REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ion Iliescu a fost pus sub acuzare în dosarul Revoluţiei

Ion Iliescu a fost pus sub acuzare în dosarul Revoluţiei

Replica API 18 aprilie 2018 | 00:00 381

Procurorii militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus extinderea și efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru crime contra umanității față de suspectul Ion Iliescu, la data săvârșirii faptelor membru și președinte al Consiliului Frontului Salvării Naționale (CFSN).

În decembrie anul trecut, Parchetul Militar anunţa că, în urma administrării de probe în dosarul Revoluţiei, concluzia anchetatorilor este că în decembrie 1989 nu a existat vid de putere.

Procurorul militar Marian Lazăr declara atunci că a existat o diversiune militară începând cu seara zilei de 22 decembrie 1989, aceasta fiind principala cauză a numeroaselor decese, vătămări corporale şi distrugeri.

În plus, procurorii au identificat, inclusiv prin probe testimoniale, sursa sunetului cu efect de panică (emis la data de 21 decembrie 1989, în timpul discursului lui Nicolae Ceauşescu), care a contribuit, alături de alte elemente, la dezorganizarea mitingului din Piaţa Palatului şi la declanşarea protestelor în Bucureşti.

Totodată, procurorii susţineau că au existat diversiuni exercitate asupra cadrelor de comandă ale UM 01417 Târgovişte, locaţia unde s-a aflat cuplul Ceauşescu, dar şi ordine venite de la vârful ierarhiei militare privind eliminarea fizică a cuplului prezidenţial.

În plus, până la execuţia celor doi, la data de 25 decembrie 1989, au fost identificate trei tentative de lichidare fizică a acestora.

Anchetatorii precizau că au fost clarificate circumstanţele şi împrejurările privind pregătirea judecării în regim de urgenţă a fostului preşedinte şi a soţiei acestuia, judecarea propriu-zisă, motivaţiile reale care au stat la baza acestei acţiuni şi, mai apoi, executarea soţilor Ceauşescu.

sursa: Realitatea TV

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
occidentul a coordonat totul?pai Iliescu al cui om era?al occidentului?cine a preluat puterea dupa 89?Iliescu,Militaru,Roman, Voican Voiculescu,Brucan......care din astia era omu' occidentalilor?"revolutia"a fost o debarcare a lui Ceausescu la ordinele directe ale lui Gorbaciov,ca mai pe urma Romania a alunecat mai spre occident este altceva,si asta numai dupa mandatul lui Basescu,caci el a fost singurul dupa 89 care a spus ca tara de acum incolo are sa fie pe axa Londra-Washington.Iar Ceausescu a fost singurul lider din istoria republicana a Romaniei care a luptat numai pt interesul national.
1
0
jegozenie ordinara!
2
1
De ce nu sunt arestati preventiv Iliescu, Voican Voiculescu si Petre Roman in dosarul Revolutiei? Chiar, de ce? Cititi in ziarul curentul.ro
8
3
ce o sa-i faca la varsta asta,,,panarame de guvernanti!
5
4
Rusineee ca sa ne abata atentia de la distrugerea tarii dupa 2004 ....
1
5
vasile, ce este in Siria,Liban etc se cheama GENOCID.
6
1
OCCIDENTUL A COORDONAT TOTUL , ASA TREBUIA SA FIE !
8
1
prea tarziu....
9
1
Ne-am tampit noi romanii. Auzi acuzare " crime impotriva umanitatii "?! Alo domnii ce s-a intamplat in Siria, Liban, Egipt sau in Turcia lui Erdogan ca sa nu mai vorbim de Ucraina, cum ar fi incadrate de tembelii procurori romani? Crime interplanetare, galactice, etc. Rade planeta de noi si ne umplem de ridicol.
2
10

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614