REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ionel Voicu, interimar la conducerea CFR, până la alegerea noului director

Ionel Voicu, interimar la conducerea CFR, până la alegerea noului director

Replica API 21 ianuarie 2014 | 00:00 770

Noul Consiliu de Administraţie al Companiei Naţionale de Căi Ferate 'CFR' l-a desemnat pe Ionel Voicu, director general adjunct Proiecte Europene, în funcţia de director general interimar al companiei, în locul lui George Micu, până la finalizarea procedurii de selecţie a noului director, conform prevederilor ordonanţei privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Potrivit unui comunicat al CFR, remis luni AGERPRES, Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a numit noul Consiliu de Administraţie a cărui componenţă este alcătuită din Ovidiu Puţura - secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Ovidiu Petrişor Artopolescu - membru al consiliului de supraveghere al Transelectrica, Mircea Popa - secretar general, Departamentul pentru Energie, Florin Luca - consultant financiar, şi Constantin Sebeşean - manager privat.

În ceea ce îi priveşte pe Victor Cionga - managing partner la AZ Capital Advisors, şi George Ciobănaşu - auditor financiar, selectaţi şi ei ca membri în CA al CFR, aceştia nu au fost de acord cu drepturile aferente acestei funcţii, îndeosebi cele financiare, pe care le-au considerat prea mici în raport cu obligaţiile. În aceste condiţii, cei doi au refuzat semnarea contractului.

Ovidiu Puţura a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Membrii CA al CFR au fost evaluaţi şi validaţi de consorţiul de consultanţi ai PricewaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants, D&B David şi Baias şi George Butunoiu Group.

În prezent, Consiliul de Administraţie este statutar şi funcţionează conform legii, se menţionează în comunicatul CFR.

sursa: LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614