REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ion Țiriac a blocat lucrările la linia de tren Gara de Nord - Otopeni, care trebuia făcută pentru EURO 2020

Ion Țiriac a blocat lucrările la linia de tren Gara de Nord - Otopeni, care trebuia făcută pentru EURO 2020

Replica API 14 octombrie 2019 | 00:00 364

Guvernul României încearcă să construiască o cale ferată de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni, care ar putea fi folosită și pentru EURO 2020, dar proiectul a fost oprit după o plângere făcută de Ion Țiriac.

Astfel, vineri, Curtea de Apel a decis blocarea construcției, anunță money.ro. Decizia este executorie, dar poate fi atacată la o instanță superioară.

La finalul lunii septembrie, Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, și alți parteneri de afaceri au dat în judecată Guvernul României, Ministerul Transporturilor și CFR. Aceștia au acuzat faptul că noua cale ferată va dăuna investițiilor făcute și au reușit, pentru moment, să blocheze construirea porțiunii de drum.

Tronsonul de 3 kilometri urma să se desprindă din linia dintre Gara de Nord și Urziceni și să treacă prin spatele patinoarului ridicat de Ion Țiriac la Otopeni, să traverseze DN1 și să ajungă la Aeroportul Otopeni.

Țiriac acuza că trebuie să dărâme patinoarul

În septembrie, Țiriac acuza faptul că este obligat să renunțe la patinoarul Telekom Arena din Otopeni, deschis în decembrie 2016, și că nu va putea finaliza alte proiecte.

„Avem o problemă majoră cu academia Țiriac/Năstase. Ăsta a fost visul meu și al lui Ilie, să facem o academie. E mai complicată! Costă mai mult, dar e vorba despre bani privați. Banii mei! Voiam să o facem la Otopeni, unde trebuia să fie Universitatea despre care tot vorbeam. Din păcate, cu linia asta ferată, care trece pe deasupra acelei străzi, am început să luăm aprobări pentru demolarea patinoarului. Nu pot lăsa copiii cu trenul pe deasupra.

Pe mine mă stupefiază infantilitatea organelor care sunt responsabile pentru așa ceva. Faptul că încă nu se știe proiectul. Dacă trenul trece printr-un butoi sau se fac doar două garduri fonice. Am fost la Minister, fără niciun rezultat. Dacă e așa și se face acest tren, tot acest proiect cade. Trebuia să fie o piscină olimpică, apoi sala Nadiei de gimnastică. Apoi un centru de tenis cu 30 de terenuri. Cu cămin de 40-50 de camere. Așa voiam. Acum patinoarul e închis. Nu pot da drumul în aceste condiții! Unde mergem, nu știu!”- Ion Țiriac, pentru Gazeta Sporturilor.

Linia de cale ferată dintre Aeroportul Otopeni și Gara de Nord ar ajuta la preluarea fluxului de fani care vor ajunge în București la vară, când Capitala organizează patru meciuri de la EURO 2020.

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma baiatule poate prost cum esti nu iti dai seama dar astia ca tine incurajeaza ilegalitatile si ucid chiar si speranta de normalitate,adica in loc sa condamni tupeisti si hoti tu spui:lasati ma omul sa isi faca de cap pentru ca oricum in tara asta nimeni nu va construi nimic.
2
3
daca opream eu calea ferata urlati de dimineata pana seara ca ce afacut turnatorul de basescu, javra ordinara.asa ca sa i-o sugeti lui titi ionescu marele miliardar roman
0
0
Sincer,sa ne bagam pula in patinoarul lui...are 1 miliard avere si nu l-am vazur sa faca vreun gest pt vreun orfelinat,spital...sau nu stiu eu...ne da lectii la toti,de acord,dar pe fi-su,un drogat cu staif la ascuns la Monte Carlo ca aicea ajungea dator la camatari.
4
3
Un profitor ordinar , sa iti bati joc de Euro, am asteptat atatia ani...
3
2
ca are dreptate ! Oricum nu se face nici o linie de cale ferata. Cu sau fara tiriac. Pariu ?
5
4
Cel mai cioban miliardar zgarcit din Romania crede ca va trai 100 de ani. Niet tataie, vine aia cu coasa in curand si adio avere, mainile pe piept si ura si la gara. Ramane Ion Ion junior sa-ti futa banii cu toate stoarfele mondiale. Asa-i in tenis, unul serveste si altul primeste !
9
3
voi chiar nu intelegeti ca legea e de kkt ca oricine poate bloca o astfel de investitie asa e si la autostrazi!
8
4
toata averea e facuta din furtisaguri cu acordul securitatii. El un gunoi, fii-su un gunoi drogat. Spui Tiriac si tragi apa.
11
4
nesimtirea lui cur mustacios depaseste orice masura iar injustitia noastra independenta ii canta in struna,daca tara ajuns la sula acestui nemernic pe care-l cunoastem dar cati oare alti nemernici sunt pe care nu-i cunoastem
10
3
Mai tu asta care dai lectii despre democratie in Romania,cate programe la nivel de land pentru ca de tara nici nu se discuta ai blocat tu cand ai locuit in Bundes Detschland Republik.
14
3
Mosul asta senil crede ca daca are bani poate conduce Romania, de ce naibii nu-si cheltuie banii in liniste,calea ferata aia chiar e necesara nu rahatul lui de Universitate de care beneficiaza un numar limitat de oameni.Chiar nu ne vedem decat interesul personal!!!
15
3
Trage sforile mosu asta
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920