REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ionuţ RUSU: Muhscină este PUS de fostul PREȘEDINTE PNL să facă RĂU partidului

Ionuţ RUSU: Muhscină este PUS de fostul PREȘEDINTE PNL să facă RĂU partidului

Replica API 6 august 2020 | 18:13 7475

Face parte din generația nouă de politicieni și spune Muhscină este P că simte liberalismul și nu crede în păcăleli politice. Este vorba de Ionuț Rusu, cel ales de Partidul Național Liberal pentru a deschide lista de candidați la Consiliul Local Constanța. A navigat timp de cinci ani, apoi a devenit managerul unei firme de crewing despre care spune că este în top 5 cele mai bune din România. În cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica, Ionuț Rusu a vorbit despre motivele care au stat la baza pasului făcut în lumea politică, dar și despre schimbările de care Constanța are nevoie.

„Parcă ți-e rușine să spui că ești constănțean”

În prima parte a interviului, Ionuț Rusu s-a arătat deranjat de modul în care se prezintă orașul de la malul mării și și-a propus ca, împreună cu echipa liberală, să schimbe fața cenușie a Constanței. De asemenea, candidatul PNL la Consiliul Local Constanța a vorbit și cum s-a hotărât să facă pasul spre politică.

„Am găsit o echipă și niște oameni care își doresc să ducă orașul Constanța acolo unde merită. Trebuie să fim din nou mândri că suntem constănțeni, pentru că vă spun sincer că acest sentiment de mândrie a dispărut. Parcă ți-e rușine în clipa de față să spui că ești constănțean, pentru că ești întrebat de câinii care te mănâncă pe stradă, de tâlhării, carnaval ș.a.m.d. Iubesc Constanța și nu-mi doresc să plec în niciun alt loc, pentru că sunt născut, crescut și vreau să fiu îngropat aici. M-am gândit să intru în politică atunci când stăteam la discuții cu prietenii și am realizat că discuțiile sunt sterile și că trebuie să luăm taurul de coarne și să ne implicăm activ. Din nefericire, am descoperit că o parte din prieteni și cunoștințe, când a fost vorba de implicare, au găsit diferite scuze. Este un pas important, decisiv și trebuie foarte mult curaj. Imediat cum am scos capul în politică am aflat lucruri pe care nu bănuiam vreodată să le aud, dar nu am niciun fel de problemă și sunt un om care lucrează de la 14 ani.”, a precizat Ionuț Rusu.

Ionuţ Rusu a vrut să candideze pentru Primăria Constanţa

Inițial, Ionuț Rusu a dorit să candideze la postul de primar al municipiului Constanța, însă în urma unui sondaj s-a stabilit că cel mai bine este să-i cedeze acest loc celui mai bine cotat liberal, Vergil Chițac, și să își îndrepte atenția spre Consiliul Local Constanța. Spune că acest lucru l-a ajutat să-și înțeleagă mai bine abilitățile și poziția în Partidul Național Liberal. Tot în prima parte a interviului, Ionuț Rusu a evidențiat infracționalitatea crescută din Constanța.

„Dintr-un raport al Inspectoratului General al Poliției Române reiese că în Constanța suntem printre primele locuri la infracționalitate. Este anormal așa ceva. Cum să se descurce Poliția, când suportul de la Poliția Locală este zero. Noroc că acum polițiștii locali sunt în subordinea Poliției Române și au văzut și ei cum este să fii polițist pe bune. Trebuie să facem această schimbare acum. Dacă nu-i scoatem pe cei de la PSD de la putere, nu cred că vom mai avea vreo șansă să facem acest lucru. Timp de 20 de ani s-au instalat în județul Constanța ca niște microbi. Trebuie să ieșim la vot, astfel încât să dispară și să lase loc democrației, dezvoltării și viziunii orașului.”, a mai precizat Rusu.

VIDEO, prima parte a interviului

„Muhscină este pus de fostul președinte să facă rău partidului”

În cea de-a doua parte a interviului s-a vorbit și despre demisia fostului liberal George Muhscină care a lansat mai multe acuzații asupra foștilor colegi de partid, pe care i-a acuzat de blat cu PSD. Ionuț Rusu, dar și colegii săi, sunt de părere că George Muhscină este doar una dintre fumigenele folosite de Partidul Social Democrat pentru a destabiliza organizația liberală din Constanța.

„Nu s-a întâmplat nimic din ce cred alții că ar fi trebuit să se întâmple. Domnul Muhscină, pe care l-am văzut de când activez în PNL de două ori, a cerut să fie eliberat din funcția de consilier județean, invocând la momentul respectiv că are niște probleme de familie și de sănătate. Toți din partid am empatizat cu problemele domniei sale. Am fost lăsați în offside, dar problemele sale ni s-au părut importante. Colegii mei se întreabă de fapt al cui joc îl face domnul Muhscină? Săgeata cui este? Colegii mei spun că este săgeata PSD. Dacă mă întrebați pe mine, cred că este pistol cu apă, nu săgeată. În mod cert este pus de asociatul lui, de fostul președinte (n. red. Gheorghe Dragomir), să facă rău partidului în încercarea de a-l dezbina. Noi ne simțim mult mai apropiați și mai puternici, pentru că PSD încearcă prin orice fel de tertip să arunce fumigene pentru a ameți electoratul. Doar că electoratul a început să se prindă că ceva se întâmplă.”, a afirmat Ionuț Rusu.

„Lucrez împreună cu colegii mei să scoatem Constanța din mizerie”

Decebal Făgădău, actualul primar al Constanței, a fost îndemnat să iasă mai mult din birou și să vadă cu proprii ochi realitatea pe care refuză de ceva vreme să o accepte.

„I-aș spune domnului Făgădău să iasă pe teren. Lipsa domniei sale de lângă oameni, doar pe vorbe și poze, noi constănțenii ne-am săturat. Vrem un lider adevărat, care să nu aibă de plătit polițe cuiva. Cred cu tărie că ceea ce ni se întâmplă acum este pentru că domnul Făgădău face parte dintr-un sistem care-l vrea primar. Acest sistem se numește PSD și este în Constanța de peste 20 de ani. Eu nu am nicio legătură cu sistemul PSD de la Constanța, nu am făcut afaceri cu Mazăre, cu primarul în funcție și nici cu colegii de partid. Sunt în slujba constănțenilor și din acest motiv lucrez împreună cu colegii mei, umăr la umăr, să scoatem Constanța din această mizerie.”

În cadrul primei părți a interviului mai puteți afla și detalii despre situația actuală a navigatorilor, dar și veștile bune pentru românii care doresc să plece în viitorul apropiat pe mare.

VIDEO, partea a doua:

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614