REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ion Popa: Raportul MCV poate afecta aderarea României la spațiul Schengen

Ion Popa: Raportul MCV poate afecta aderarea României la spațiul Schengen

Replica API 16 noiembrie 2018 | 00:00 373

Rezoluția privind statul de drept și raportul MCV vor fi argumente pentru o nouă lovitură, aderarea la spațiul Schengen, susține Ion Popa, președintele organizației județene a ALDE Constanța.

”Pare evidentă nedreptatea față de România și față de români. Am constatat că raportul MCV nu este făcut pentru a da sarcini și pentru a se substitui legiuitorului, ci pentru a ajuta statele membre ale UE să-și regleze chestiunile legislative, astfel încât să existe o compatibilitate cu legislația europeană în materie. Evident că, de data aceasta, raportul pare să nu mai aibă legătură cu sistemul de justiție din România, ci doar cu cei care se opun aderării României în spațiul Schengen”, a spus Ion Popa, președintele organizației județene a ALDE Constanța. ”CSM a spus că raportul are mari probleme pe fond și la redactare. În raport, este criticată această instituție pentru că a sancționat sau a avut o decizie care viza președintele secției penale de la ICCJ. Se spunea în raport că CSM a pus presiune pe ICCJ pentru că nu a reînoit mandatul președintelui. Lucru care nu e adevărat și instituția, prin declarația făcută în urma ședințe, a spus că ei contrazic afirmațiile din raport. Vorbim de interese politice și economice la unele dintre state. Interesele politice sunt legate de următoarele alegeri europarlamentare, n ar conveni unor state, din rațiunie conomice, ca România să intre în Schengen”, a mai precizat Popa, într-o conferință de presă. Șeful Organizației ALDE a vorbit și despre moțiunea de cenzură pe care opoziția o pregătește împotriva Guvernului. Acesta este convins că moțiunea va pica, deoarece nu va strânge jumătate plus unu din semnături. Pentru că nu are de unde! ”Se pune o singură dată de un grup politic, dacă are numărul suficient de semnături. Trebuie să strângă jumătate plus unu din voturi. Și n-o să-l strângă. Va pica cu brio. Asta, dacă va fi depus. La ora actuală, PSD-ALDE are o majoritatea aproape confortabilă, și în Senat, iar în Camera Deputaților au peste 60% din numărul total. La senat, PSD-ALDE au 82 de senatori, la fel și la cameră Cameră”, a declarat Popa. În concluzie, Popa a mai precizat faptul că actual Guvern a făcut numai lucruri bune pentru România, iar acest lucru se vede prin creșterea economică, șomajul redus, creșterea veniturile populației, dar și prin reducerea datoriei publice.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
noi, oamenii de rand care avem posibilitatea si nu interdictia de agandii fara ajutor, am inteles perfect- ceea ce explicati aici ar fi indicat sa explicati celor doi indivizi, momentan puscarias si viitor puscarias ca , impreuna sa o discute cu intreaga haita de hoti si sa decita in favoarea poporului. Nu vor pleca in mormant cu banii furati, acolo, doamne doamne te accepta cu mainile goale si incrucisate si apoi de redictioneaza- raiul sau iadul, voi unde sperati sa ajungeti?
3
0
sa fii in Schengen trebuie sa dai portul si gazele din Marea Neagra, sa lasi fregatele sa le faca cine trebuie s.a.m.d.
0
2
UE, PE, Rezolutiile date si MCV sigur ca nu sunt deloc bune pentru Romania si pentru Romanii cinstiti dar, atunci cand ai un asa guvern cu matrosca docila veorica de teleorman, care cu totii stim ca face tot ce-i spune si ce vrea dracnea, un penal condamnat definitiv care-i sta mintea numai la prostii si vedem cu totii ce legi fac, de parca am fi o tara de HOTI! In concluzie UE iubeste Ro si pe Romani, pe HOTI NU. Asta sa intelegem cu totii.
5
2
uite si cineva care mai gaseste ca este bine ca nu aderam la Schengen corect d-nul Vasile, dar daca am intari si prelungi contolul vamal la intrarea in tara ca motiv de neaderare sau am mai ceda ceva ca portul Constanta ,un zacamant gazeifer mai stiu eu ce sa vezi ce repede aderam .in rest avem noi destui indiieni pe aici ca sa mai vina si altii si nu prea vin ei la saracie !
3
0
Parerea mea este ca raportul negativ face indirect bine Romaniei prin faptul ca se amana intrarea inSchengen. In aceste vremuri cand milioane de emigranti se plimba liber fara acte prin Europa e bine sa ai granitele inchise.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920