REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ion Iliescu, la lansarea candidaţilor USL sector 3: Toţi de aici eraţi pionieri, acum 23 de ani

Ion Iliescu, la lansarea candidaţilor USL sector 3: Toţi de aici eraţi pionieri, acum 23 de ani

Replica API 5 noiembrie 2012 | 00:00 163

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a rememorat, duminică, la lansarea candidaţilor USL din sectorul 3, momentele Revoluţiei din 1989 şi le-a spus social-democraţilor şi liberalilor mai tineri că în urmă cu 23 de ani ei erau pionieri. Iliescu a fost prezentat de primarul sectorului 3, Robert Negoiţă: "Acum 22 de ani, mi-aduc aminte era la fel de emoţionant ca şi acum, tocmai căzuse un regim şi e bine că s-a dus, şi mi-aduc aminte că am văzut la televizor pe cineva care a citit o listă şi la sfârşit zicea 'şi acum, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Ion Iliescu'". Iliescu a urcat pe scena de la eveniment pe melodia Thunderstruck, a celor de la AC/DC. "Iată au trecut 23 de ani. Toţi cei care sunt aici de faţă erau juniori, eraţi pionieri. Eu eram mai tânăr, la 60 de ani, faţă de domnul Raţiu, domnul Câmpeanu cu care m-am luptat în primele alegeri prezidenţiale. Aveam dialoguri şi confruntări, cu Coposu, Diaconescu, oameni cu vreo 10 ani mai în vârstă decât mine, cu Quintus, un om onorabil, are peste 90 de ani astăzi, dar îşi păstrează prospeţimea minţii", şi-a amintit Iliescu. Preşedintele de onoare al PSD şi-a amintit că pe atunci foştii premieri Petre Roman şi Călin Popescu Tăriceanu erau tineri. "Dar iată că au trecut 23 de ani, s-au schimbat generaţii, alături de noi veneau oameni mai tineri atunci, Petre Roman, Tăriceanu, care acum sunt şi ei la 60 şi ceva de ani", a mai spus Ion Iliescu.

Fostul şef de stat le-a spus candidaţilor USL la fotoliile de parlamentari că viitorul Parlament trebuie "să elaboreze politicile ţării la nivel naţional şi asigurarea integrării noastre în plan internaţional", astfel încât România să-şi pună în valoare potenţialul agricol într-un context internaţional în care problema hranei este foarte importantă. "Problema majoră a lumii pentru anii ce vin este asigurarea hranei pentru o populaţie în creştere. Ce însemană asta pentru România, ţară cu potenţial agricol pe care nu-l mai foloseşte? Cum să reaşezăm agricultura românească, cum să reaşezăm folosirea acestui potenţial şi România să folosească această conjunctură pentru dezvoltarea sa economică?", a spus Ion Iliescu. El a mai afirmat că populaţia le încredinţează viitorilor parlamentari "un mandat de înaltă responsabilitate". Candidaţii USL pentru colegiile de parlamentari din sectorul 3 sunt: Ecaterina Andronescu, Daniel Barbu (ambii pentru Senat), Eugen Nicolăescu, Alin Petrache, Raluca Ispir, Ionuţ Vulpescu, Florin Alexe, Gabriela Podaşcă (toţi şase pentru Camera Deputaţilor).

sursa: agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367