REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Iorguş zice că a vrut să-l ducă pe Tusac pe calea cea bună, dar Tusac nu i-a răspuns la SMS-uri

Iorguş zice că a vrut să-l ducă pe Tusac pe calea cea bună, dar Tusac nu i-a răspuns la SMS-uri

Replica API 15 noiembrie 2011 | 00:00 142

Referitor la situaţia creată la Mangalia, prin eliberarea din funcţie a primarului Claudiu Tusac, deputatul Zanfir Iorguş face următoarele precizări:

"Regret mult că s-a ajuns la această situaţie, datorită refuzului sistematic al primarului de a comunica, în mod egal, cu toţi consilierii locali. Intenţia primarului Tusac, de acum doi ani, de a dizolva Consiliul Local Mangalia, refuzul permanent de a colabora cu viceprimarii săi - Viorel Oleniuc (PNL), Ion Mincă (PC) şi Sorin Andrei (PNL) - şi cu partenerii de coaliţie (PNL şi PC), au condus la o atmosferă de neîncredere a unora faţă de ceilalţi, cu multe frustrări şi orgolii şi, în final, la tensionarea situaţiei din oraş şi din primărie. Am văzut că, de fiecare dată când Tusac a eşuat în finalizarea unor proiecte, el nu s-a considerat niciodată vinovat, alţii erau vinovaţii: fie eu, fie cei doi consilieri PDL (din cei 19 în funcţie). Chiar dacă avem păreri diferite privind modul de administrare al oraşului, i-am solicitat de nenumărare ori să ne întâlnim, fie la primărie, fie la Cabinetul Parlamentar, pentru a găsi, împreună, soluţiile cele mai bune de rezolvare a unor proiecte prioritare ale oraşului nostru. Am fost refuzat de fiecare dată, înţelegând, astfel, că nu are nevoie de o colaborare cu nimeni, nici cu mine, nici cu Consiliul Local, nici cu directorii de instituţii publice. Învăţând cu toţii din greşelile trecutului şi având în vedere situaţia creată, cer public Consiliului Local Mangalia, viceprimarului şi directorilor din primărie să lase la o parte orgoliile, frustrările şi culoarea politică şi să ne aşezăm, cu toţii, la masa dialogului. Trebuie să înţelegem că, în al 12-lea ceas, este nevoie de înţelepciune şi de disponibilitatea fiecăruia dintre noi, pentru a rezolva câteva dintre probelemele urgente ale municipiului: căldura pentru cetăţeni şi pentru instituţiile de învăţământ şi deblocarea activităţii din primărie şi din oraş. Rămân disponibil în orice moment şi pentru orice solicitare care vine în întâmpinarea rezolvării problemelor stringente ale oraşului meu".

În foto: mesaj transmis de Zanfir Iorguş în atenţia lui Claudiu Tusac

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218