REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Iordănoaia candidează pentru funcția de rector al UMC

Iordănoaia candidează pentru funcția de rector al UMC

Replica API 1 februarie 2015 | 14:26 125

Șeful de lucrări universitare al Universității Maritime din Constanța, dr. Florin Iordănoaia, și-a anunțat intenția de a candida la funcția de rector al instituției.

„Cu un an înainte de desfăşurarea alegerilor în Universitatea Maritimă din Constanţa, doresc să vă anunţ că am luat decizia de a mă pregăti pentru candidatura la funcţia de Rector al acestei universităţi. Universitatea Maritimă are un specific aparte în peisajul universitar şi academic românesc. Motivele pentru care am ales să demarez campania de informare şi mai ales pentru a mă pregăti să preiau conducerea acestei universităţi, le reprezintă dorinţa de a cunoşte toate aspectele şi problemele cu care se confruntă colegii mei, personalul administrativ, dar mai ales, studenţii şi absolvenţii noştri”, a anunțat, duminică, Iordănoaia, care nu s-a putut abține să amintească de alegerile din 2012, când „fără o dezbatere reală a problemelor universitare, fără să se permită dezbaterea reală, din timp, a planurilor manageriale ale celor doi candidaţi de atunci, această situaţie a favorizat clar o persoană, actualul rector, fără nici o şansă pentru cel de-al doilea candidat”, a mai spus Iordănoaia.

Acesta susține că una dintre principalele probleme ale universității se regăsește la absolvenții „fricoși”, care „cer să se întoarcă acasă”.

„Problemele principale ale UMC sunt legate de faptul că de la an la an, vin spre facultăţile şi specializările noastre, absolvenţi de liceu, cu o slabă pregătire, cu o motivaţie scăzută, pentru a se pregăti şi învăţa meseria pe care şi-au ales-o, aceea de navigator. Care nu este o meserie uşoară, este o meserie foarte grea, riscantă, dar deosebit de frumoasă şi printre puţinele din lume care mai are o doză mare de aventură. Avînd în vedere faptul că nu mai avem o flotă naţională, absolvenţii noştri, de la cele trei specializări de Marină (Navigaţie, Electromecanică şi Electrotehnică), vor lucra la bordul navelor străine, ale unor armatori din Europa, din Asia sau America de Nord. Dar toţi armatorii caută oameni bine pregătiţi, serioşi, disciplinaţi. Nimeni nu are nevoie de oameni slab pregătiţi, fricoşi, care după două săptămîni de voiaj, se sperie de greutăţile vieţii pe mare şi cer întoarcerea acasă”, a mai spus Iordănoaia.

M.F.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367