REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

ÎPS Teodosie, apărat din nou de un sobor de preoţi

ÎPS Teodosie, apărat din nou de un sobor de preoţi

Replica API 18 noiembrie 2016 | 00:26 276

La IPJ

La IPJ

Mai mulţi preoţi au ajuns la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa încă de la primele ore ale zilei de joi, 17 noiembrie, pentru a-l aştepta pe IPS Teodosie. Acesta din urmă trebuie să dea cu subsemnatul, întrucât este cercetat de procurorii DNA, sub control judiciar. Arhiepiscopul Tomisului a ajuns în jur de ora 8.00 şi a refuzat să dea declaraţii. „În momentul în care amesteci apa şi untdelemnul, ele nu o să stea niciodată la un loc. S-a întâmplat ce s-a întâmplat, acum aşteptăm un răspuns din partea celor în măsură. Dar ca să facem atâta vâlvă şi să amestecăm apa şi untdelemnul încontinuu nu vom avea un rezultat niciodată”, a declarat un preot. Altul a precizat că a venit să se roage.

Reamintim că la data de 24 octombrie anul curent i s-a ridicat măsura preventivă pentru infracţiunea de luare de mită, fiindu-i menţinut controlul judiciar pentru prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Precizăm că Teodosie Petrescu este cercetat de DNA, sub control judiciar, pentru luare de mită și folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Alături de el sunt cercetați și Stere Beca, Bogdan Petrișor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu și Ciprian Ioan Cojocaru, mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, dar și Aurelia Ștefan, cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. De precizat este şi faptul că nici celelalte zile în care a fost pentru a da cu subsemnatul nu au fost mai liniştite. Prima oară a intrat prin spatele instituţiei şi s-a lăsat cu anchete interne şi transferuri în cazul unui om al legii care se afla la poartă. Apoi, altă dată, mai multe persoane au sosit la IPJ şi l-au jignit.

Diana NEAŢĂ, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369