rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

IPS Teodosie, ACHITAT definitiv în dosarul Nazarcea

Instanţa supremă ar putea stabili azi decizia definitivă în dosarul Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, în care acesta este judecat alături de alte persoane în legătură cu falsuri comise în documentaţia pentru obţinerea unor fonduri europene.

Amintim că Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. De asemenea, trimiși în judecată, în stare de libertate, au fost trimiși Ciprian Ioan Cojocaru, Bogdan Petrișor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu și Stere Beca, la data faptelor mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, Aurelian Ștefan, la data faptei mandatar al Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. În primă instanță a fost achitat.

Update:

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dat sentinţa definitivă în dosarul Nazarcea. Toţi inculpaţii au fost achitaţi, pe motiv că fapta nu e prevăzută de legea penală. Astfel, a fost menținută decizia primei instanțe. A fost admis apelul în ceea ce-l privește pe Ștefan Aurelian. Au fost extinse efectele apelului și cu privire la ceilalți inculpați.

A fost desființată soluția primei instanțe numai în ceea ce priveşte temeiurile achitării dispuse în cauză şi soluţionarea laturii civile în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Petrescu Teodosie.

Vezi minuta:

”Admite apelul declarat de intimatul inculpat Ştefan Aurelian împotriva sentinţei penale nr.84/P din 06 iunie 2019 a Curţii de Apel Constanţa, Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie, pronunţată în dosarul nr. 67/36/2017. Extinde efectele apelului şi cu privire la inculpaţii Beca Stere, Malaxa Bogdan Petrişor, Nadoleanu Gheorghe, Petrescu Teodosie şi Cojocaru Ciprian-Ioan. Desfiinţează sentinţa penală atacată numai în ceea ce priveşte temeiurile achitării dispuse în cauză şi soluţionarea laturii civile în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Petrescu Teodosie. Reţine cauza spre rejudecare şi, în fond: Stabileşte ca temei al achitării pentru inculpaţii Ştefan Aurelian, Beca Stere, Malaxa Bogdan Petrişor, Nadoleanu Gheorghe şi Cojocaru Ciprian-Ioan dispoziţiile art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedură penală, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală. Schimbă temeiul achitării pentru inculpatul Petrescu Teodosie din art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) Cod procedură penală în art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. a) Cod procedură penală, întrucât fapta nu există. Respinge acţiunea civilă formulată împotriva inculpatului Petrescu Teodosie. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Cheltuielile judiciare ocazionate de apelul formulat de apelantul intimat inculpat Ştefan Aurelian rămân în sarcina statului. Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru apelantul intimat inculpat Ştefan Aurelian şi pentru intimaţii inculpaţi Petrescu Teodosie şi Cojocaru Ciprian Ioan, în sumă de câte 314 lei pentru fiecare, rămân în sarcina statului. Onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii inculpaţi Beca Stere, Malaxa Bogdan Petrişor şi Nadoleanu Gheorghe, în sumă de câte 1253 lei pentru fiecare, rămân în sarcina statului. II. Respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa şi de partea civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură împotriva sentinţei penale nr.84/P din 06 iunie 2019 a Curţii de Apel Constanţa, Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie. Cheltuielile judiciare ocazionate de apelul parchetului rămân în sarcina statului. Obligă apelanta parte civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 14 februarie 2020”.

Mesajul ÎPS după pronunțarea deciziei:

Lucrurile lui Dumnezeu nu sunt cuprinse de întuneric. Am crezut în Dumnezeu căruia m-am încredințat cu slujirea mea. Am crezut în justiție și iată că rezultatul este pe măsură. Știam că cele pentru care eram cercetat nu există. Păcat de osteneala celor ce au întors pe față și pe dos toate acele declarații și acuzații. Mulțumesc lui Dumnezeu și mă rog pentru toți cei ce păzesc dreptatea în această țară să aibă mereu credință lumină și dragoste de oameni. Unii dintre credincioși îmi plângeau de milă și spuneam de fiecare dată că nu sunt supărat. Când te acuză cineva fără să existe un motiv de acuzație îți face un bine și eu le mulțumesc și celor ce m-au acuzat și celor ce m-au achitat. Unii credincioși poate au gândit că am făcut ceva, că nu degeaba sunt chemat la DNA. Vreau să nu vă smintiți, de multe ori iese fum și fără foc. Nu mai este proverbul acest adevărat decât în cele materiale. Focul lui Dumnezeu stinge toată vrăjmășia, toată nedreptatea, toată răutatea. Mulțumesc tuturor celor ce au crezut că nu este nimic să mă incrimineze. Doamne ajută tuturor și să rămânem în pace în iubire și în bunăvoire unii cu alții!”

M.P., V.S.

vineri, 14 februarie 20202
Comentarii

00Stefanel(31 mar 06:19)
curva cu barba
15pt 14 feb 20:35(14 feb 21:33)
sunt multi grei in spatele lui? probabil ca-i plac cei supraponderali cu maciuca mare si tare, aia sunt in spatele lui, sa-l iubeasca pe la spate
16Tepes(14 feb 20:45)
Oare Teodosie citeste aceste mesaje sa vada cat e de iubit de enoriasi? Cum de nu se ascunde la vreo manastire sa nu mai faca rau bisericii , numai prin simpla lui prezenta in public? Doame cum de il mai suporti?
17o pla(14 feb 20:40)
O satana, duca-se dupa mortii ma-sii.
18Valeriu(14 feb 20:36)
Teodosie este un jeg, iar justitia este manjita
26xyz(14 feb 20:35)
in cel mai rau caz, oricum avea 1 mil pregatit pentru achitare eventuale pagube ,despagubiri, dobanzi, etc. IPS nu intra 1 sec in detentie. sunt multi grei in spatele lui.
210nae(14 feb 19:12)
minune,spagoveanu securist pidosnic,tigan lingurar de suceava ajuns pe pe tronul sf andrei a fost mantuit de injustitia noastra,minune cum spuneam de aia sunt stresati si ies la pensie tinerei cu pensii speciale si de serviciu
216Unii pentru un rahat(14 feb 18:21)
sunt purtati prin salile de judecata 5 ani de zile fututi si ignorati iar altii sunt achitati.MAFIA SI MAFIOTII SAU MAFIA FILIERA TACERII DIN PARCHETUL CONSTANTA.
90Justitie aleatorie(14 feb 18:20)
Treaba era simpla. A folosit banii europeni pe acel proiect de la Nazarcea sau nu. Daca nu atunci era un proces clar. Nu stiu ce au urmarit si ce au crezut cei de la DNA. Probabil daca era de la PSD acum isi facea bagajul spre locuri mai putin manastiresti cum ar fi parnaia. Asa , amin.
312Brrrr(14 feb 18:13)
Piei SATANA
317Tartor(14 feb 17:14)
Aici lucreaza necuratul.Daca s-au accesat fonduri UE pentru Nazarcea dar acolo sunt balarii cine justifica unde s-au evaporat banii?Sa nu spuna ca i-a bagat in cutia milei!
214costica(14 feb 16:42)
masoneria la scapat si la achitat
144oribil , cata mizerie(14 feb 16:28)
DNA-ul de rahat turcesc. Baa, de ce cine santeti trimisi sa omorati mii de romani, prin fabricarea a tot soiul de dosare, ba cu preoti, ba cu medici de renume mondial, ba cu functionari. Si mai vad atatia indivizi spalati pe creier de atata ura si dusmanie. Baa , drogatilor, baa analfabetilor functionali, lepadati-va de dusmania lui Base si a lui iOHANIS 6 CASE.
318Oribil(14 feb 16:14)
Ce treaba ai tu cu dumnezeu, satana?
320dormiti linistiti(14 feb 15:34)
securitatea vegheaza
157Marius(14 feb 14:47)
Doamne ajuta! sa mai faca Inaltul cateva biserici
720sa nu uitam si sa ne rugam(14 feb 14:26)
sa nu-l uite codruta pe spagovean da-i-as cacatul la mancat de hot ordinar !!! Multa muie cu cacat si judecatorilor muisti si spagari !!!
912eustache(14 feb 14:11)
sa mi usuc chiloti pe crucea ta de bandit ordinar
192George mustata cumpana(14 feb 13:57)
Nu puteati sa dormiti de teodosie. George tu care iti dadeai foc ai tupeu sa il acuzi , care te-a lasat mirela. Ai uitat cand te laudai ca o ai pe aia de la finante , de aia rad baietii din mamaia de tine si iti zic pizdel? Trezeste te din filmul tau si du te lanimpletit totosei pentru botez. Nu mai face ti petreceri din alea cum stiti voi cu 10 oameni? Vai de voi parlitilor
715@12,57(14 feb 13:34)
Boule Kovesi a vrut sa faca ceva bun dar legile si cozile de topor au adus justitia in acest hal...
516anticrist(14 feb 13:33)
la instantele din constanta a aranjat cu deliorga, la suprema tot asa. intrebare: daca nu s copaci sau vita de vie si a cerut bani nu e vinovat? si cu banii ceruti aiurea, cne i da inapoi la ue? tot noi??? puie !!!
411Baaaaiii(14 feb 13:19)
Si il astepta mazare....
226Troi(14 feb 13:14)
Justitia, adevaratul cancer al societatii romanesti. Spagari, obedienti sa nu si piarda privilegiile si scursuri morale
523cris(14 feb 13:03)
un nenorocit, spagoveanu asta, eu daca fur o paine maine imi da 6 ani de puscarie cu executare pentru furt calificat, asta care a furat sute de mii de euro scapa basma curata. Gunoiule care esti
717laura codruta(14 feb 12:57)
inca o mooie luata de DNA
618Teodosie,(14 feb 12:56)
sa te rogi pentru mentinerea pensiilor speciale pe care le incaseaza toate scursurile din magistratura.
95Mare miracol(14 feb 12:38)
Minune dumnezeiasca daca va fi condamnat MACAR cu suspendare si sa plateasca toti cei 300k euro bagati in buzunar. Insa sunt doar sperante si vise desarte; insa totusi, justitia poate isi face datoria de data aceasta.
516Scapa SEITAN(14 feb 12:37)
Seitan la Seitan nu-si scoate ochi . Astazi draci au putere in Romnia .
821.....(14 feb 11:58)
uitati-va si voi cine este mai marele bisericii tomitane, un curist a carui mana ca sa o pupati va calcati in picioare.Soferul lui cica-i aranjeaza iubirile pe din dos cu barbati, aviz celor care vor sa ajunga-n patul lui, contactati-l pe soferul lu' Spagoveanu.
mai mult...Replica
28 sep 02:15ReplicaRezultate PARȚIALE: Vergil CHIȚAC a CÂȘTIGAT Primăria CONSTANȚA!

Răsturnare de situație la municipiul Constanța! După numărătoarea voturilor din 70 de secții, Vergi Chitac se...5632

28 sep 00:20ReplicaBogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa: Suntem OPTIMIŞTI, dar REZERVAŢI! Video1297
28 sep 00:16ReplicaVergil Chițac, primele declarații după Exit-Poll3319
28 sep 00:02ReplicaVIDEO! Cum explică STROE EȘECUL PSD!

Stroe Felix compara eșecul lui Făgădău cu cel al Barcelonei: Dar Barcelona tot Barcelona rămâne. „Ne aflăm la...7072

28 sep 00:04ReplicaFĂGĂDĂU ISTORIE! VERGIL CHIȚAC și STELIAN ION, UMĂR LA UMĂR10433
28 sep 02:40ReplicaEI SUNT noii PRIMARI din JUDEŢUL CONSTANŢA5342
28 sep 00:00ReplicaVIDEO EXCLUSIV! DAȚI AFARĂ ABUZIV din secțiile de VOTARE, la CONSTANȚA!

Alegerile locale din data de 27 septembrie au fost pline de evenimente neplăcute, de la geamuri sparte ale mașinilor...680

28 sep 01:08ReplicaIată care a fost PREZENȚA la VOT, pe ore, la CONSTANȚA!8535
28 sep 00:09ReplicaALEGERI la CONSTANȚA: 8 DOSARE PENALE și AMENZI de peste 13.000 de lei! Video1032
28 sep 00:23ReplicaSurpriză la București: NICUȘOR DAN a câștigat PRIMĂRIA

Situaţia la alegerile locale din Bucureşti, la închiderea urnelor, arată o victorie clară a Alianţei PNL-USRPLUS...930

28 sep 00:00ReplicaSpitalul militar de pe stadionul Portul PRIMEȘTE pacienți cu COVID-19548
27 sep 00:23ReplicaNicușor Dan, primul mesaj pentru bucureșteni în calitate de primar633
Vremea
15.2°15.2° - 19.6° luni, 28 septembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 72%
Vânt: 5.02 m/s
Presiune: 1018 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
28 sep 00:00SportLeicester City a învins Manchester City, scor 5-2, în Premier League

Formaţia Manchester City a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 5-2, de echipa Leicester City, în...195

28 sep 00:00SportSurpriză în Liga I - Poli Iași demolează FCSB

Formaţia FCSB a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 5-2, de echipa Poli Iaşi, în etapa a cincea a...271

28 sep 00:00SportAC Milan a învins Genoa, scor 2-0. Napoli, victorie cu Genoa, scor 6-0, în Serie A

Formaţia Napoli a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 6-0, echipa Genoa, în etapa a doua a...195

28 sep 00:00SportCFR Cluj - Chindia Târgovişte, scor 0-0, în Liga I

Formaţia CFR Cluj a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, duminică, pe teren propriu, în compania...167

Local
28 sep 00:55LocalSpitalul Năvodari: 165 de pacienți tratați în prima săptămână

165 pacienți au beneficiat până acum de serviciile medicale ale Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari....292

28 sep 00:55LocalConsilier municipal PSD, surprins în fața secției de vot din Henri Coandă. VIDEO

Consilier local municipal în funcție și candidat PSD pentru un nou mandat a fost surprins în fața secției de vot...785

28 sep 00:56LocalFraudă electorală şi la BABADAG

843

28 sep 00:55LocalPOLIȚIA LOCALĂ a primit dispoziție să nu părăsească sediul PSD

Imediat după aflarea rezultatelor parțiale de la alegerile locale, poliția locală a primit dispoziții să nu...1725

28 sep 00:58LocalVIDEO! SCANDAL la COSTINEȘTI: Oamenii sunt revoltați că nu au apucat să voteze

Aproximativ 200 de persoane așteaptă să voteze la Schitu, în comuna Costinești. În contextul în care duminică...596

28 sep 00:58LocalMai multe persoane amendate la coada de la o secție de votare din Constanța

Polițiștii din cadrul Secției 2 au fost sesizați că duminică, în jurul orei 19.00, cu privire la faptul că, în...569

28 sep 01:06LocalEXPLOZIE de CAZURI COVID la CONSTANȚA! 1438 de cazuri la nivelul țării, 535 de persoane la ATI

Până astăzi, 27 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 122.673 de cazuri de persoane infectate cu...1734

28 sep 00:56LocalAlegător din județul Constanța, AMENDAT după ce a FOTOGRAFIAT buletinul de VOT

Duminică, în jurul orei 09.00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Comana au fost sesizați cu privire la...505

28 sep 00:56LocalUn autoturism a luat foc în Săcele

343

Politică
28 sep 22:14PoliticăMircea Dobre a votat pentru schimbare. VIDEO

Mircea Dobre, candidat la Primăria Constanţa din partea Pro România, a votat duminică la secţia 139 din Palazu...469

28 sep 22:14PoliticăRaluca Turcan: 'Sunt comunități care au fost ținute în sărăcie ca să poată fi manipulate mai ușor'

Vicepremierul Raluca Turcan a votat, duminică, în Sibiu, și a declarat că în România există diferențe uriașe...335

28 sep 22:13PoliticăVIDEO! Corina Martin, la vot: 'Am votat pentru generația tânără'

662

28 sep 23:46PoliticăStelian Ion a votat alături de soţie. VIDEO

Stelian Ion, candidat la Primăria Constanţa din partea USR Plus, şi-a exprimat şi el votul, duminică, 27...954

28 sep 22:15PoliticăKlaus Iohannis a votat: E foarte important să ne uităm bine la candidați

Președintele Klaus Iohannis a declarat duminică, după ce a votat la alegeri locale, că îi îndeamnă pe alegători...332

28 sep 22:14PoliticăANTONIADIS şi ŢUŢUIANU au votat la aceeaşi secţie VIDEO

Horia Țuțuianu, președintele CJC, a venit să-şi exercite dreptul electoral, alături de soția sa, la Școală...570

28 sep 22:13PoliticăCălin Popescu Tăriceanu: Am votat pentru ca două mari partide să nu mai împartă puterea între ele

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a fost la vot. Din postura de candidat la Primăria Capitalei, acesta a declarat...374

28 sep 22:12PoliticăLudovic Orban, la ieșire de la vot: Am votat pentru creșterea nivelului de trai

Premierul Ludovic Orban a ieșit de la urne, acolo unde a așteptat câteva minute, timp în care a fost dojenit de un...352

28 sep 22:12PoliticăHoria Constantinescu și-a exercitat dreptul la vot VIDEO

701

Interviuri
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...1851

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video

Cristian Cârjaliu, primarul comunei Agigea, dorește să câștige un nou mandat la conducerea localității pe care o...2781

11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație

1706

18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar...4230

5 sep 00:39InterviuriRaluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB

Decebal Făgădău s-a lăudat, în nenumărate rânduri, cu proiectele sale aflate în derulare ori viitoare, cu bani...2706

27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ

Zanfir Iorguș a revenit pe scena politică și este candidatul Alianței PSD – PNȚCD- ALDE-PER-PRM-Neamul Românesc...3629

10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...5488

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu

Vergil Chițac, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al orașului Constanța, a vorbit în...3676

9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII

2916

Monden
28 sep 16:39MondenIubirile lui Charlize Theron. De ce actriţa preferă acum singurătatea

Actriţa de 44 de ani pare că s-a resemnat în privinţa bărbaţilor, găsindu-şi împlinirea afectivă alături de...213

28 sep 00:00MondenPrinţul Harry a arătat tensionat şi inconfortabil alături de Meghan

Şi, mai mult decât atât, de felul în care relaţionează şi se înţeleg Prinţul Harry şi Meghan Markle. Zilele...203

28 sep 00:00MondenAlanis Morissette, mămica rock’n’roll „Am depresie post-partum de vreo zece ani“

156

Mapamond
28 sep 00:00MapamondCoronavirus: Barurile şi cafenelele din Bruxelles se închid la ora 23:00 începând de luni

Barurile şi cafenelele din Bruxelles se vor închide la ora 23:00 începând de luni ca parte a noilor măsuri...157

28 sep 00:00MapamondCoronavirus: Germania înregistrează 1.411 contagieri în 24 de ore, fără să fie raportate toate cazurile

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore 1.411 noi contagieri cu coronavirus - departe de cele 2.507 de cazuri...157

28 sep 00:00MapamondCoronavirus: India a ajuns la 5,9 milioane de cazuri şi la aproape 100.000 de morţi de COVID-19

151

28 sep 00:00MapamondChina: 16 persoane au murit într-un accident minier în sud-vestul ţării

Şaisprezece mineri au murit, duminică, într-o mină de cărbune din sud-vestul Chinei din cauza unei scurgeri de gaz,...160

28 sep 00:00MapamondFranţa - coronavirus: Numărul de cazuri noi de infectare, în scădere uşoară. Rata de pozitivare, în creştere

Franţa a raportat sâmbătă 14.412 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în scădere uşoară faţă de zilele de...159

28 sep 00:00MapamondPoliţia canadiană l-a arestat pe un individ care a minţit în legătură cu implicarea sa în activităţi jihadiste

156

Sănătate
28 sep 00:00SănătateVitamine pentru Copii: Când administrăm suplimente de vitamine?

Vitaminele sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea fizică și cognitivă armonioasă a copiilor. Acestea provin...168

28 sep 00:00SănătateFactorii care cresc riscul de diabet

Diabetul de tip 1 nu poate fi prevenit. Diabetul de tip 2 apare atât din motive ce țin de moștenirea genetică, cât...167

28 sep 00:00SănătateBacteriile intestinale conlucrează pentru a depăși carențele dietetice

155

28 sep 00:00SănătateStudiu: Antihipertensivele ajută la prelungirea vieții bolnavilor

Administrarea medicamentelor antihipertensive i-a ajutat chiar și pe cei mai fragili pacienți vârstnici să...157

28 sep 00:00SănătateCe sporturi reduc riscul de obezitate la adolescenți?

Un nou studiu arată că anumite sporturi reduc riscul de supraponderalitate și obezitate în rândul adolescentilor...162

28 sep 00:00SănătateSemnal de alarmă: copiii încep de timpuriu să consume în mod regulat băuturi cu zahăr

Noile statistici ale specialiștilor arată că în ciuda mesajelor de limitare a consumului de băuturi carbogazoase...154

28 sep 00:00SănătateStudiu: Yoga, o posibilă soluție pentru anxietate?

Yoga are multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv ameliorarea simptomelor tulburării anxioase, o afecțiune care...157

28 sep 00:00SănătateCum menții sănătatea ficatului

Un ficat sănătos înseamnă o viață normală. Ficatul poate fi afectat chiar și dacă nu ai vicii, precum consumul...152

28 sep 00:00SănătateBenzile de testare a glicemiei: ce sunt și cum se folosesc

161

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT