REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ionuț Barbu a scăpat de acuzațiile din dosarul 'Realitatea Tv'

Ionuț Barbu a scăpat de acuzațiile din dosarul 'Realitatea Tv'

Replica API 24 ianuarie 2019 | 00:13 710

DNA a clasat dosarul cunoscut în spatiul public ca dosarul "Realitatea TV". Timp de șase ani s-a anchetat modul în care s-a efectuat preluarea societății Realitatea Media SA de către noii proprietari, Maricel Pacuraru și societatea Strategies Research Investments SRL. În speță au fost anchetate 35 societăți comerciale și persoane, printre care și constănțeanul Ionuț Barbu, dar și partenerul său, omul de afaceri Emilian Schwartzenberg. S-a anchetat implicarea acestora în fapte care se circumscriu infracțiunilor de spălarea banilor, complicitate la înșelaciune, bancrută frauduloasă, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicității, a participației improprii sau a tentativei, fals în inscrisuri sub semnatură privată. Însă, nu toți cei care au fost anchetați și care au primit clasare au scapat de dosare penale. Au existat mai multe disjungeri, cum ar fi pe patronul Maricel Pacuraru, dar si pe judecatoarea sindică Mariana Moncea.

Barbu a fost acuzat de complicitate la spălarea banilor și complicitate la tentativă la infracțiunea de înșelăciune. DNA a dispus clasarea în cazul lui ”pentru că sunt aplicabile dispozițiile art. 16 lit b din Codul de procerdură penală, fapta neîntrunind condițiile prevăzute de textul de încriminare în ceea ce privește elemental constitutive al laturii obiective și intenția. În ceea ce privește elementul material al laturii obiective, încercarea lui Emilian Schwartzenberg nu a depășit faza actelor de pregătire, pentru că doar a purtat discuții despre o eventual înstrăinare a unor creanțe, fără să treacă la executarea acțiunilor care constituie elemental material al laturii obicetive. În plus, nu s-a dovedit că persoana învinuită a acționat în cunoștință de cauză cu privire la toată amănuntele și circumstanțele cunoscute doar de Emilian Schwartzenber”, se arată în ordonanța DNA.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai idiotule realitatea e antipsd
1
3
aici se vede cat de corupt e tot sistemul. Toti cei implicati, inclusiv procurorii si mai ales judecatorii sunt derbedeii si secaturile din cauza carora tot romanul pleaca din tara. Toti cei din dosarul asta sunt niste hoti ordinari ! Muie cu mult cacat dragnea, muie pesede !!!
18
5

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369