REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

IPJ Constanţa, ZGUDUIT de valul pensionărilor! Deficitul de personal atinge cote alarmante!

IPJ Constanţa, ZGUDUIT de valul pensionărilor! Deficitul de personal atinge cote alarmante!

Replica API 9 august 2017 | 00:00 345

Deficitul de personal din cadrul IPJ Constanța atinge cote alarmante! Vorbim despre aproape 300 de posturi, în condițiile în care, de la începutul lunii iulie și până pe 4 august, inclusiv, deja au fost depuse 31 de cereri de pensionare. Și toate acestea din pricina OUG de plafonare a pensiilor militare.

Angajații MAI se înghesuie să iasă la pensie, de frică să nu se aleagă cu bani mai puțini și asta pentru că se tot discută despre plafonarea pensiilor militare. Astfel, de la începutl lunii iulie și până pe 4 august, inclusiv, 31 de cereri de pensionare au fost depuse la IPJ Constanța. Astfel, deficitul de personal a atins cifra de 297, fiind vorba de posturi rămase… goale.

Amintim că și anul trecut, până în martie, deja erau peste 20 de astfel de cereri depuse în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Iar ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a spus că situația este una generală, precizând că de la începutul anului, la nivel național, au fost înregistrate circa 3.000 de cereri.

"De la începutul anului au solicitat ieșirea la pensie peste 3.200 de angajați ai MAI. Printre cei care au solicitat ieșirea la pensie sunt și 16 chestori. Media de vârstă la pensionare la chestori este de 55 de ani. Pentru alți 11 chestori sunt demersuri în curs la Administrația Prezidențială. Pensia medie în luna august, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, se cifrează la 3.123 de lei, cea mai mare pensie în plată este de 22.023 de lei și este o pensie pentru un fost secretar de stat”, a declarat ministrul Carmen Dan, citată de digi24.ro.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Civilii la pensie la 45 de ani vechime iar politia la varsta de 45 de ani.
3
0
dradul de ibfractionalitate se va tripla ! O sa ne fie frica sa mai iesim noaptea pe strazi !
1
2
ca sa fii sofer de TIR ai nevoie de aptitudini si un pic de inteligenta,plus cunoasterea macar la nivel de baza a unei limbi straine-asta pe rute internationale,nu pepenarii si cartoforii.ati vazut in MAI ,armata,politie,indivizi care sclipesc mental?se stie,inghesuiala e unde iei bani la umbra.acum au prins trenul pensionarilor de lux,stati linistiti ca vin nepoteii si rudele la inlocuire.problema alta e;doar ne prefacem ca avem armata si politie...inainte de 89,da,eram aparati.acum se pune accentul pe mercenari.
3
1
Oricum la ipj lucreaza numai spagari ordinari , cati nevinovati zac in puscarie din cauza unora care cereau spaga pentru fapte care nu exista , si daca omull nu avea sa dea spaga aveau ei grija sa iti aranjeze dosarul bine. Nu uitati ca o sa platiti intr-o zi !
6
3
Intr-un cuvant CAUZA si EFECT .
7
0
decat sa fii politist ,sa te lupti cu mafiotii mai bine sofer de tir cu 2000 de euro
11
1
Cererile de pensionare, interesati va va rog, au venit de la cei cu functii de executie sau conducere?.Deficitul se iregistreaza in strada sau la birouri, cum afecteaza asta oamenii, ce masuri se iau.
9
1
Ce sa mai stea la mana statului ,si-au facut vile luxoase in statiunile cu renume si acum trec la treaba Cazare.
9
8
Pai... putem sa furam adica? Ne lasati ? Sa ne ziceti si noua ca vreau sa ma razbun pe cineva si sa nu vina nici o politie
5
5
Problema e simpla daca se doreste. Pensia unica calapod NATO : agenti polite 1500 euro, ofiteri subinspector-comisar sef 2000 euro, chestori 1000 euro ! Si toata lumea ar fi multumita si n-ar mai fugi nimeni din sistem niciodata,dar tot nimeni nu si-ar mai dori sa ajunga chestor cu doctorat....Wowbiz !
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614