REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Iordache de la Autoritatea Rutiera a cerut sa fie demis

Iordache de la Autoritatea Rutiera a cerut sa fie demis

Replica API 2 noiembrie 2010 | 00:00 142

Motivele unei decizii asteptate de luna trecuta

Motivele unei decizii asteptate de luna trecuta

Lucrurile ajung până la urmă să se petreacă aşa cum le-au vrut de la bun început anumite persoane. Dacă acum o lună s-a zvonit că pedelistul Gabriel Iordache de la Autoritatea Rutieră Română Constanţa a fost înlocuit din funcţie, iar ulterior el a confirmat, dar a precizat că este în concediu şi că va reveni pe post de la 1 noiembrie, iată că luni dimineaţă, fix pe 1 noiembrie, şi-a dat demisia! Iordache a hotărât să-şi înştiinţeze cu întârziere şi colegii de partid cu privire la decizia sa. "Am aflat cu surprindere de decizia dânsului. Dar nu direct de la el. Ne-a spus şi nouă altcineva, după care l-am sunat şi ne-a confirmat", au precizat reprezentanţi ai PDL Constanţa - organizaţie care l-a susţinut pe Iordache pentru postul de conducere al ARR - filiala locală.

"Am revenit din concediu. Este prima zi de muncă ca inspector trafic. Din motive personale am decis să demisionez din funcţia de director. Am vorbit cu directorul general al ARR şi l-am rugat să emită un ordin prin care să numească provizoriu o persoană care să-mi preia atribuţiile. Mai am un an până la pensie şi vreau să fiu liniştit. Colegii mi-au cerut explicaţii verbale, dar le-am spus că asta este decizia mea finală", a fost prima declaraţie a lui Iordache, în momentul în care a fost contactat de "Replica" de Constanţa. Ulterior declaraţiei date de Iordache, au venit şi alte precizări, care arată exact tabloul unei demisii "neaşteptate", aşa cum susţineau anumiţi colegi de partid ai fostului şef de la ARR Constanţa. Astfel, ispectorii de trafic riscă să fie sancţionaţi din cauza deficienţelor constatate de reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în luna octombrie a.c., perioadă în care au monitorizat îndeaproape activitatea instuţiei. Cei de la Bucureşti au verificat în mod amănunţit, potrivit surselor noastre, modalitatea de eliberare a documentelor şi a rapoartelor întocmite de inspectori. Nu mare le-a fost mirarea să constate că o parte din documentele ARR au fost completate "în dorul lelii". De exemplu, din documente lipseau elemente cum ar fi data la care a fost efectuat controlul sau numele celor pe care inspectorii constănţeni i-au verificat în trafic. Conform surselor noastre, inspectorii au mai omis să completeze şi registrele agenţiei. După o absenţă de câteva săptămâni, perioadă în care a fost plecat în Turcia, Gabriel Iordache, şeful ARR, a aflat pe 1 noiembrie a.c., când a revenit la activitate, că este convocat de urgenţă la Bucureşti pentru a oferi superiorilor explicaţii cu privire la neregulile din instituţia pe care o coordona. Brusc, Iordache a luat şi decizia de a-şi da demisia. "Cine munceşte mai şi greşeşte. Acum sunt nevoit să dau explicaţii superiorilor. Deocamdată nu am fost sancţionaţi, dar este posibil să ne alegem şi cu "felicitările" de rigoare. Fiecare inspector a greşit câte ceva şi toate însumate au căzut în spatele meu. Împreună cu cei 8 inspectori care au greşit în completarea documentelor urmează să mă prezint la Bucureşti", a declarat, Gabriel Iordache. "Starea fizică şi psihică nu îmi mai permite să fac faţă la pretenţiile actuale şi la legislaţia foarte vastă şi foarte elaborată pe care oamenii din ARR trebuie să o utilizeze. Sunt acte normative care se schimbă de la o zi la alta şi în această perioadă am nevoie de linişte", a explicat Gabriel Iordache. Până la clarificarea situaţiei, interimatul ARR este asigurat de Titi Stan, urmând ca postul de director să fie scos la concurs.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108