an al său, 2012, când declara un business de 290 milioane lei.

Ion Grecu, unul din cei mai bogati romani, suge bani si de la CNE Cernavoda!

Elcomex IEA SA se află în reorganizare judiciară

Firma lui Ion Grecu a primit de-a lungul timpului contracte de zeci de milioane de euro de la stat, în special de la Nuclearelectrica.

Elcomex IEA SA a intrat în insolvenţă la cerere pe 7 aprilie 2017, deşi existau deja mai multe solicitări similare din partea unor creditori. La acea dată, societatea motiva că are datorii de 18,07 milioane de euro, pe care nu le putea onora.

Totuşi, Elcomex IEA avea de recuperat de la Nuclearelectrica nu mai puţin de 60 de milioane de euro. Şi mai gravă este situaţia Elcomex Agroindustrial SA, firma prin care Ion Grecu administra o fermă de capre, pe care milionarul voia să o transforme în cea mai mare din lume, dar şi o fabrică de nutreţuri. Aceasta a intrat în insolvenţă tot în aprilie 2017, dar cu datorii mult mai mari decât surata sa, de 30,32 milioane de euro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
domnule Suciu Gabriel cred ca sunteti prea naiv prea vremurile astea,dl Grecu este omul sistemului ,omul bisericii care dupa cum stim este cea mai mare putere in stat care controleaza tot chiar si mediul de business
0
0
Doamne ajută! Din toate comentariile răutăcioase dar si periculoase la adresa acestui om Ion Grecu nimic din comentariile făcute Doamne ajută! Cine nu îl cunoaște pe acest om binecuvântat de Dumnezeul poate sa arunce cu noroi in acest om ...nu milionar cum îl faceți unii dintre voi ..a dat pâine si ajutor si salarii pe masura muncii fiecaruia...a oregatit si calificat muncitori in meserii ..a ridicat biserici intru slava lui Dumnezeu!! Cine sunteti voi sa-l judecati pe un om bun ! Am toată increderea si speranța ca va reuși dl Ioan Grecu sa treaca si peste aceste necazuri ca este om binecuvântat de Dumnezeu! Amin!
0
1
Mister grecu ion o sa ajunga precum lazia lucian la azilul de bătrâni daca mai tine in brate gornisti,sifoane scriitori si liniști ca tine si alte javre batrane
2
0
Comentarii scrise de niste analfabeti la o f*****a de ziar, asta nu poate fi numit jurnalism... f*****a asta de ziar nu stie nici in 2023 ca toate lucrarile statului sunt publice pe o platoforma specializata, ca acolo participa la licitatie cine doreste, poate si e eligibil? nu indeplinesti aceste conditii, nu poti participa... scriem articole de 2 lei in lipsa de subiecte adevarate, si macar, daca le-am scrie corect informati si sa redam corect informatiile. Jurnalism si jurnalistii de rahat
1
0
caprele i-au murit, calcanii de la corbu i- vindut. dar cum a inceput, va mai aduceti aminte? cu un generator piatra neamt, un polizor 6 martie, o triodina. facea scari, balustrade, la U01 cernavoda.
2
2
lui l au s**t de l au dus în cap.Sau dus pe apa sâmbetei caprele si calcanii.La toți papagalii le a făcut vile și ogeacuri
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614