REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.5° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ipoteză şocantă în Constanţa: minora care a plecat de la şcoală şi a dispărut ar fi fost sechestrată de proxeneţi

Ipoteză şocantă în Constanţa: minora care a plecat de la şcoală şi a dispărut ar fi fost sechestrată de proxeneţi

Replica API 20 martie 2014 | 00:00 587

UPDATE

UPDATE

Disperare în două familii, dintre care una din Constanţa. Două fete, de 12 şi 13 ani au plecat de la şcoală şi au dispărut fără urmă! Este vorba de Roxana Marin, de 13 ani, şi Maria Georgiana Neacşu, ambele eleve la Şcoala Generală Remus Opreanu, din zona Brotăcei. Familiile au sesizat Poliţia şi bănuiesc faptul că minorele sunt sechestrate de nişte proxeneţi, undeva prin Lumina. Poliţiştii au demarat cercetările, însă colegii fetelor au alte păreri şi anume că Roxana s-a certat cu mama ei din pricina unei note slabe la fizică şi a plecat cu un prieten, respectiv Sorin Cristescu. Oamenii legii nu au găsit nimic acasă la el.

După "orgia sexuală" petrecută la mijlocul lunii decembrie 2013, când mai mulţi minori ar fi îmbătat o minoră, au întreţinut cu ea relaţii sexuale şi apoi au postat filmuleţele pe internet, un alt eveniment nefericit începe să ia amploare. Este vorba despre două fete, eleve ale Şcolii Generale Remus Opreanu, care au dispărut fără urmă, imediat după cursuri. Roxana Marin, de 13 ani, şi Maria Georgiana Neacşu, de 12 ani, sunt prietene, iar colegii spun că a doua a influenţat-o în mod negativ pe prima, învăţând-o la "prostii". În schimb, rudele Roxanei au convingerea că fetele sunt sechestrate de nişte proxeneţi şi ţinute într-un imobil din Lumina, situat pe strada Petrolului. Anchetatorii nu au stat pe gânduri şi au mers la faţa locului, la imobilul respectiv, în cursul serii de miercuri, 19 martie, însă nu au găsit fata. În plus, la respectivul domiciliu locuieşte un minor de 16 ani, care o cunoaşte pe fată, el fiind din municipiul Constanţa. Acesta a negat faptul că ar avea vreo treabă cu proxenetismul sau cu răpirea şi s-a oferit să ajute la anchetă. "A venit Poliţia la mine acasă să le caute...", a specificat băiatul pe internet. Oamenii legii continuă cercetările pentru a le găsi pe minore. Roxana are înălţime 1.73 m, greutate 50 kg, constituţie atletică, faţă ovală, ochi căprui, păr negru, lung până la talie, o aluniţă pe obrazul stâng. La data plecării aceasta purta pantaloni tip blue-jeans de culoare albastră, vestă din fâş de culoare mov, bluză de trening de culoare mov, pantofi tip sport negri, având asupra ei un ghiozdan de culoare roz. Neacşu Maria-Georgiana, în vârstă de 12 de ani, din judeţul Vaslui, care locuia fără forme legale în municipiul Constanţa, are înălţime 1.35 m, greutate 45 kg, faţă ovală, ochi albaştri, păr şaten lung, având ca semn particular o aluniţă sub braţul drept. La data plecării aceasta purta pantaloni colanţi neagri, geacă din fâş de culoare verde închis, pantofi sport neagri. Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugaţi să contacteze Secţia 2 Poliţie sau Dispeceratul I.P.J. Constanţa, tel.0241.611.364 int. 20005.

Colegii cred că Roxana o luase pe căi greşite din pricina Mariei Georgiana

"O cunosc pe Roxana de 7 ani , o cred în stare de absolut orice. Are un anturaj supermega naşpa, adică fata cu care a plecat e anturajul ei naşpa. Anturajul a stricat-o, se zvoneau chestii despre ea.", au spus colegii pe pagina ei de socializare, în timp ce o fată susţine că Roxana a plecat pentru că a luat un 3 la fizică şi a fost certată de mama ei. "Fata cu care a plecat a învăţat-o să facă multe chestii nasoale şi din cauza asta s-a ajuns aici. De asemenea, mama fetei este disperată şi a postat un mesaj pe Facebook. Ea îi roagă pe colegi să nu mai sune pe un aume număr de telefon, întrucât telefonul acela este lăsat acasă, motiv pentru care a postat un alt număr de telefon. "Roxana, dacă vezi acest mesaj, te roagă mama din suflet, vino acasă, sau măcar deschide telefonul ca să ştiu că trăieşti. Te rog, Roxana, dă-ne un semn. Orice ai făcut, sau orice ţi s-a întâmplat, nu păţeşti nimic. Te rog, Roxana, dă-ne un semn", a spus Rodica Marin.

UPDATE: Poliţiştii infirmă zvonurile cum că fetele au fost sechestrate de proxeneţi

Oamenii legii au fost la adresele indicate de familii şi nu au dat de urma fetelor. Au fost audiaţi atât părinţii, cât şi colegii lor. De asemenea, au fost verificate toate unităţile spitaliceşti din judeţ, dar şi centrele de plasament. În plus, potrivit celor audiaţi, minorele nu sunt uşă de biserică şi se învârteau într-un anturaj dubios. Mai mult decât atât, ele ar fi plănuit să plece de acasă şi să nu se mai întoarcă, iar când Roxana a fost certată de mamă că a luat nota 3 la fizică, cele două au acţionat. Oamenii legii vor merge şi în Mamaia, acolo unde, potrivit informaţiilor primite, se pare că se mai duceau minorele.

UPDATE 2: Fetele au fost găsite

Cele două minore, Roxana Marin, de 13 ani, şi Maria Georgiana Neacşu, care au plecat de la şcoală şi nu au mai fost de găsit, în data de 18 martie, au fost găsite. Ele se aflau pe o stradă din localitatea Lumina şi nu au fost victimele vreunei infracţiuni. Au menţionat că au plecat pe jos din Constanţa, au trecut pe sub un pod şi s-au plimbat.

"Urmare a activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii constănţeni, cele 2 minore de 12 şi 13 ani, plecate în mod voluntar de la domiciliu, au fost depistate pe o stradă din localitatea Lumina şi conduse la sediul IPJ Constanţa. Din primele cercetări rezultă că cele două minore nu au fost victimele unor infracţiuni. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor plecării acestora, urmând a fii încredinţate familiilor.", au spus reprezentanţii IPJ Constanţa.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369