REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

IPS Teodosie, către constănțeni: „Faceți acum sărbătoare și în case și în sufletele dumneavoastră”

IPS Teodosie, către constănțeni: „Faceți acum sărbătoare și în case și în sufletele dumneavoastră”

Replica API 21 decembrie 2017 | 00:00 292

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a susținut miercuri, 20 decembrie, o conferință de presă pentru a transmite mesajele cu prilejul Crăciunului și a Anului Nou. Aceste mesaje au avut o mare încărcătură emoționantă.

„Și iată în această noapte a Nașterii și aceia s-au căutat, s-au întâlnit și au plecat spre Betleem. Și iată momentul acesta rămâne crucial pentru istoria noastră, pentru mântuirea noastră, pentru sensul vieții noastre. Nașterea Domnului aduce înnoirea firii, este începutul mântuirii noastre pentru că taina cea din veac ascunsă acum se descoperă oamenilor. Îngerii o fac cunoscută și Fiul lui Dumnezeu devine fiu al Fecioarei. Cel fără de început primește începutul și iată se naște ca om cel născut mai înainte de veci. Iată că veșnicia prin Fiul lui Dumnezeu se unește cu timpul ca timpul să fie sfințit. Urez tuturor celor ce sunt credincioși, celor ce s-a pregătit pentru această sărbătoare să primească Nașterea Domnului cu bucurie. În casele dumneavoastră să fie lumină, pace, armonie, binecuvântare. Copiii să fie la părinți, finii să fie la nași, familile să se unească, să se bucure de această sărbătoare. Începerea sărbătorii se face la Biserică. Sărbătoarea a început, de fapt, cu colindele și icoana care a poposit în casele dumneavoastră. Faceți acum sărbătoare și în case și în sufletele dumneavoastră. Să fie orice suflet și orice inimă cu iertare și bucurie. Să vă îmbrățișați unii pe alții, să lăsați și să uitați orice greșeli ale semenilor și iată Crăciunul, care este o sărbătoare a familiei, care i-a adus pe copii în casele dumneavoastră, care a adus colindătorii și icoana, să aducă și iesla Betleemului în sufletul și în inimile dumneavoastră. Crăciun cu bucurie, cu pace, cu belșug în suflete, în casă, în inimă și pe masă și toți bucurându-ne să înțelegem, să simțim și să cântăm cu Biserica „Hristos s-a născut, să-L slăvim! Hristos s-a născut, să ne înălțăm sufletul către cer! Hristos s-a născut și să-L păstrăm în suflete”. La mulți ani, tuturor”, a transmis IPS Teodosie.

De asemenea, Teodosie a transmis și un mesaj cu precădere pentru creștini, cu prilejul Anului Nou.

„Anul care a venit trebuie să îl întâmpinăm cu optimism, cu credință, cu bucurie, cu dragostea aceea care niciodată nu trebuie să se schimbe în altceva. Dragostea să rămână dragoste, să fim buni în anul în care am intrat și bunătatea însemnează să învingem în fiecare zi egoismul nostru, invidia noastră, răutatea noastră, minciuna, desfrâul și orice păcat. Să ne ridicăm deasupra tuturor celor care ne-au înpovărat în anul trecut. Cu ajutorul lui Dumnezeu care ne-a adus noul an, pentru că timpul este în stăpânirea lui Dumnezeu, iată că să punem început solid anului nou, cu bucurie, cu credință și cu dragoste. Ce este timpul? Timpul este acea bucurie pe care Dumnezeu ne-o face ca să cumpărăm veșnicia luminii. Sigur, timpul acesta vremelnic, pe care-l numărăm cu secundele, cu minutele, cu orele, cu zilele, cu anii, timpul acesta este relativ pentru că se schimbă firea noastră cu trecerea timpului, dar firea noastră se poate schimba în bine sau în rău. Să se înnoiască firea noastră precum anul s-a înnoit, avem alt an. Nu mai este 2017, este 2018. Și noi să fim altfel, în sensul pozitiv, să fim mult mai aproape de lumina cea neînserată. Noi, aici, pe pământ, în zilele trecătoare, suntem în anul în care soarele răsare și apune. Dar va veni o vreme când soarele nu va mai fi și atunci va fi soarele dreptății. În fiecare zi, în fiecare secundă, în fiecare minut, în fiecare oră, să gândim că avem un nou dar al timpului – anul ce a sosit (…) Urările trebuie să se întrupeze. De noi depinde anul bun. De aceea se cuvine să rămânem fierbinți cu credința, să rămânem statornici cu nădejdea și iubirea noastră. Să jertfim timpul cu folos, să sfințim timpul. Timpul se împlinește prin Dumnezeu. Să rămânem cu Dumnezeu că purtăm numele Fiului său – de la Hristos ne numim creștini. Astăzi, cinstim și punerea numelui celui ce ne-a adus viața alungând moartea”, a mai spus Teodosie.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Popo , lasa lozincile ca numai prostiti poporul ! Vezi- ti de rozeta !
5
1
Patriarhul beeeheheeee.Da l-ati auzit cum canta,va dati imediat seama
3
1
Sarbatoare ? Cu ce, ca ai furat tot parintele ?
7
2
La puscarie 20 de ani impreuna cu toata familia 17 frati nepoti pentru jaful bisericilor si manastirilor ,jaful fermei Nazarcea ,crime morale ,si tot felul de escrocherii concertate de acest turnator la securitate Porcu Macedon petrescu Teodosie alias Mache ,nume conspirativ, iar averea confiscata total !
8
2
Teodosie, putina decenta n-ar strica. Ai pus umarul la nenorocirea Constantei. Stai acolo linistit in pace si rugaciune poate uitam de raul pe care l-ai facut pe aceste meleaguri. Sa te ierte Dumnezeu!
9
2
... ai distrus NAZARCEA ! Futu-ti Bombonelu in cur de popi hrapareti !
13
2
La papagal nu te intrece nici dracu
10
1
si n poarta din spate sa facem prea sfintia ta? in poarta ta din spate...
10
2
Du-te'n PLM de jegos ordinar ce esti! Ba s-a imputit pamantu sub javra asta penala!!!
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218