REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujbe religioase la Tuzla și în cartierul Tomis Plus din Constanța

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujbe religioase la Tuzla și în cartierul Tomis Plus din Constanța

Replica API 19 noiembrie 2018 | 00:00 339

Pe data de 21 noiembrie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Intrarea în biserică a Maicii Domnului.

Cu acest prilej, marți, 20 noiembrie, de la ora 17.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei cu Litie la parohia „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Constanța (str. Dinu Lipatti, nr. 2, cartier Compozitorilor). Miercuri, 21 noiembrie, de la ora 8.15, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Capidava, cu prilejul hramului paraclisului.

Duminică, 25 noiembrie, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina. Cu acest prilej, vineri, 23 noiembrie, începând cu ora 16.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sf. Ecaterina” din localitatea Tuzla (str. Constanței, nr. 71).

Așezământul de cult a fost ctitorit în anul 1884, de către Mihail Kogălniceanu, om politic și istoric.

Tot vineri, 23 noiembrie, începând cu ora 23.00, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din cartierul constănțean Tomis Plus-Boreal, lăcaș de cult care își cinstește ocrotitoarea.

Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina s-a născut în anul 294, într-o familie nobilă, unde a primit o educaţie aleasă. S-a convertit la creştinism pe vremea împăraţilor prigonitori Diocleţian şi Maximian. Datorită înţelepciunii de care a dat dovadă, a reuşit să demonstreze superioritatea credinţei creştine față de filosofia păgână grecească și să îi convertească la Hristos pe mulţi învăţaţi ai timpului. Din acest motiv a fost arestată şi dusă la judecată înaintea autorităţilor romane, apoi a fost supusă la chinuri și, în cele din urmă, a fost condamnată la moarte tăindu-i-se capul. Sfintele sale moaşte se află în mănăstirea „Sf. Ecaterina”, de pe Muntele Sinai, din Egipt.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
probabil strabunicul tau a fost general roman si ti-a povestit asta
0
0
Maria a fost evreica. Crestinismul este o schisma in interiorul iudaismului. Este regretabila manipularea practicata de biserica. Maria nu a intrat niciodata intr o biserica crestina pentru ca nu existau pe vremea ei. Crestinismul asa cum este cunoscut astazi a aparut mult mai tarziu la ordinul generalilor romani.
0
0
pentru cacatul care-i tine partea hotului,spagagiului necurat si diavol spagoveanu ! Muie tie si slujitorului diavolului spagoveanu ! Cu cacat !!! Muie dragnea, muie pesede !!!
3
1
Doi nesimtiti. Platiti sau nu, dar nesimtiti. Si stai sa vezi, ca mai vin. Nu am auzit musulmani sau sectanti sa injure clerul propriei confesiuni. Dar ateii botezati fac asta. Pai cica ar fi inteligenti.
4
6
Huooopooo . Constanta nu i tirla de la Gheorghiteni imputind o cu bisericici si manastirici La puscarie
4
2
Teodosie sa nu ma faci de cacat. Macar 1000 de euri pe slujba sa iei. Nu mai fi milog, asa iti iei clopote cu muianul tau pe ele.
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614