REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ion Țiriac, despre revenirea lui Darren Cahill lângă Simona Halep: ”Are mai multă voință decât îi permite fizicul”

Ion Țiriac, despre revenirea lui Darren Cahill lângă Simona Halep: ”Are mai multă voință decât îi permite fizicul”

Replica API 24 septembrie 2019 | 00:00 547

Revenirea lui Darren Cahill (53 de ani) lângă Simona Halep (6, WTA, 27 de ani) e aplaudată de Ion Țiriac (80 de ani), care crede că sportiva noastră trebuie să lucreze la partea fizică. Anunță revenirea în top 3 WTA până la finalul acestui an.

Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, a oferit un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor. Fostul mare jucător de tenis îi dă sfaturi de la distanță sportivei noastre.

„Darren e un om care a avut un mare succes cu Simona la Roland Garros și asta i-a rămas ei în minte. E o treabă «importantisimă», cum spune toată lumea, ca să fie încrederea asta între doi oameni care colaborează, cel de pe margine și cel din teren. Dar, la finalul zilei, pe teren, ești singur. Și nu îți poate da ăla sfaturi la fiecare minge. Și atunci trebuie să te descurci. Sigur, pregătirea o faci cum crezi mai bine. Mai departe, n-aș putea să spun nimic decât că Simonei îi trebuie o pregătire fizică bună, dar nu atâta cât să termine un meci. Pentru că Simona are mult mai multă voință decât îi permite fizicul. Și atunci ea forțează fizicul cu voința. Atunci se rupe aici și colo”, a spus Ion Țiriac, pentru Gazeta Sporturilor.

Finala cu Serena, meciul-emblemă pentru Simona

Țiriac crede că finala de la Wimbledon, câștigată categoric de Halep în dauna mult mai titratei Serena Williams, este meciul de referință pentru sportiva noastră. E partida din care Simona are cele mai multe lucruri de învățat, singurul meci perfect pe care l-a făcut.

„Nu cred că Simona trebuie să-și schimbe jocul. Eu cred că Simona trebuie să-și schimbe numai geometria. Să ia meciul ăla de la Wimbledon (n.r. finala cu Serena Williams) și să se uite unde a stat. Cum a lovit mingea. Nu-i mai trebuie nimic în rest”, a spus Ion Țiriac.

O vede în top 3 la finalul anului

Președintele FRT o vede pe Halep în top 3 WTA la finalul acestui an. Crede că turneele din China și Rusia vor fi doar antrenamentul pentru a fi în cea mai bună formă la ultima competiție a anului.

„Simona merge în China unde e clar că pregătește Turneul Campioanelor. Mă aștept să facă o figură foarte frumoasă, chiar dacă până acolo nu trebuie să credem că va câștiga tot în China, dar la finalul anului va termina pe podium”, a mai spus fostul tenismen.

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
esti batran mustaciosule ,,nu mai esti viril ,,asta e mai tapan , mai otelit ..
3
0
Cred ca are probleme la nivelul gestionarii psihice a tensiunii unui meci. Fizicul este ok
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218