REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

IPJ cumpără sute de mii de litri benzină pentru maşini defecte

IPJ cumpără sute de mii de litri benzină pentru maşini defecte

Replica API 14 iunie 2011 | 00:00 106

Sătulă de neajunsurile privind lipsa combustibilului, dar şi de reproşurile directe sau indirecte cu privire la acest aspect, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa (IPJ) organizează licitaţie privind achiziţionarea de combustibil pentru maşinile poliţiştilor. Măsura a fost luată în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Astfel, vineri, 10 iunie, a fost lansat anunţul privind achiziţionarea de carburanţi pentru autovehicule, pe bază de bonuri valorice. Inspectoratul este dispus să aloce 3.725.806 lei, fără TVA, de la bugetul de stat, pentru a cumpăra circa 840.000 litri benzină fără plumb. Ofertele pot fi depuse până pe data de 26 iulie, iar deschiderea acestora va avea loc o zi mai târziu, pe 27 iulie a.c., iar cei care se înscriu la licitaţie trebuie să prezinte o garanţie de 7.600 lei.

De precizat că poliţiştii din întreaga ţară au semnalat de nenumărate ori, prin intermediul liderilor de sindicat, că insuficienţa combustibilului îi împiedică, de multe ori, să îşi facă treaba cum trebuie şi să intervină atunci când sunt solicitaţi. Cu ocazia vizitei ministrului MAI, Traian Igaş, la Constanţa, în urmă cu mai bine de 2 luni, acesta a fost întrebat cu ce se pot descurca pooliţiştii, dat fiind că primesc un singur litru de benzină pe tură, însă Igaş a refuzat să comenteze referitor la acest aspect. Organizarea acestei licitaţii, pentru cumpărarea de carburanţi, a fost salutată de membrii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractant (SNPPC). Liderul biroului local al SNPPC, George Caraivan, şi-a manifestat mulţumirea, însă a ridicat o nouă întrebare. "Foarte bine, bravo. E nevoie de combustibil. E bine, numai să cumpere şi în realitate, să nu rămână numai pe hârtie. Dar ce ne facem cu maşinile, căci sunt stricate aproape toate. Unele cred că nici asigurare nu au. Dacă tot cumpără benzină, poate cumpără şi ceva piese, planetare, cauciucuri etc., pentru că mergem pe şosea şi ne-o iau roţile înainte. Dar bine măcar că s-au gândit la benzină, cred că mai mult pentru că a început sezonul, pentru litoral", ne-a declarat George Caraivan.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102