REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Iorguş, ţinta DEMOLĂRILOR! Primăria Mangalia l-a prins pe fostul primar cu un GARAJ construit fără autorizaţie pe domeniul public! Vezi DOCUMENT

Iorguş, ţinta DEMOLĂRILOR! Primăria Mangalia l-a prins pe fostul primar cu un GARAJ construit fără autorizaţie pe domeniul public! Vezi DOCUMENT

Replica API 23 iulie 2019 | 00:00 438

Demolarea a avut loc înainte ca instanţa să blocheze aceste acţiuni

Demolarea a avut loc înainte ca instanţa să blocheze aceste acţiuni

Politicianul cu cea mai mare notorietate din sudul judeţului Constanţa, fostul primar Zanfir Iorguş rămâne şi astăzi în atenţia opiniei publice. Periodic apar zvonuri cum că se reinventează politic, deşi nu credem că mai există vreun partid pe la care să nu fi trecut, ori că va candida din nou – sau, dacă nu candidează, sigur creionează el lista de candidaţi pentru vreo formaţiune politică sau alta.

Zanfir Iorguş

În mandatele de primar, între 1996-2008, Iorguş a fost văzut ca salvator al multor familii venite „de aiurea” şi cazate în celebra zonă La Barăci. Tot Iorguş a dat mână liberă celor care au dorit să aibă, pe lângă blocuri, câte un garaj în care să-şi adăpostească maşinile. Numai că garajele Mangaliei au devenit, treptat, adevărate cămări cu de-ale gurii pentru la iarnă ori construcţii cu etaj, destinate turiştilor cu mai puţine posibilităţi materiale. Cu oameni mulţumiţi, cu afaceri înfloritoare „la negru”, căderea lui Iorguş a fost pusă sub semnul întrebării: oare ce nu a mai funcţionat? După “epoca Iorguş”, a urmat un mandat negru. Claudiu Tusac, finul lui Zanfir Iorguş, a adus Mangalia în pragul disperării: oamenii au stat o iarnă întreagă fără căldură! Dar garajele au rezistat! La următoarele alegeri, candidatul Cristian Radu a reuşit să câştige, chinuit, la diferenţă mică, motiv pentru care Zanfir Iorguş a susţinut (şi continuă să susţină) că la mijloc a fost o fraudă. În fine, odată cu Radu, garajele au început să nu mai fie văzute cu ochi buni. Noul primar a decis că aceste construcţii (cele mai multe dintre ele!) trebuie să dispară. Motivul: au fost ridicate abuziv, pe terenurile municipalităţii, fără autorizaţii de construcţii.

A început şi demolarea lor, anul acesta, numai că, de dată recentă... surpriză! Cetăţenii care au contestat în instanţă hotărârea administraţiei locale au avut câştigă de cauză. Detaliile le regăsiţi AICI, cu menţiunea că decizia nu este definitivă!

Iar acum, să revenim la Iorguş, pentru că de la el nu ne-am fi aşteptat la aşa ceva: şi fostul edil al Mangaliei a beneficiat de un garaj construit „după ureche”! Cel puţin aşa reiese din documentele Primăriei Mangalia, care a demolat, cu o săptămână înainte ca această măsură să fie blocată în instanţă, fix... garajul lui Iorguş. Construcţia pusă la pământ de angajaţii primăriei era situată pe strada Mircea cel Bătrân şi avea o suprafaţă de 15 mp. Interesant că acest garaj, construit ilegal pe domeniul public al municipiului Mangalia, nici măcar nu se află lângă casa lui Iorguş (după cum ştie întreaga Mangalie, fostul edil locuieşte pe strada Crişanei).

Înainte de a proceda la desfiinţarea construcţiei, fostul primar a fost invitat să întreprindă singur acest demers, aşa cum au făcut şi alţi cetăţeni, în caz contrar urmând să suporte chletuielile cu acţiunea de demolare. Evident, fostul edil nu a răspuns invitaţiei primăriei.

Click pe imagine:

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Garaj ii mai trebuia inculpatului? Poate sta vreo cativa ani la racoare sa vada cum e
1
1
Primarul din Mangalia, Radu Cristian demoleaza garajele doar la oamenii necajiti si neajutorati, astia din spate de la MG 29 unu-i fost director BCR, altu-i politist de frontiera, altul inspector ITM C-ta, alta angajata-n primaria Mangalia!!! etc, etc. N-are cum! Pentru fraieri e LEGE: in 24 de ore daramati sau va luati amenda de 3000 de lei! Oamenii speriati s-au executat! La smecherii astia ce LEGE aplici domn primar de nici nu se sinchisesc de Ordinul Primariei? Cat mai stam cu tigania in fata blocului si cand curatiti orasul de TOATE GARAJELE asa cum ati promis?
4
0
Bravo Mangalia, aici la Constanta in spate la Casa de Cultura s-au distrus parcarile dar nu s-a demolat nici un garaj, sunt pline de tuica, nici unul nu are masina, cotete imputite.
10
0
Co nationale chiar asa este avea apartament la M4 si garajul e la Judecatorie in spatele blocului pe urma s a mutat la sens si abia apoi si a facut casa dar cascarabeta trebuia demolata ca era chiar pe strada de la judecatorie.
5
0
la ce i mai trebuia si garaj? a furat de toate: padure, hoteluri... si un garaj mic. sa tina muraturile
5
2
ciocul mic . noi suntem la butoane
0
4
cine,iorgus zisvecinul,subinginerul care vindea pepeni si afum arehoteluri,terenuri,o casa cit un palat,dinbanii de angajat la stat?Multumim iorgus ca ai defrisat parcul orasului,sa.ti iei tu spaga de la interlopii care si.au facutvile de neam prost.Sa dea Dzeu cu tbcul in tine,sa te tratezi la spitalul desfiintat! Ba Dna,cind il luati pe asta odata,frate?vedeti ca spaga o lua si in actiuni la circiumi,hoteluri!
9
4
Un exemplu foarte urat.
7
2
sobolanul si-a facut un adapost langa tribunal o fi o premonitie
9
7
pe unde isi duce veacul are si usa biroului de primar cu el? Pacat ca n-a fost pedepsit dupa fapte!
10
3
Ei,da si ce-i cu asta? Poate ca omul inainte sa-si faca casa pe Crisanei o fi locuit in zona unde se afla si garajul sau poate chiar mai are o locuinta pe acolo. Si asta-i culmea, avea aproape tot orasul garaj, baraca, container si alte acareturi ,cu sau fara masina si tocmai primarul sa nu aiba. Si la cate case, vile,terase, baruri s-au facut fara forme legale v-ati impiedecat tocmai de garajul lui Iorgus.E bine ca va mai aduceti aminte de el,pentru ca chiar merita.Sa fie sanatos si sa mai primareasca.
10
4
Nu imi place politica , dar voi sunteti cam ... partinitori ! Hmmmmm !
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218