REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

IPS Teodosie, ACHITAT definitiv în dosarul Nazarcea

IPS Teodosie, ACHITAT definitiv în dosarul Nazarcea

Replica API 14 februarie 2020 | 13:35 856

Instanţa supremă ar putea stabili azi decizia definitivă în dosarul Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, în care acesta este judecat alături de alte persoane în legătură cu falsuri comise în documentaţia pentru obţinerea unor fonduri europene.

Amintim că Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. De asemenea, trimiși în judecată, în stare de libertate, au fost trimiși Ciprian Ioan Cojocaru, Bogdan Petrișor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu și Stere Beca, la data faptelor mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, Aurelian Ștefan, la data faptei mandatar al Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. În primă instanță a fost achitat.

Update:

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dat sentinţa definitivă în dosarul Nazarcea. Toţi inculpaţii au fost achitaţi, pe motiv că fapta nu e prevăzută de legea penală. Astfel, a fost menținută decizia primei instanțe. A fost admis apelul în ceea ce-l privește pe Ștefan Aurelian. Au fost extinse efectele apelului și cu privire la ceilalți inculpați.

A fost desființată soluția primei instanțe numai în ceea ce priveşte temeiurile achitării dispuse în cauză şi soluţionarea laturii civile în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Petrescu Teodosie.

Vezi minuta:

”Admite apelul declarat de intimatul inculpat Ştefan Aurelian împotriva sentinţei penale nr.84/P din 06 iunie 2019 a Curţii de Apel Constanţa, Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie, pronunţată în dosarul nr. 67/36/2017. Extinde efectele apelului şi cu privire la inculpaţii Beca Stere, Malaxa Bogdan Petrişor, Nadoleanu Gheorghe, Petrescu Teodosie şi Cojocaru Ciprian-Ioan. Desfiinţează sentinţa penală atacată numai în ceea ce priveşte temeiurile achitării dispuse în cauză şi soluţionarea laturii civile în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Petrescu Teodosie. Reţine cauza spre rejudecare şi, în fond: Stabileşte ca temei al achitării pentru inculpaţii Ştefan Aurelian, Beca Stere, Malaxa Bogdan Petrişor, Nadoleanu Gheorghe şi Cojocaru Ciprian-Ioan dispoziţiile art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedură penală, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală. Schimbă temeiul achitării pentru inculpatul Petrescu Teodosie din art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) Cod procedură penală în art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. a) Cod procedură penală, întrucât fapta nu există. Respinge acţiunea civilă formulată împotriva inculpatului Petrescu Teodosie. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Cheltuielile judiciare ocazionate de apelul formulat de apelantul intimat inculpat Ştefan Aurelian rămân în sarcina statului. Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru apelantul intimat inculpat Ştefan Aurelian şi pentru intimaţii inculpaţi Petrescu Teodosie şi Cojocaru Ciprian Ioan, în sumă de câte 314 lei pentru fiecare, rămân în sarcina statului. Onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii inculpaţi Beca Stere, Malaxa Bogdan Petrişor şi Nadoleanu Gheorghe, în sumă de câte 1253 lei pentru fiecare, rămân în sarcina statului. II. Respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa şi de partea civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură împotriva sentinţei penale nr.84/P din 06 iunie 2019 a Curţii de Apel Constanţa, Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie. Cheltuielile judiciare ocazionate de apelul parchetului rămân în sarcina statului. Obligă apelanta parte civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 14 februarie 2020”.

Mesajul ÎPS după pronunțarea deciziei:

Lucrurile lui Dumnezeu nu sunt cuprinse de întuneric. Am crezut în Dumnezeu căruia m-am încredințat cu slujirea mea. Am crezut în justiție și iată că rezultatul este pe măsură. Știam că cele pentru care eram cercetat nu există. Păcat de osteneala celor ce au întors pe față și pe dos toate acele declarații și acuzații. Mulțumesc lui Dumnezeu și mă rog pentru toți cei ce păzesc dreptatea în această țară să aibă mereu credință lumină și dragoste de oameni. Unii dintre credincioși îmi plângeau de milă și spuneam de fiecare dată că nu sunt supărat. Când te acuză cineva fără să existe un motiv de acuzație îți face un bine și eu le mulțumesc și celor ce m-au acuzat și celor ce m-au achitat. Unii credincioși poate au gândit că am făcut ceva, că nu degeaba sunt chemat la DNA. Vreau să nu vă smintiți, de multe ori iese fum și fără foc. Nu mai este proverbul acest adevărat decât în cele materiale. Focul lui Dumnezeu stinge toată vrăjmășia, toată nedreptatea, toată răutatea. Mulțumesc tuturor celor ce au crezut că nu este nimic să mă incrimineze. Doamne ajută tuturor și să rămânem în pace în iubire și în bunăvoire unii cu alții!”

M.P., V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
curva cu barba
0
0
sunt multi grei in spatele lui? probabil ca-i plac cei supraponderali cu maciuca mare si tare, aia sunt in spatele lui, sa-l iubeasca pe la spate
5
1
Oare Teodosie citeste aceste mesaje sa vada cat e de iubit de enoriasi? Cum de nu se ascunde la vreo manastire sa nu mai faca rau bisericii , numai prin simpla lui prezenta in public? Doame cum de il mai suporti?
6
1
O satana, duca-se dupa mortii ma-sii.
7
1
Teodosie este un jeg, iar justitia este manjita
8
1
in cel mai rau caz, oricum avea 1 mil pregatit pentru achitare eventuale pagube ,despagubiri, dobanzi, etc. IPS nu intra 1 sec in detentie. sunt multi grei in spatele lui.
6
2
minune,spagoveanu securist pidosnic,tigan lingurar de suceava ajuns pe pe tronul sf andrei a fost mantuit de injustitia noastra,minune cum spuneam de aia sunt stresati si ies la pensie tinerei cu pensii speciale si de serviciu
10
2
sunt purtati prin salile de judecata 5 ani de zile fututi si ignorati iar altii sunt achitati.MAFIA SI MAFIOTII SAU MAFIA FILIERA TACERII DIN PARCHETUL CONSTANTA.
16
2
Treaba era simpla. A folosit banii europeni pe acel proiect de la Nazarcea sau nu. Daca nu atunci era un proces clar. Nu stiu ce au urmarit si ce au crezut cei de la DNA. Probabil daca era de la PSD acum isi facea bagajul spre locuri mai putin manastiresti cum ar fi parnaia. Asa , amin.
0
9
Piei SATANA
12
3
Aici lucreaza necuratul.Daca s-au accesat fonduri UE pentru Nazarcea dar acolo sunt balarii cine justifica unde s-au evaporat banii?Sa nu spuna ca i-a bagat in cutia milei!
17
3
masoneria la scapat si la achitat
14
2
DNA-ul de rahat turcesc. Baa, de ce cine santeti trimisi sa omorati mii de romani, prin fabricarea a tot soiul de dosare, ba cu preoti, ba cu medici de renume mondial, ba cu functionari. Si mai vad atatia indivizi spalati pe creier de atata ura si dusmanie. Baa , drogatilor, baa analfabetilor functionali, lepadati-va de dusmania lui Base si a lui iOHANIS 6 CASE.
4
14
Ce treaba ai tu cu dumnezeu, satana?
18
3
securitatea vegheaza
20
3
Doamne ajuta! sa mai faca Inaltul cateva biserici
7
15
sa nu-l uite codruta pe spagovean da-i-as cacatul la mancat de hot ordinar !!! Multa muie cu cacat si judecatorilor muisti si spagari !!!
20
7
sa mi usuc chiloti pe crucea ta de bandit ordinar
12
9
Nu puteati sa dormiti de teodosie. George tu care iti dadeai foc ai tupeu sa il acuzi , care te-a lasat mirela. Ai uitat cand te laudai ca o ai pe aia de la finante , de aia rad baietii din mamaia de tine si iti zic pizdel? Trezeste te din filmul tau si du te lanimpletit totosei pentru botez. Nu mai face ti petreceri din alea cum stiti voi cu 10 oameni? Vai de voi parlitilor
2
19
Boule Kovesi a vrut sa faca ceva bun dar legile si cozile de topor au adus justitia in acest hal...
15
7
la instantele din constanta a aranjat cu deliorga, la suprema tot asa. intrebare: daca nu s copaci sau vita de vie si a cerut bani nu e vinovat? si cu banii ceruti aiurea, cne i da inapoi la ue? tot noi??? puie !!!
16
5
Si il astepta mazare....
11
4
Justitia, adevaratul cancer al societatii romanesti. Spagari, obedienti sa nu si piarda privilegiile si scursuri morale
26
2
un nenorocit, spagoveanu asta, eu daca fur o paine maine imi da 6 ani de puscarie cu executare pentru furt calificat, asta care a furat sute de mii de euro scapa basma curata. Gunoiule care esti
23
5
inca o mooie luata de DNA
17
7
sa te rogi pentru mentinerea pensiilor speciale pe care le incaseaza toate scursurile din magistratura.
18
6
Minune dumnezeiasca daca va fi condamnat MACAR cu suspendare si sa plateasca toti cei 300k euro bagati in buzunar. Insa sunt doar sperante si vise desarte; insa totusi, justitia poate isi face datoria de data aceasta.
5
9
Seitan la Seitan nu-si scoate ochi . Astazi draci au putere in Romnia .
16
5
uitati-va si voi cine este mai marele bisericii tomitane, un curist a carui mana ca sa o pupati va calcati in picioare.Soferul lui cica-i aranjeaza iubirile pe din dos cu barbati, aviz celor care vor sa ajunga-n patul lui, contactati-l pe soferul lu' Spagoveanu.
21
9

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614