REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ionel Dia: „Consider că cei care fac traseism politic nu trebuie să mai participe la alegeri”

Ionel Dia: „Consider că cei care fac traseism politic nu trebuie să mai participe la alegeri”

Replica API 25 mai 2016 | 00:11 276

Candidatul PNL la Primăria Hârşova,

Candidatul PNL la Primăria Hârşova,

Ionel Dia

Ionel Dia, candidatul PNL pentru fotoliul de primar al oraşului Hârşova, are planuri ambiţioase pentru dezvoltarea şi modernizarea oraşului. Printre proiectele pe care le propune se numără înfiinţarea unor cabinete medicale în unităţile şcolare, dar şi a unui birou dedicat hârşovenilor din Diaspora. De asemenea, respinge ideea de traseism politic, în condiţiile care Dia Ionel este membru PNL de peste 10 ani.

Reporter: Cum se desfăşoară campania electorală la Hârşova?

Ionel Dia.: Am început campania încă din prima zi. Campania se desfăşoară foarte bine. Eu sunt născut în Vadu Oii şi am început campania acolo. Fac o campanie door to door, adică merg la fiecare cetăţean în parte. Eu consider că orice candidat trebuie să facă acest lucru. De ce spun asta? Pentru că aşa afli şi problemele cetăţeanului, aşa şi cetăţeanul află programul tău electoral care, de afară, se vede într-un fel, dar în momentul în care intri în contact cu cetăţeanul se vede clar şi foarte bine, ştii exact despre ce este vorba.

Rep.: Ce probleme vă reclamă cel mai des cetăţenii?

I.D.: Multe, multe. Dovadă că administraţia actuală PSD nu prea şi-a făcut treaba cam deloc, din punctul meu de vedere. Una dintre cele mai importante probleme este legată de siguranţa cetăţeanului, este cea mai importantă problemă care trebuie rezolvată. În programul meu electoral există o rezolvare a acestei probleme. Curăţenia oraşului, adică modul de colectare a gunoiului, se face ca în anii 1960, pot să spun, cu nişte maşini vechi, cu tractoare, deci condiţii care nu cred că sunt normale pentru anul 2016. O altă problemă o reprezintă locurile de muncă, dar şi taxele şi impozitele care sunt destul de mari.

Rep.: Aşadar, cum caracterizaţi activitatea administraţiei locale actuale?

I.D.: Administraţia locală actuală este la conducerea oraşului Hârşova de 8 ani de zile. Actualul primar, Tudor Nădrag, a câştigat alegerile cu Partidul Democrat, după care, pentru interesele personale, s-a dus în partidul PSD, ceea ce-l face din punctul meu de vedere un traseist politic. Fiind de 16 ani în PNL, nu am fost niciodată în alt partid politic. Consider că cei care fac traseism politic nu trebuie să mai participe la nici o alegere locală. Administraţia actuală este o conducere foarte proastă dovadă faptul că există foarte multe probleme: drumuri neasfaltate, gunoiul care nu este adunat cum trebuie, nu s-au atras fonduri europene suficiente. La ora actuală, sunt puşi oameni pe funcţii care nu au pregătirea necesară pentru aceste funcţii şi nici studii. Eu cred că orice post din Hârşova trebuie scot la concurs şi ocupat de oameni care sunt foarte competenţi.

Rep.: Care sunt cele mai importante proiecte pe care le promovaţi?

I.D.: Eu am venit cu o platformă de 22 de puncte. Toate sunt importante pentru mine, toate sunt realizabile. Unul dintre cele mai importante puncte pentru mine este legat cadastru şi intabulare gratuită pentru locuitorii de la case. Nu pe banii primăriei, ci pe fonduri europene. Ceea ce propun facilitează şi tranzacţiile imobiliare şi stabilesc clar şi limitele în Hârşova, adică ştie omul pe cine are vecin, ce zonă, ce suprafaţă. Un alt program este stabilirea unor locuri de joacă pentru copii. Există o zonă în Hârşova, târgul de animale, unde ar trebui un loc de joacă păzit, în care să poţi să vii să îţi laşi copilul. Am mai identificat nişte probleme care fac parte din programul meu. Eu fiind un tânăr, m-am dus la zona de ANL-uri, unde locuiesc numai tineri. Acolo există o problemă deoarece încălzirea se face electric. Pe iarnă, costurile ajung foarte, foarte mari. După ce câştig alegerile, voi pune un coş exterior în care încălzirea să se facă cu sobă, cu centrală, e o soluţie simplă. În zona ANL-urilor mai este nevoie şi de un loc de joacă pentru copii.

Un alt program la care țin mult de învățământ special este legat de depolitizarea unităților de învățământ. Trebuie să rupem politicul de învățământ, educația copiilor este cea mai importantă pentru oraș și pentru viitorul nostru. Este nevoie și de niște cabinete medicale în școlile din Hârșova. Din momentul în care părintele ăși duce copilul la școală, instituția de învățământ răspunde strict de acesta. Știm foarte bine și situația din județ, până vine ambulanța durează ceva timp, destul de mult. Cred că existența unui cadru medical, într-o colaborare strictă între spital și unitatea de învățământ, să fie permanentă pentru acordarea unui prim-ajutor sau tot ce este nevoie. Pentru prevenție, este foarte bine să fie un cadru medical. Ieri în cartierul Soveja, este un cartier cu persoane puțin mai defavorizate, unde am identificat câteva probleme. Este o zonă unde subsolul de la blocuri este plin cu apă, se vindanjează în fiecare an sau doar în perioada alegerilor, dar nu se repară niciodată țevile de la subsol. Și pentru că în Hârșdova este o problemă cu numărul de locuințe, cred că ar exista și o soluție. Dacă tot reparăm acoperișurile, am putea face și mansardarea ceea ce aduce încă 10-20 de apartamente. Tot acolo erau niște copii cărora le-am spus că o să fac un teren de sport, cu un gard foarte mare pentru că zona este pe Șoseaua Națională și consider că este normal ca acești copii să aibă un loc de joacă închis ca să nu treacă pe Națională. Totodată, aici este strict nevoie de transportul gratuit al copiilor. Spun acest lucru pentru că aici nu există o trecere semaforizată, este doar o simplă trecere de pietoni și știm prea bine cum se circulă pe drmurile naționale. O problemă este și la Spitalul din Hârșova. La spital vin și se tratează oameni din Gârliciu, din Ghindărești, din Saraiu, Ciobanu, dar doar Primăria Hârșova și Consiliul Local contribuie. După 5 iunie a.c., o să-i chem pe toți edilii din localitățile arondate orașului Hârșova să contribuim cu toții. Nu cred că hârșovenii să suporte pe banii lor toate localitățile. Din păcate, Hârșova este o zonă lipsită de investitori, de locuri de muncă și trebuie să ne gândim la toate problemele. Pentru pensionarii există și un program pentru asistență medicală. Văd o evidențiere a tuturor persoanelor care au probleme cu medicamentele sau medicale care ar trebui incluse într-un program suprvegheate și ajutate. Mereu le spun bătrânilor cum au avut ei grijă de noi, să ne lase și pe noi să avem grijă de dumnealor. Mulți din cauza lipsei numărului de locuri de muncă au plecat în străinătate. Eu vreau la Hârșova să înființez un birou pentru persoanele din Diaspora. Un om care este plecat în afară trebuie mereu să ia legătura cu Primăria de Hârșova, pentru trimis documente sau de tot ce are nevoie. Omul când vine acasă , vrea să stea cu familia. Înființarea acestui birou este strict pentru acești oameni.

Diana NEAŢĂ

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369