REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

IPS Teodosie a "ratat" preluarea conducerii Universităţii Ovidius. Demisionarul Bordeianu rămâne rector interimar

IPS Teodosie a "ratat" preluarea conducerii Universităţii Ovidius. Demisionarul Bordeianu rămâne rector interimar

Replica API 13 martie 2014 | 00:00 255

Profesorul Ion Bordeianu, cel care a demisionat din toate funcţiile de conducere invocând probleme medicale, s-a aflat miercuri la sediul Universităţii Ovidius, unde a avut o discutie cu reprezentanţii Consiliului de Administraţie, la care a participat şi preşedintele Senatului, prof. univ. dr. Petru Bordei. După întrevedere s-a decis ca prof. univ. dr. Ion Bordeianu să rămână rector interimar până pe 12 mai, când sunt programate alegerile pentru desemnarea noii conduceri a Universităţii Ovidius.

"A avut o întâlnire cu şase persoane: preşedintele, vicepreşedintele Senatului şi şefii de comisii, iar domnul Bordeianu rămâne rector interimar. Am vorbit astăzi cu el şi înţelegerea a fost să rămână rector până pe 12 mai. Nu mai facem şedinţă de Senat. A renunţat la demisie. E mai bine să rămână dumnealui decât să fie scandal la nivel de rectorat până la declanşarea campaniei pentru alegeri. Noi eram în impas. Pe 14 martie este zi de salariu, trebuiau semnate documente şi sunt atâtea lucruri de făcut", a declarat, pentru "Replica", prof. univ. dr. Petru Bordei. Menţionăm faptul că după întâlnirea de grad zero de la Ovidius, dr. Bordeianu a refuzat să mai facă declaraţii de presă: "Vorbiţi numai cu domnul Bordei. Numai dumnealui vorbeşte cu presa. Aşa am stabilit". De precizat faptul că în şedinţa de acum două zile urma să fie ales un nou ordonator de credite, însă juristul Universităţii Ovidius ar fi invocat că Bordeianu trebuie să mai rămână 45 de zile în funcţie chiar dacă şi-a dat demisia. În cazul în care dr. Bordeianu nu renunţa la demisie, în cursul zilei de ieri ar fi avut loc alegeri pentru desemnarea unui înlocuitor. Conform Legii Educaţiei, în cazul vacantării funcţiei de rector, unul dintre prorectori va fi ales ordonator interimar de credite. Universitarii aveau de ales între prorectorii prof. univ. dr. IPS Teodosie Petrescu şi conf. univ. dr. Florin Anghel. Cel din urmă nu avea calitatea de profesor şi nu îşi dorea funcţia de rector, aşa că singurul prorector care ar fi putut rămâne la cârma instituţiei de învăţământ superior de stat fiind IPS Teodosie.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218