REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

"Iordache persecuta insotitorii persoanelor cu handicap"

"Iordache persecuta insotitorii persoanelor cu handicap"

Replica API 2 decembrie 2010 | 00:00 160

Moinescu a intrat in campanie electorala:

Moinescu a intrat in campanie electorala:

Dumitru Moinescu este în campanie electorală. A pierdut scaunul de primar la Medgidia în 2008, dar nu se predă, speră în continuare că în 2012 PDL va merge tot pe mâna lui în alegeri, aşa că nu ratează nici o şedinţă de consiliu fără să comenteze orice proiect iniţiat de actualul primar al Medgidiei, Marian Iordache.

În data de 29 noiembrie 2010, la Medgidia a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal cu 9 puncte pe ordinea de zi. Cu excepţia punctului 8 de pe ordinea de zi, "aprobarea închirierii prin licitaţie publică a imobilului teren în suprafaţă de 1286 mp situat în incinta Complexului Sportiv "Iftimie Ilisei" Medgidia, în vederea amenajării unui teren de tenis/minifotbal acoperit cu balon presostatic", care a fost retras de către iniţiator, deoarece trebuie refăcut raportul de evaluare, toate celelalte 8 proiecte au trecut. Nu fără comentarii însă, din partea PDL şi a lui Dumitru Moinescu. "Acest teren este oferit gratis de Iordache firmei care execută lucrările de asfaltare", susţin reprezentanţii PDL Medgidia. Consilierul Dumitru Moinescu şi consilierii PDL au propus să se amenajeze un teren de sport acoperit cu balon presostatic în locul anexei şcolii generale nr. 1, teren liber rezultat în urma demolării acestuia, situat în centrul oraşului. Democrat liberalii nu sunt de acord nici cu desfiinţarea sensului giratoriu de la Berărie, deoarece acesta a fost construit pentru a stopa cursele de maşini soldate cu accidente grave. "Pentru Iordache vieţile medgidienilor nu valorează nimic", spun pedeliştii. Şi aprobarea nivelului taxelor şi impozitelor locale pentru anul fiscal 2011, punctul 4 de pe ordinea de zi, a creat o controversă. Cu toate că legea încearcă să protejeze familiile persoanelor cu handicap, iar persoana cu handicap este puţin probabil să deţină o locuinţă sau un bun imobil sau mobil, "Marian Iordache refuză să sprijine familiile persoanelor cu handicap prin scutirea acestora de la plata impozitelor. Iordache persecută însoţitorii persoanelor cu handicap", a acuzat Moinescu. El a propus, în temeiul legii, ca familiile persoanelor cu handicap să beneficieze de dreptul acestora la scutirea de impozit pe clădire. Propunerea consilierului PDL a fost respinsă prin votul negativ dat amendamentului de consilierii PNL şi PSD. Referitor la textul acestei propuneri de HCL cu privire la stabilirea taxelor şi impozitelor locale pentru 2011 Marian Iordache a făcut iar un document plin de greşeli, aşa cum susţin consilierii PDL: "Fără intervenţia doamnei consilier PDL, Camelia Pleşca, consilierii PNL şi PSD ar fi votat, iar, un proiect cu greşeli". O altă nemulţumire a democrat liberalilor de la Medgidia este legată de faptul că, aşa cum susţin ei, Iordache a înregistrat un fals la Registrul Comerţului atunci când "de la sine putere" l-a desemnat pe Ion Gana administrator al SC Apollo Ecoterm SRL Medgidia, iar prin "aprobarea procedurii şi criteriilor de organizare a concursului pentru ocuparea funcţiei de director general de la punctul 2 îşi acoperă falsul".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218