REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ionel Chiriță, drept la replică în urma articolului ”GOLĂNEALĂ juridico-financiară la Primăria Hârşova! O spune chiar primarul: pe ce sunt risipiţi banii!”

Ionel Chiriță, drept la replică în urma articolului ”GOLĂNEALĂ juridico-financiară la Primăria Hârşova! O spune chiar primarul: pe ce sunt risipiţi banii!”

Replica API 19 septembrie 2018 | 16:16 254

Ionel Chiriță, fostul primar din Hârșova, a ținut să transmită un drept la replică, după ce primarul orașului, Viorel Ionescu, l-a acuzat că a pus în pericol bugetul local, după ce a încheiat, în anul 2008, un contract cu o firmă din Harghita, fără ca aceasta să prestezii servicii, dar care a avut pretenție să fie remunerată.

Uite ce spune Ionel Chiriță, despre contractual păgubos:

”Contractul de prestări despre care faceți vorbire a fost încheiat în luna mai 2008, în ultima lună a mandatului meu de primar. Achiziția a fost realizată de o comisie. Întotdeauna comisiile de achiziții au fost conduse de cineva. Având în vedere cei peste 10 ani care au trecut de atunci, vă rog să-l întrebați pe dl. primar Viorel Ionescu cine a făcut parte din acea comisie. Răspunsul dumnealui ar trebui să-i lumineze întreaga situație.

Trebuie să știți că nu există contracte de prestări servicii fără penalități, nicăieri în lume. Chiar dacă s-ar omite menționarea unor penalități, acestea sunt acordate prin lege. Unde există obligație, există și penalități. Chiar mă surprinde faptul că Viorel Ionescu nu cunoaște această chestiune elementară, măcar din experiența că are un abonament de telefonie mobilă, ca toată lumea.

La mai puțin de o lună de la încheierea acestui contract, administrația locală a fost preluată de dl. Tudor Nădrag. Dânsul avea obligații contractuale prin care trebuia să pună la dispoziția prestatorului toate informațiile și materialele în vederea realizării lucrării. Dl. Nădrag nu și-a îndeplinit obligațiile, acționând cu rea-credință. Vorbesc aici de rea-credință, deoarece dl. Nădrag a sistat aproape toate proiectele începute de mine, a anulat construirea bazinului de înot obținut de mine și a retras clădirea fostului cinematograf din programul CNI de transformare în centru sportiv, pe care a vândut-o unei terțe persoane, cu încălcarea legii. Clădirea cinematografului fusese adusă în patrimoniul orașului prin diligențele mele pe lângă Ministerul Culturii. De asemenea, a lăsat în paragină clădirea căminului de bătrâni, reabilitată impecabil cu fonduri guvernamentale atrase în mandatul meu. A sistat proiectul de dotare a Liceului cu laptop-uri și videoproiectoare la fiecare clasă, doar pentru că fondurile guvermanetale au fost atrase de mine. Toată răspunderea contractuală din perioada 2008-2016 îi aparține d-lui Nădrag.

Din iunie 2016, însă, întreaga răspundere aparține actualului primar. Dl. Viorel Ionescu avea aceleași obligații în contract, pe care nu și le-a îndeplinit în mod culpabil. Domnia sa avea la îndemână o acțiune în instanță, prin care putea obține rezilierea contractului, însă nu a uzat de ea, a lăsat ca penalitățile să curgă, iar acum, realizând cât de incapabil a fost să gestioneze un contract mai simplu decât contractul de telefonie mobilă, s-a trezit să mă acuze public. Îl rog pe dl. Ionescu să nu mai plece în plimbări de experiență în SUA și Canada, iar cu banii economisiți îi recomand să urmeze niște cursuri de bază pentru a dobândi cunoștințele elementare care, din păcate, îi lipsesc la acest moment.”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stiati ca toti acesti postaci care dau drept tromiadis sau chirita sunt platiti din banii nostri?sunt betivii cu care bea si cu care ne cheltuie bugetul primariei Ionescu.mizerabilii pentru ciolanul la care sunt conectacti acum sunt tot timpul euforici si cred cu tarie ca totul este vesnic.JOS IONESCU CU TOTI EXCROCII SI BETIVII DIN GASCA LUI!
4
1
Ce viorele credeai ca te las stai linistit ca tiam facut ieu reclamatii peste tot si o sa vezi tu cine este chirita
0
0
Sefule tu sti tot sarumina
1
0
..ia-l... cu tot cu palarie..
0
0
Ce ma chirita nu te linistesti stai sa vezi ce vine pe tine ori si cum tot tio bag in cur
2
1
sefu nadrag schimba camasa ca sa tocit si apoi candideaza
3
0
Ce explicatie mai clara decat asta doriti?Tineti minte ce va spune un angajat al primariei sub comanda tuturor celor trei primari: primar mai competent ca d-l Chirita n-a avut si nici nu va mai avea vreodata Harsova! Deaceea contracandidatii improsca cu noroi. pt. a avea si ei o sansa si a ne prosti pe noi poporul.O STIU ASTA FOARTE BINE SI D-L NADRAG SI D-L IONESCU. Noi suntem din pacate doar manipulati pt. a ne dezbina si certa intre noi.
19
2
Porcule balos crezi ca daca javra aia de cazaca mai maninca mult cacat o sa ajungi prea departe
3
13
Chirita ce spaga ai luat de la caminul de batrini in conditiilein care acea constructie a fost ata sau ce spaga ai pretins de la geoglovan ca sa ii vinzi cinematograful la un pret de nimic sau ce spaga ai cerut nemtilor care au plecat la topalu cu fabrica de rulmenti ..................
2
15
Ati folosit o poza de acum 15 ani. Acum am cu vreo 23 de kg mai putin. Am sa va transmit cateva poze recente, pe care le puteti descarca si de pe facebook-ul meu.
1
0
E greu sa te iei de domnul Chirita!
10
0
Ce cap'sor frumos rasare ...il ridica 3 tractoare.
5
12

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614