REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
15.7° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

IPS Teodosie, "atacat" din toate părțile, de "colegii" prezenți la IPJ: "E satana, e întruchiparea diavolului, să-l trăznească!" VIDEO

IPS Teodosie, "atacat" din toate părțile, de "colegii" prezenți la IPJ: "E satana, e întruchiparea diavolului, să-l trăznească!" VIDEO

Replica API 20 octombrie 2016 | 11:06 744

ANCHETĂ LA IPJ!

ANCHETĂ LA IPJ!

Fostul director al fermei Nazarcea, Nicolae Marghiol, s-a prezentat la sediul IPJ Constanța, joi, 20 octombrie, pentru a depune niște acte, fiind vorba de dosarul în care este anchetat IPS Teodosie de către DNA. Acesta a precizat că sunt adevărate acuzațiile ce îi sunt aduse Arhiepiscopului Tomisului și că merită cea mai grea pedeapsă. În plus, Marghiol a adăugat că a primit amenințări și că lui IPS nu-i este frică de Dumnezeu pentru că e... satana! Și, din câte se pare, acuzațiile vin din toate părțile. "E mai mult decât satana, e întruchiparea diavolului, să-l trăznească cel de sus!", a completat Stere Beca.

"Nu că sunt adevărate, sunt mai mult decât adevărate. Toți banii pe care i-a luat de acolo, de la Ferma Nazarcea i-a luat nemunciți. I-a furat. Nu știu exact ce sumă, parcă 12 – 13 miliarde. Poate mai mult. Dezastrul la Ferma Nazarcea a continuat până în 2016, până nu a mai rămas nimic. Acolo își duc animalele toți oierii și li se ia bani pentru suprafețele de teren. Când eram director general și am văzut ce se întâmplă, că banii care se încasau de la APIA, în loc să-i folosească pentru vii și livezi, îi foloseau în scopuri personale, am zis că mă retrag. Încă se fac presiuni asupra mea să nu dau informații. Am văzut și la televizor că Becali (Gigi Becali – n.r.) vrea să-l ajute. Domnule, dacă ai săvârșit o faptă, plătești. Ți-ai însușit, ai luat banii, fă-ți pedeapsa, frate! Da, am fost amenințat că nu trebuia să spun lucrurile astea, chiar după ce mi-am dat demisia. Persoane care sunt apropiate lui (IPS Teodosie – n.r.) și preoți și civili, chiar și el. Că-mi iau crama, că nu știu ce. Acum chiar am făcut contestație", a declarat fostul director al fermei Nazarcea, Nicolae Marghiol, și fost primar al comunei Ciocârlia. Acesta a mai spus și faptul că a fost contactat în seara de 19 octombrie anul curent de către niște persoane care ar vrea să dea declarații în dosar, în legătură cu faptul că erau angajate la ferma respectivă, dar că nu munceau pentru că terenurile nu erau cultivate și asta pentru mai mulți ani. Se pare că primeau cam 30 – 40 de lei pe zi. Întrebat dacă lui Teodosie nu-i este frică de Dumnezeu, Maghiol a răspuns: "Lu' ăsta nu-i e frică! Ăsta e satana. E mai rău ca toți răii din județul Constanța. Omul ăsta merită să fie condamnat pentru faptele lui de corupție și pentru câtă lume a nenorocit".

Stere Beca, despre IPS Teodosie: "Este întruchiparea diavolului! Să-l trăznească ăl de sus!"

La sediul IPJ s-a prezentant și Stere Beca. "Acolo e un cuib de cuci, la Arhiepiscopie, unde se mănâncă banii statului de pomană. La cine credeți că mă refer? La clădire sau la oamenii de acolo? Cine a avut curajul să dea 350 de hectare, de ce le-a dat? Pentru chestiuni politice. Și acum cine e de vină? Cei care au vrut să facă ceva din investiția? Lui Teodosie îi transmit: să-l trăznească Dumnezeu cel de sus! Eu am depus plângere ca Preaînaltul să nu ajungă preaînalt. Îl urăsc, să-l trăznească Dumnezeu. E mai mult decât satana. Îl completez pe Marghiol. Este întruchiparea diavolului. Eu nu am nimic cu biserica, dar cu persoanele care slujesc biserica...", a spus Beca Stere. Tot joi, 20 octombrie a fost programată și vizita lui IPS Teodosie pentru a da cu subsemnatul la Poliție. Trebuia să ajungă la 9.00, dar a anunțat că vine la 15.00. Precizăm că acesta este cercetat de DNA, sub control judiciar, pentru luare de mită și folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Alături de el sunt cercetați și Stere Beca, Bogdan Petrișor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu și Ciprian Ioan Cojocaru, mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, dar și Aurelia Ștefan, cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Update: IPS Teodosie a ajuns la IPJ Constanța, în jurul orei 16.00, pentru a da cu subsemnatul, fiind pus sub control judiciar. A intrat în sediul Poliției și a încercat să evite întâlnirea cu presa. La ieșire a urcat repede în mașină și nu a vrut să facă declarații.

Anchetă la nivelul IPJ după ce IPS a intrat prin spate!

În plus, de menționat este și faptul că la nivelul IPJ a fost declanșată o anchetă după ce IPS a intrat în clădire pe poarta din spate. "Da, a fost declanșată o anchetă. Persoana este pusă sun control judiciar și procedura spune că trebuie să intre prin față. Acum să vedem în ce condiții cei de la poarta 2 au înlesnit chestia pentru că nu este conform procedurii", au spus reprezentanții IPJ Constanța.

Update: Oamenii legii au precizat că nu a fost nimic premeditat. Teodosie ar fi mers pe la poarta din spate întrucât așa era obișnuit când mai mergea în calitate de arhiepiscop, pentru Bobotează de exemplu. Joi, 20 octombrie, acesta a intrat pe acolo după ce i-a spus omului de la intrare că este așteptat la Serviciul de Investigații Criminale. Acesta nu a știut despre ce e vorba și l-a lăsat.

Citește și: BOMBĂ în Biserica Ortodoxă: IPS Teodosie, pus sub control judiciar de DNA!

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un gunoi uman cu barba
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369