rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 8 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ionuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului au fost abordate mai multe subiecte de interes pentru locuitorii urbei de la malul mării, legate de lucrările desfășurate pe raza orașului, de situația de la Spitalul de Boli Infecțioase, de pregătirile pentru sărbătorile de iarnă, dar și despre situația pe plan politic la nivel național.

Luminițe festive la Constanța, ca… niciodată

”Într-adevăr avem și se va deschide cât mai curând licitația și se va semna contractul pentru iluminatul festiv din municipiul Constanța și da, vă pot spune în mod clar că orașul Constanța va fi iluminat festiv foarte, foarte bine și în foarte multe locuri în care nu au mai fost până acum iluminate. Constanța va arăta într-un mod foarte frumos”, a spus Ionuț Rusu.

Orășelul Copiilor, subiect delicat

”Cât despre orășelul copiilor, subiectul este un pic mai delicat. Noi aveam planuri foarte generoase pentru toți copiii din Constanța. Nu voiam să facem doar un sigur orășel al copiilor, ci voiam să facem un orășel mare, unul central, și mai multe mini-orășele în mai multe cartiere din Constanța dar, în contextul pandemic nu vom putea să facem acest lucru. Asta va depinde doar de noi și de cât va crește rata de vaccinare în Constanța și am văzut că constănțenii se vaccinează într-un ritm alert și într-un număr din ce în ce mai mare. Nu pot decât să îi felicit că au înțeles că grija față de ei și față de cei la care țin este extraordinar de mare. Vom face o singură locație pe care să o facem cât mai răsfirată, să ne încadrăm în normele care trebuie respectate. Trebuie să ne asigurăm că totul va fi perfect. Securitatea cetățenilor primează în momentul de față. Va exista o locație, cred că în parcul de la Primărie, acum vă spun doar la nivelul la care cred pentru că trebuie să ne asigurăm că soluția pe care o vom implementa va fi cea mai sigură. Veți vedea un alt orășel decât ați văzut până acum. Iluminatul va fi altceva decât ați văzut până acum și veți vedea că nu glumim când spunem acest lucru”, a spus Rusu.

Revelionul: Nu cred că vom avea concert

”Cu Revelionul este o problemă și mai complicată. Lumea va trebui să fie într-o singură locație și nu suntem convinși că distanțarea va fi cea conform legii și atunci vă spun sincer că nu știu dacă va exista Revelion. Vor exista câteva evenimente conexe Revelionului dar un concert cu foarte mulți oameni nu cred că va exista. Trebuie să urmărim toate procedurile legale. Vom face câteva lucruri care va marca trecerea dintre ani, dar un concert, în sine, nu cred că va exista. Vor fi focuri de artificii în mai multe locații. Vom încerca să nu strângem foarte mulți oameni în același loc. Noi ne pregătim de absolut orice scenariu dar nu trebuie să uităm că securitatea cetățenilor este cea care primează, viața oamenilor primează”, a relatat viceprimarul Ionuț Rusu.

Cum stă Constanța la capitolul vaccinare

”Vreau să mulțumesc Direcției Generale de Asistență Socială care funcționează într-un mod impecabil, mulțumesc celor de la DSP cu care avem o colaborare mai mult decât excelentă și rezultatele se văd la Centrul de Vaccinare de la Pavilionul Expozițional. Personalul de acolo își face treaba foarte bine. Cu toate instituțiile implicate în acest proces colaborarea este excelentă. Vaccinarea nu este obligatorie dar după ce am văzut și cealaltă parte, a pacientului, vaccinarea este singura armă reală care ne protejează în mare măsură în lupta cu acest inamic nevăzut și care are foarte multe arme împotriva noastră”, a spus Ionuț Rusu.

Situația Spitalului de Boli Infecțioase

”Eram împreună cu domnul primar și amândoi am fost din secunda numărul doi la fața locului. E un eveniment care ne-a marcat profund. Ce am trăit acolo și cum am acționat sunt lucruri absolut normale pentru mine, așa cum știți, eu sunt fost navigator și știu ce înseamnă exercițiile. Exercițiile salvează viețile omenești. Nu am făcut decât ce am simțit. Dacă am putut să dau o mână de ajutor am făcut-o. Era o stare de război. În momentul în care s-au încheiat cercetările la fața locului și imediat cum am putut să intrăm înăuntrul spitalului și să facem o analiză a ceea ce avem de făcut, vă spun sincer că noi, în Primărie, ne-am pus într-o mișcare extraordinară pentru a redeschide spitalul dar acest lucru nu se mai poate face pe genunchi. Toate organele de control, toate instituțiile care avizează activitatea medicală în spital au făcut controale astfel încât avizarea să fie făcută într-un mod corect și legal. Tot ceea a fost până acum în spital nu va mai fi. Acum se face o transformare radicală la 180 de grade. Din nefericire nu vor mai fi atât de multe paturi, câte au fost și până acum pentru că va fi făcut un spital modular, în curtea spitalului. Avem discuții foarte avansate în momentul de față. Și în spitalul modular vor fi minim 80 de paturi. În mod cert anul acesta, în luna decembrie, o parte din Spitalul Municipal va fi redeschis. Domnul primar a dat termene specifice iar tot aparatul de sub dânsul cu termene și întâlniri. Nu este zi în care să nu fie cel puțin două întâlniri. Este un grup care lucrează om la om pe teren. Personalul de la Spitalul de Infecțioase este unul de înalt profesionalism, înaltă calitate umană și tot ceea ce ei au făcut este la cel mai înalt nivel de profesionalism și act de calitate. Acest grup compact, unit, trebuie să se întoarcă înapoi pentru a salva viețile oamenilor. O vor face, din fericire, pentru noi toți în cele mai bune condiții de siguranță. Spitalul Modular, cu cel puțin 80 de paturi, va fi edificat într-un timp rezonabil, scurt. Să construiești un spital nou nouț de la 0 este un exercițiu foarte complex, nu nerealizabil. Este o poveste aparte și, în sfârșit, în Constanța, în România, se va construi un spital”, potrivit lui Rusu.

Atacuri vin pentru că, datorită liderilor, în Primărie se muncește

”Atacurile vin pentru că în Primăria Constanța, în sfârșit datorită liderilor, se muncește și se fac lucruri. Una e să stai, în fotoliu și să vezi ce se întâmplă acolo și să le lași să meargă din inerție. Domnul Primar și cu mine dar și consilierii PNL nu au venit ca să stea și pentru asta au pretenții ca cei din aparatul Primăriei să facă același lucru. Lucrurile sunt în mișcare. Da, orașul Constanța este un șantier dar ce vedeți acum e doar începutul. În 2022, Constanța va fi un mare șantier. Toată lumea este supărată din cauza deranjului. Eu cred că nu este cineva în Constanța care să nu fie deranjat. Eu până ajung la Primărie fac 30 de minute de la mine de acasă pentru că peste tot este un șantier. Au perfectă dreptate să fie supărați. După 20-30 de ani în care toată lumea a promis, răbdarea constănțenilor s-a terminat. Da, noi ne cerem scuze pentru deranjul creat dar nu mai cerem decât un an, un an și jumătate de răbdare ca aceste lucrări să se termine. Aceste lucrări se fac pentru noi, constănțenii. Da, aceste lucruri ne deranjează pentru că nimănui nu îi plac spărturile, să aibă praf pe stradă, noroi, că nu ai loc de parcare că a fost un proiect scris prost, să aibă sensuri unice. Dacă vrem să îi mulțumim pe toți nu o să ne iasă și o sfârșim prin a-i nemulțumi pe toți. O parte dintre constănțeni va fi așa întotdeauna. Toate aceste lucrări vor schimba viața în Constanța. Va fi un oraș civilizat, un oraș frumos, un oraș în care se respiră, un oraș sigur. Nu este un lucru ușor. Toate aceste lucruri deranjează pe care le facem. Noi, cei de la PNL ne-am asumat că vom deranja foarte mulți. După 30 de ani nu mai crede nimeni un politician care spune că vrea să facă treabă. Constănțenii au perfectă dreptate, au dreptul să se îndoiască dar când ne-au votat au avut încredere în noi pentru că suntem aici. Dacă am început să mișcăm lucrurile, lumea spune că este mai rău ca înainte. Nu este așa. Ceea ce vedem acum că se întâmplă este prima parte, cea mai dureroasă pentru toată lumea, aceea de construcție. Asta este doar o etapă. Sunt convins că se va uita toată această perioadă care enervează pe toată lumea”, potrivit lui Ionuț Rusu.

Orașul de la minus zero

”Lucrurile s-au urnit. Noi vedem realitatea și avem niște grafice pe care le urmărim permanent. Fiecare responsabil de proiect are un calendar, un orar al lucrărilor, al realității din teren. În Primăria Constanța se întâmplă lucruri care nu s-au întâmplat niciodată. Toată lumea este la masă când vorbim de proiecte mari și atunci nu mai există că nu știe stânga de ce face dreapta. Acesta este primul exercițiu implementat în Primărie. Toată lumea să fie conștientă de realitatea din teren și să vorbească. Știți că cei din Primărie nu vorbeau unii cu alții. Lipsa de comunicare din Primărie duce la realitatea pe care am luat-o când am venit în Constanța. Exercițiul comunicării este foarte ușor. Exista la un moment dat și o mare neîncredere între oameni. Noi nu facem lucruri doar în oraș. Noi lucrăm foarte serios și la partea umană din Primăria Constanța care ușor, ușor începe să lucreze unul cu altul. Rezultatele vor fi altele. Rezultatul echipei din Primăria Constanța se va reflecta în calitatea vieții din Constanța. Noi avem un singur client, bunăstarea constănțeanului. Noi deservim constănțenii și atunci trebuie să dăm tot ce e mai bun din noi. Empatizez cu tot ceea ce se întâmplă în Constanța. Nu mă gândesc la altceva decât la bunăstarea tuturor”, a spus Ionuț Rusu.

Negocieri PNL – PSD

”Noi luăm deciziile împreună. La noi, la liberali toată lumea spune ce are de spus și apoi se votează. Negocierile din Biroul Politic Național sunt la alt nivel. Noi așteptăm rezultatele pe care liderii noștri ni le vor comunica și noi vom acționa ca atare. Până când nu se definitivează ce se întâmplă la București stăm în expectativă și așteptăm să vedem ce se întâmplă. Singurul nostru țel este ca orice decizie o vor lua, va fi pentru bunăstarea constănțenilor”, potrivit viceprimarului Ionuț Rusu.

Mai multe, puteți afla urmărind materialul VIDEO de mai jos:

Liliana IONIȚĂ

miercuri, 10 noiembrie 20215081
Audiență ÎN DIRECT cu primarul VERGIL CHIȚAC!
GANDUL.RO
Ofertă ireală la Lidl! Clienții au crezut că nu văd bine, costă doar 7 lei!
mai mult...Interviuri
25 noi 00:10InterviuriLa REPLICA se dă REPLICA: CHIȚAC ar RENUNȚA la PROTOCOLUL de COLABORARE locală cu USR. VIDEO (I)

Între jocurile politice de culise, strategiile pentru preluarea noului Guvern și discuțiile pentru o eventuală...5455

26 noi 00:10InterviuriVergil CHIȚAC vrea PASAJ RUTIER la IEȘIRE din ORAȘ, spre CARREFOUR! VIDEO (II)6772
27 noi 00:11InterviuriVa CANDIDA Vergil CHIȚAC pentru un nou MANDAT, la Primăria CONSTANȚA? Vezi ce zice! (III)2705
26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2508

27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO2625
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video3483
23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au...2053

3 dec 00:06InterviuriDEPUTATUL Lucian Lungoci: PSD susține ELIMINAREA taxei de pod de la Fetești! Video1649
26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video1634
6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1921

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI3717
27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video3289
Vremea
2.4°2.4° - 6.2° miercuri, 8 decembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 87%
Vânt: 8.32 m/s
Presiune: 1003 milibari

Loto
6/4916101518404
5/40313937292122
joker8530361713
Horoscop
mai mult...SPSportRT
8 dec 00:00SportAtletico Madrid s-a calificat în optimi - AC Milan, învinsă de rezervele lui Liverpool (Rezultatele serii)

Clasată pe ultimul loc înaintea ultimei etape a grupei B, Atletico Madrid a reuşit să se califice în optimile...178

8 dec 00:00SportKylian Mbappe şi Lionel Messi au reuşit câte o "dublă" pentru PSG / RB Leipzig, victorie cu Manchester City

Kylian Mbappe și Lionel Messi au reușit câte o "dublă", marți, în meciul cu Club Brugge, scor 4-1, din Champions...129

8 dec 00:00SportRomânia, învinsă categoric de Norvegia - Tricolorele merg cu 2 puncte în Grupele Principale

Naționala României a rezistat doar 20 de minute în fața puternicei reprezentative a Norvegiei. Nordicele s-au impus...192

8 dec 23:41SportSuporterii echipei Glasgow Rangers au primit interdicție la Lyon

Clubul Glasgow Rangers s-a declarat "derutat şi frustrat" de decizia Ministerului francez de Interne de a interzice...204

Local
8 dec 23:44LocalBEŢI şi PĂRĂ PERMIS, pe străzile din Constanţa

La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 5.45, polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au identificat un...292

8 dec 23:44LocalCovid-19 la Constanța: 49 de NOI CAZURI de INFECTARE; Incidența, în scădere

Până marți, 7 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.788.260 de cazuri de infectare cu noul...687

8 dec 23:43LocalAutoturism de LUX căutat de autoritățile din Norvegia, descoperit de poliţiştii de frontieră constănţeni

504

8 dec 23:43LocalLUCRĂRI RAJA! TECHIRGHIOL, fără APĂ POTABILĂ, VINERI, 10 DECEMBRIE

Vineri – 10 decembrie 2021, în intervalul orar 09.30 – 18.00, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei către toți...337

8 dec 23:43LocalACCIDENT RUTIER pe A2, sensul spre CONSTANȚA: VICTIMA, un PIETON

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe Autostrada A2...649

8 dec 00:02LocalINCENDIU la mansarda unui BLOC de pe strada Pictor Nicolae Grigorescu

467

Politică
8 dec 19:17PoliticăCristian Diaconescu, despre tensiunile dintre Rusia și Ucraina: 'Orice fel de dialog este mai bun decât tăcerea'

În relațiile internaționale orice fel de dialog este mai bun decât tăcerea, deci faptul că președintele american...111

8 dec 00:00PoliticăCiucă, despre taxarea marilor companii: Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii...103

8 dec 00:00PoliticăVoluntari din echipele de acordare a primului ajutor în caz de situaţii de urgenţă, decoraţi de Iohannis

94

8 dec 22:59PoliticăCiucă: S-a luat în discuţie să se iniţieze un proiect nou cu privire la certificatul COVID

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, înainte de începerea şedinţei coaliţiei de guvernare, că se discută...253

8 dec 23:00PoliticăMinistrul Energiei dă asigurări că NU rămânem fără gaz

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări, marţi, că românii nu vor rămâne fără gaz în luna februarie...177

8 dec 23:03PoliticăParlamentul a votat obligativitatea montării repartitoarelor de căldură în apartamente

691

Interviuri
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3483

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au...2053

3 dec 00:06InterviuriDEPUTATUL Lucian Lungoci: PSD susține ELIMINAREA taxei de pod de la Fetești! Video

1649

10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...5082

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2508

27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO

Medicul Ionuț Cealera, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, a fost prezent, vineri, 26 noiembrie,...2625

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

În ultima perioadă, USR este văzut ca ultima roată la căruță, atât la nivel național, cât și local, în...1634

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1921

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

3717

Monden
8 dec 00:00MondenConcurent la „America’s Got Talent”, mort din cauza COVID-19

Fanii emisiunii „America’s Got Talent”, varianta din State a emisiunii „Românii au talent”, au primit vestea...108

8 dec 00:00MondenMiss Universe 2021 - Frumuseţea bate pandemia

Cele mai frumoase femei din lume au fost primite în mod excepţional în Israel pentru a participa la finala Miss...108

8 dec 02:34MondenUltimele zile din viaţa lui Liz Taylor. Îşi redecorase dormitorul

119

8 dec 00:00MondenPrinţesa Charlene de Monaco va lipsi de la ziua gemenilor ei, pe 10 decembrie

Starea de sănătate a Prinţesei Charlene este departe de a fi una stabilă. Mai mult, surse de la palatul monegasc se...97

8 dec 00:00MondenArtistul stradal Banksy s-a angajat să ajute la salvarea clădirii unei foste închisori

Banksy s-a oferit să strângă câteva milioane de lire necesare achiziţionării închisorii din oraşul britanic...95

8 dec 00:00MondenPeste 1.000 de obiecte şi accesorii legendare ale designerului Karl Lagerfeld, scoase la licitaţie

92

Mapamond
8 dec 00:00MapamondSUA au anunţat un boicot diplomatic al JO de iarnă de la Beijing

SUA au anunţat luni un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, potrivit unui...88

8 dec 00:00MapamondPolemică în SUA, după ce un republican a postat o fotografie cu familia sa cu arme de foc în faţa bradului de Crăciun

Un ales republican a stârnit duminică o polemică în SUA din cauza unei fotografii pe care a postat-o pe o reţea de...96

8 dec 00:00MapamondCoronavirus: Primarul din New York impune vaccinarea obligatorie pentru tot sectorul privat

86

Sănătate
8 dec 00:00SănătateVaccinul antigripal și alergiile - ce trebuie să știi?

Copiii mai mici de 5 ani - în special cei mai mici de 2 ani - prezintă un risc crescut de a dezvolta complicații...82

8 dec 00:00SănătateCercetătorul care a descoperit varianta Omicro: 'Atât de multe mutații într-un interval scurt de timp'

Viteza cu care varianta Omicron pare să fi acumulat modelul său neobișnuit de mutații este un motiv de îngrijorare,...102

8 dec 00:00SănătateCreatoarea AstraZeneca: 'Următoarea pandemie ar putea fi mai gravă și mai contagioasă'

87

8 dec 01:59SănătateStresul la locul de muncă crește riscul cardiovascular mai ales pentru femei

Stresul la locul de muncă, tulburările de somn și oboseala, considerate factori de risc netradiționali pentru...95

8 dec 00:00SănătateCum poți să îți albești dinții natural, acasă

Un zâmbet alb și strălucitor îți oferă încredere în tine. Află cum îți poți albi singură dinții acasă,...113

8 dec 00:00SănătateAnalize care vizează nivelul de vitamine și minerale din organism

Vitaminele și mineralele joacă roluri importante în menținerea stării de sănătate. De ce analize e nevoie pentru...76

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT