REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ion Țiriac, mesaj dur pentru Guvernul Orban

Ion Țiriac, mesaj dur pentru Guvernul Orban

Replica API 23 august 2020 | 00:00 1472

on Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, a câștigat definitiv bătălia în instanță cu MTS și clubul privat care i-a blocat finanțarea în ultimii trei ani. Miliardarul pune presiune pe politicieni și cere investiții urgente în sportul românesc.

”Să sperăm că acest Guvern își va aduce aminte de federația asta care a trăit de pe o zi pe alta, ea fiind singura federație care a fost într-o semifinală de Campionat Mondial, adică în 2019 în FED Cup.

Dacă oamenii ăștia nu execută câteva centre naționale în diverse colțuri ale țării și nu adoptă acești mii și mii de copii, atunci, numai cu talent, noi dispărem! Năstase, Halep, Ruzici, Tecău nu se cumpără de la supermarket.

Se nasc, dar se nasc cu niște sacrificii ale părinților", a spus Țiriac pentru Gsp.

Prin Decizia civilă nr. 2979/30.06.2020, a cărei motivare a fost comunicată, Înalta Curte de Casație și Justiție a României s-a pronunțat asupra nelegalității temeiului pentru care MTS a refuzat finanțarea Federației Române de Tenis.

“Prevederile art. 6 alin. (2) lit. g) al O.G. nr. 26/2000 privesc doar componența nominală a celor dintâi organe de conducere, […] iar ulterior alegerea unor alți membri în funcțiile de conducere, administrare și control nu reprezintă o modificare a Actului Constitutiv”

“Astfel în mod greșit a reținut instanța de fond că hotărârea Adunării Generale de alegeri a Federației Române de Tenis din data de 17.11.2017, prin care domnul George Cosac a fost ales în funcția de președinte al Federației Române de Tenis, are ca obiect modificarea actului constitutiv și a statutului Federației Române de Tenis și produce efecte doar de la data înscrierii acesteia în Registrul Federațiilor de la Tribunalul București.”

“Hotărârea Adunării Generale a Asociaților din 17.11.2017 privitoare la alegerea componenței consiliului director produce efecte chiar dacă nu s-au operat aceste mențiuni în Registrul Federațiilor, în lipsa unei mențiuni privind anularea acestei hotărâri la cererea vreunei părți interesate.”, scrie știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai usor cu academia lui hagi ca nu stiti voi cam de pe ce trasee vin banii. Daca consiliu judetean ar scrie unde se duc banii vostrii ati fi surprinsi de niste chestii. Tiriac este entitate privata, ca orice privat pune presiune desi stie canu sunt bani dar asa poate arata investitorilor ca isi face treaba.
0
2
...tataie scoate banii de la ciorap...vorbesti de sport...de ce nu ai facut o academie a tenisului care sa-ti poarte numele...asa cum a facut Hagi... Academia de fotbal...asa ca...ciocu mic...
3
0
La cata prostie arata guvernul pnl, nici tiriac, altfel retinut, n-a mai putut rabda... un guvern varza, cu grinda, pepsiglas, omil cu geaca si degetele in ochi, toti pa masura giroscopului, alias herr sparsnghel...vai mama lor, niste neispraviti!
3
3
Bombonel premier, nu i se auzea pliscul. Fii-su tragea pe nas prafuri, iar Bombo l-a facut scapat.
8
3
Mars tigan avar ce esti
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102