REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.3° Constanța Sâm., 30 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6684
15.3° Constanța Sâmbătă, 30 Martie 2024 Anul XX Nr. 6684
 

Ionuț Rusu, despre haosul din oraș: S-a creat un deranj foarte mare pentru care scuzele nu sunt suficiente. Video

Ionuț Rusu, despre haosul din oraș: S-a creat un deranj foarte mare pentru care scuzele nu sunt suficiente. Video

Mirela PASCAL 16 noiembrie 2022 | 00:00 8265

Viceprimarul PNL al Constanţei, Ionuţ Rusu, s-a aflat în studioul REPLICA, marţi, 15 noiembrie, pentru a discuta despre administraţie, probleme din oraş şi rezolvări, politică, dar și despre scandalul izbucnit în jurul Universității Maritime Constanța. Totodată, viceprimarul a vorbit și despre haosul din oraș și despre lucrările care parcă nu se mai termină. Rusu spune că s-a creat un deranj foarte mare pentru care scuzele nu sunt suficiente.

În debutul interviului, viceprimarul Ionuț Rusu a vorbit despre posibila desființare a UMC și despre ce ascunde, de fapt, în spatele proiectului de fuziune a UMC cu Politehnica București, Târgoviște și Ploiești. Însă, a vorbit și despre Cornel Panait, șeful Senatului UMC... ”Domnul Panait este o persoană foarte activă. În niciun caz, nu l-am jignit în vreun fel, așa cum domnia sa, printr-un limbaj total nedemn de un domn care aparține mediului academic l-a folosit pe pagina mea de Facebook. Eu nu am nicio contră cu absolut nimeni pentru că interesul meu, din două puncte de vedere – în primul rând din primul punct de vedere, fără falsa modestie a celui mai mare angajator al navigatorilor din România; lucrurile o dovedesc cât se poate de clar; și doi, din punct de vedere administrativ eu nu am cum să intervin în acest proces de referendum pentru că poziția pe care o am nu îmi permite, dar asta nu înseamnă că trebuie să tac din gură și să văd cum o instituție reprezentativă la nivel național și internațional se vrea a fi dispărută din orașul Constanța. Eu cred că domnul Panait, și alte câteva cadre didactice, nu cunosc exercițiul democrației”, a declarat Ionuț Rusu.

Totodată, viceprimarul consideră că Panait ar trebui să se retragă și să-i lase pe alții, la fel de buni, să se ocupe de UMC. ”După o anumită perioadă, după o anumită vârstă este momentul, simplu, să te retragi și să crești pe lângă tine, ca un bun manager. Dacă ești un bun manager nu trebuie să crezi că tu le știi pe toate în viață și că fără tine nu se mai poate face nimic. În UMC sunt niște profesori extraordinari care oricând pot face față cu succes unei poziții de rector. Pot să vă spun câțiva oameni pe care eu îi cunosc personal și cu care eu am o relație instituțională, de-a lungul vremii, extraordinară. L-aș nominaliza pe dl prof. Stanca, dl. prof. Stan și mulți, mulți alții despre care eu cred că ar face față cu succes acestei poziții de rector. Și când am spus că are 71 de ani, păi la 71 de ani eu nu vreau să întreb decât atât: Legea permite? Și am încheiat acest lucru. Eu nu vreau să intru în polemică cu dl. Panait . Eu nu sunt străin de ceea ce se întâmplă în UMC”, a spus Rusu.

Cine va fi ordonatorul de credite?!! Panait...

Am și eu o curiozitate: în caz, că Doamne ferește, se va produce această fuziune, cine va fi ales ordonatorul de credite pentru această instituție? După cum se vede, așa pare (că Panait va fi ordonatorul de credite). După cum se vede evoluția acestei situații, așa pare în clipa de față pentru că, vă spuneam, cel puțin așa circulă acest zvon cu iz de realitate, că în momentul de față dna rector Ciucur nu semnează nimic, nici măcar concediile medicale. Semnătura este delegată dl Panait”, a completat viceprimarul.

Trebuie să plece acasă și să-i lase pe alții mai tineri. Dar nu pentru că are vârsta pe care o are. Eu spun din punct de vedere legal și pentru că l-am auzit spunând că nu sunt oameni care să îl urmeze: iarăși o temă foarte falsă. Sunt în UMC oameni de o mare calitate, de calitate excepțională, oameni care pregătesc zeci de mii de navigatori care să înfrunte marea”, a mai spus vicele.

Ionuț Rusu

Ce spune Rusu despre haosul din oraș!

Ionuț Rusu a vorbit, în cadrul interviului, și despre problemele cu care se confruntă constănțenii, zi de zi, și anume șantierele din oraș, haosul creat din pricina lucrărilor. ”Lucrurile se întâmplă, dar s-a creat un deranj foarte mare pentru care scuzele nu întotdeauna sunt suficiente. Așa cum toți știm, și când văruim la noi o simplă cameră, facem un deranj destul de mare; apoi, când facem un oraș întreg dintr-un capăt în altul și sunt lucrări care se întâmplă efectiv în fiecare cartier.... Da, suntem pe un drum ireversibil al reconstrucției acestui oraș și când proiectele se vor finaliza, ne vom bucura cu toții, absolut cu toții de realizările acestei administrații pentru că administrația lucrează pentru și în interesul constănțenilor”.

Rusu: Am așteptat 3 ani autorizația pentru casă

Ionuț Rusu a fost întrebat și despre blocajul de la Direcția de Urbanism, din pricina căruia constănțenii și persoanele juridice așteaptă luni de zile un document. ”Stimată doamnă, o să vă dau un exemplu personal. Eu mi-am construit o casă, repet: o casă. În 3 ani mi-au dat autorizația de construire, pe vremea PSD-ului. Repet, sunt 3 ani! Mi-a expirat certificatul de urbanism și a trebuit să fac un certificat nou. Pentru primul certificat de urbanism nu vreți să știți ce mi s-a întâmplat acolo. Sunt primele lucruri care m-au făcut să intru în politică și să candidez pe lista de consilieri pentru că PNL a fost suficient de generos să îmi dea această șansă tocmai pentru a nu se mai întâmpla acest lucru. Acum nu se întâmplă după 3 ani! Eu nu spun că ce se întâmplă acum este perfect! Noi suntem aici tocmai pentru că ce s-a întâmplat pe timpul PSD nu a fost deloc în regulă și știm cu toții. Eu am ales să nu vorbesc despre trecut pentru că suntem astăzi aici pentru a construi viitorul. Asta nu înseamnă că noi cu toții am uitat trecutul și de ce suntem astăzi aici. Și deja vedem acest lucru, că lucrurile deja au început să se schimbe în Constanța, că lucrurile în Primărie evoluează în mod pozitiv. Că nu sunt perfecte, aveți perfectă dreptate. După 30 de ani credeți că putem să le facem peste noapte? Nu, omenește nu ai cum să le faci. Și ne-am asumat. Dumneavoastră credeți că alor mei le place să vadă în fiecare zi cum noi – mă refer la familie și la colegii mei liberali –, să vadă cum suntem înjurați sau cum suntem acuzați de lucruri care nu s-au întâmplat? Dar este un lucru asumat. Noi toți suntem niște oameni asumați și prin munca noastră vom dovedi că ceea ce ni se spune sunt spuse la supărare. Interesul nostru este unul singur: Constanța și constănțenii”, a spus Rusu.
 

Mai multe declarații, puteți urmări în materialul video de mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367