REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ion Iliescu reacționează virulent după ce PNL i-a luat Institutul Revoluției: Asta e o porcărie curată!

Ion Iliescu reacționează virulent după ce PNL i-a luat Institutul Revoluției: Asta e o porcărie curată!

Replica API 31 decembrie 2019 | 01:08 462

Ion Iliescu

Fostul președinte Ion Iliescu a reacționat dur la vestea desființării de către Guvernul Ludovic Orban a Institutului Revoluției Române. Este ”o porcărie curată”, a zis Iliescu, fostul șef de stat fiind președintele institutului.

”Nu am auzit de așa ceva. Asta e o porcărie curată. Adică Institutul Revoluției Române, renunțăm la Revoluția Română, la studierea ei... Nu înțeleg, nu știu, nu am aflat încă această știre. Mi se pare o porcărie inadmisibilă. Că sunt oameni care n-au trăit Revoluția și nu-nțeleg și-i interesează, asta e altă treabă, dar a fost un moment istoric remarcabil care-a marcat întreaga transformare pe care a cunoscut-o țara în ultimii 30 de ani de zile. Cum să renunți la așa ceva? Unde în lume se întâmplă așa ceva? N-am aflat încă această știre, mă surprinde și nu-nțeleg motivația ei”, a afirmat, într-o declarație, conform Mediafax, Ion Iliescu.

Executivul a adoptat, luni, o ordonanță de urgență privind desființarea Institutului Revoluției Române, condus de fostul președinte Ion Iliescu, solicitarea fiind făcută de secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

Institutul Revoluţiei Române s-a aflat în centrul unui scandal după ce a decis organizarea unui concert în 22 decembrie, gest calificat de mai multe organizaţii civice drept o jignire adusă memoriei eroilor martiri ai Revoluţiei din 1989 şi urmaşilor acestora.

Ulterior, Grupul pentru Dialog Social a cerut desfiinţarea imediată a Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Institutul are ca obiect de activitate analiza ştiinţifică a premiselor, desfăşurării şi efectelor – în plan politic, economic şi social – ale Revoluţiei române din decembrie 1989, în scopul realizării unei imagini documentate, obiective şi cuprinzătoare asupra acestui eveniment cardinal din istoria contemporană a ţării noastre.

Conducerea Institutului Revoluţiei Române este asigurată de un "Colegiu Național", alcătuit din personalități reprezentative ale revoluției române, printre care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a fost pionul principal in distrugerera tarii, vanzarii ei, ingroparea in datorii.Spionul rusilor, tradatorul tarii a nascut toate nenorocirile pe care le suporta si le vor suporta romanii ani de zile!
2
1
porcarie curata si adevarata este ca tu acum trebuia saa fii in puscarie, cea ce nu s-a intam,plat. Nu iti este rusione jegule ordinar?
4
1
ruseasca care esti!
5
1
iadul sa te mance pe tine si pe toti securitii care ati distrus tara timp de 30 de ani!!
8
1
Cel mai mare scandal il face acasa Nina ,ca ea raspunde mai SUS de situatie pe anumite planuri externe...Nina Nina ce ascunzi tu sub lentilele opace...vai vai...dar deocamdata ne multumim si cu Ilici,speram in 20 de ani poate mai repede sa scapam si de structuri tip Nina...si externul nu ca am avea ceva cu ei...dar cu spionajul da.
6
0
Mai incet cu Studierea Revolutiei?, studiere coordonata de tine cu ajutorul lui Gelu Voican Viculescu tovarase,pentru ca eu nu pot sa uit minciuna cu care ati confiscat revolutia dupa 22 12 1989:"FSN nu este un partid politic deci nefiind partid politic FSN nu v-a participa la alegeri,pe noi nu ne intereseaza puterea noi suntem doar un front al salvari nationale care asiguram trecerea de la dictatura la democratie".Ma Iliescule revolutia condusa de FSN si transmisa in direct la TVR nu a mai fost revolutie.
14
0
De fapt nu a fost revolutie. A fost o impuscare a ceausestilor dupa care a continuat conducerea tarii de catre securisti, si comunistii corupti. Azi sunt urmasii lor care conduc dar la umbra economiei de piata cu stiluri exploatatoare. Nu a fost revolutie ci continuarea coruptiei. Re-coruptie. Urmasii comunistilor sunt in maaare parte in PSD, PNL-pdl, chiar USR si Plus cum am vazut si in atotputernicele servicii si parchete si alte partidulete, minoritati. Comunistii de ieri coruptii de azi. Poporul, revoltat voteaza ce sa faca... Iar urmasii comunistilor vand tara.
20
0
Eu fac taxi pirat in Cernavoda,nu am atestat sau aparat de marcat ca sunt curva! Desfiintati politia locala ca si asa nu ne incurca la frauda!Fac taxi cu un jaf de Opel Meriva gri vechi de vreo 20 de ani!
7
1
Muie la dusmani
1
8
Stimate presedinte iti aduci aminte cate porcarii at facut si mai faceti inca voi ?????? Ar trebui ciocul foarte mic
13
2
sute de agentii fara rost , institute fantoma fara angajati care toaca bani publici , mii de experti angajati la stat care nu fac nimic , etc ...fara mila inchise , anulate si scoase din zona publica
15
1
Foarte tare, bravo, bine ati gandit, multi bani se scurgeau si pe aici, felicitati!!! Atunci nu a fost revolutie ci lovitura de stat, de ce nu se vrea sa se desecretizeze dosarele "revolutiei"...???
21
1
Sa va fut in gura cu revolutia plmele adica lovitura de stat din 1989 cand toti cacatii au stat acasa si au devenit revolutionari remarcati.Asa toti cacati de mai jos au luat 1,2 miliarde lei.La Cernavoda Postole Emil,Omer Iucsel,Buriac Nicolae si alti borfasi au devenit revolutionari contra parandaratului primit.Care este punctul de vedere al escrocului nomber one Constantin Andrei presedintele revolutionarilor pulii mele din Cernavoda ???.Oare va veni timpul cand sa dea justificarea escrocherilor facute la asociatia de cacat a revolutionarilor pulii mele.
22
5
Noul PNL si vechiul PDL
8
7
A fost o revolta nu o revolutie. I-ati dat denumirea de revolutie pentru a va justifica statutul de revolutionar si sa beneficiati de nenumarate drepturi: teren intravilan, teren extravilan arabi, spatiu comercial, locuinta, indemnizatie lunara, gratuitati la transport, la statiuni, etc.
22
1
renuntam la studierea revolutiei? pe bune? sa studieze revolutia parchetul general nu mai trbuie alte instututii sau institute care sa toace banul public. daca chiar este nevoie de un astfel de studiu sa il faca academia romana sau facultatile de istorie
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218