REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Iorguş: "Tusac a adus minciuna, dezbinarea şi manipularea la rang de boală incurabilă"

Iorguş: "Tusac a adus minciuna, dezbinarea şi manipularea la rang de boală incurabilă"

Replica API 6 octombrie 2011 | 00:00 119

Deputatul PDL contra-atacă fluturaşii primarului

Deputatul PDL contra-atacă fluturaşii primarului

Pliantele împărţite de primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, prin care consilierii sunt acuzaţi că, fiind "marionetele" lui Zanfir Iorguş, nu au votat proiecte importante pentru dezvoltarea turismului în sudul oraşului, nu au rămas fără "ripostă". Deputatul Zanfir Iorguş a precizat că primarul Mangaliei este cel care nu demarează acele proiecte, dar în schimb "dă vina pe alţii pentru neputinţa lui".

Reporter: Domnule deputat, disputa din ultimele zile, referitoare la proiectele pentru dezvoltarea turismului în sudul litoralului, ne face să nu înţelegem ceva: proiectele sunt ale dumneavoastră, ale primarului Claudiu Tusac, vi el "furaţi" unul de la altul sau care este povestea?

Zanfir Iorguş: Nu. Vorbim despre proiecte în care nu eu m-am implicat, ne-am implicat toţi, şi patronate în turism, şi ministere. Sunt proiecte prioritare, sunt şi fonduri care pot fi direijate către turism. Iar despre acele proiecte, dacă tot discutăm acest subiect, mă întreb, dacă tot erau ele importante pentru Tusac, de ce nu le-a adus în consiliu, la vot, acum 4 luni, 5 luni, acum un an, când toată lumea era la picioarele lui?

Rep.: Cum adică toată lumea era la picioarele lui?

Z.I.: Păi nu avea majoritatea în consiliu, nu are colaborarea cu liberalii, nu are USL? Acum însă dă vina pe alţii. Aşa face când nu îi ies proiectele, dar nu cele importante, alea în interesul lui. Tusac a adus minciuna, dezbinarea şi manipularea la rang de boală incurabilă.

Rep.: Domnule Iorguş, dar primarul a explicat faptul că în şedinţă a suspus aprobării proiectele, dar nu au votat consilierii pentru că sunt "marionetele" dumneavoastră.

Z.I.: Asta demonstrează că are o gândire îngustă. Îi cer public lui Tusac, în al doisprezecelea ceas, să pregătească acele proiecte discutate cu doamna ministru Elena Udrea - reabilitarea iluminatului public, reabilitarea falezelor, irigaţii - şi să le aducă cât mai repede în Consiliul Local, pentru că nu le-a adus, şi vor fi votate. Îi dau sfatul acesta ca unul care are experienţă în administraţie. Putea să facă acest lucru de la şedinţa trecută, dar acesta e genul lui de şmecherie, să arate că cineva îl blochează. Cetăţenii se vor convinge că Guvernul Boc a alocat pentru sudul litoralului fonduri, că Boc...

Rep.: Din câte am sesizat noi, mai degrabă doamna ministru Elena Udrea are o aplecare către sudul litoralului, nu domnul Boc.

Z.I.: Dar doamna Udrea nu face parte din Guvernul României? E adevărat că dânsa a arătat deschidere pentru sudul litoralului, de ce să nu recunoască toată lumea că, de exemplu, pentru portul turistic nu a dat primăria nici un leu, iar banii au venit de la minister?! Primăria a dat în schimb miliarde la fotbal, a dat pe petreceri şi pe schimbarea unor borduri care erau bune. De ce nu a pus primarul borduri în zonele unde nu sunt deloc? Sunt zone care nu au utilităţi...

Rep.: Am înţeles ce spuneţi, că primarul Tusac nu este bun, prin urmare vă pregătiţi să candidaţi la primărie?

Z.I.: Nu are legătură. Nu putem discuta despre candidatură acum, poate la sfârşitul acestui an, să vedem ce se decide în privinţa alegerilor şi a reorganizării.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614