REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ÎPS Teodosie: Eu nu vreau să-i extermin pe credincioși

ÎPS Teodosie: Eu nu vreau să-i extermin pe credincioși

Replica API 1 decembrie 2020 | 17:10 2752

Reacţie halucinantă a Înalt Prea Sfințitului Teodosie, confruntat cu pericolul în care chiar el îi pune pe enoriaşi la pelerinajul de Sfântul Andrei. Întrebat ce se întâmpla dacă un credincios se îmbolnăvește de COVID-19, răspunsul a fost: „Dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu”, conform Digi24.

„Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare, a venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Nu există sănătate publică, omul se îmbolnăvește mai întâi înăuntru, în suflet. Dacă sufletul este trist, orice tristețe aduce boală. Eu sunt contrariat de ce suntem obligați să stăm în frig la slujbe, în afară de ziua Sfântului Andrei. Nu ai cum să-i pui pe credincioși afară, decât dacă vrei să-i extermini, eu nu vreau să-i extermin pe credincioși”, a declarat ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie ignoră o decizie judecătorească și, totodată, îi sfidează pe guvernanți. Deși instanța a stabilit că pelerinajul la peștera Sfântului Andrei să fie organizat doar cu localnicii din comuna Ion Corvin, Arhiepiscopul Tomisului le-a ordonat tuturor preoților și călugărilor din Constanța să meargă mâine la mănăstire.

În județul cu una dintre cele mai mari rate de infectare din țară, Biserica i-a chemat așadar pe credincioșii din toată țara la pelerinaj. Constanța înregistrează 7,58 de cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Peste 130 de polițiști și jandarmi sunt prezenți în localitatea Ion Corvin, în această dimineață, acolo unde are loc pelerinajul de Sfântul Andrei. Autoritățile au luat măsuri speciale pentru ca acestă slujbă să se desfășoare fără a pune în pericol sănătatea participanților. Totodată, forțele de ordine nu îi împiedică pe enoriași să meargă la pelerinaj, dar îi avertizează că vor fi amendați, scrie Digi24.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Teodosiesamapupinpula
3
0
Aiinchisfirmacareapalamortiingarajnunutecred
2
0
Alupigistumatasislugilepirlite
2
0
Baga covidenie spagoveanule ... o sa mai crape unii de o seama cu tine
5
0
ce tilhar de popa e acest nesimtit Teodosie, a turnat la securitate sub numele de Mache , incaseaza ilegal veniturile de la hotelul sau din Dorna Arini , a pradat fondurile europene , incalca regulamentele de protectie a oamenilor, ca de ,mor multi sunt si incasari la el mai multe, mai si afirma ca avem hotarire !!! de unde ! sa nu purtam masca la slujbe !!! ce escroc . De ce nu a luat amenda el si ceilalti popi ce nu purtau masca ?
7
2
bai voi ati vazut ce a fost in aceeasi zi pe valea prahovei? ce coada era la telecabina? nu, ca beliti fasolea numai pe fbk!!! cat despre biserica pun pariu ca daca popa va refuza botezul copilului, cununia religioasa sau slujba de inmormantare a unui membru al familiei sariti ca arsi de cur desi aici blamati popii!!!!
5
4
Amice Toma:Multa Muie sa-i zici Ciumei Galbene de PNL-isti Ca Merita pe de plin Multa Muie si Lasa in Pace Psd-ul ce Rau ti-a facut Tie si nu mai Injura ca Taranul Prost de la Vaci si stai cuminte in banca ta ca de nu-ti dau doua dupa ceafa de nu te vezi bai Maimutoi Tolomac si blegoman!! Si nu te mai lega de Preasfintitul Teodosie Prostul satul de Maimutoi Tolomac si blegoman Lasa Omul in pace sa oficieze slujbele!! Si satana esti Tu fanatic ai fostei Ciumei Galbene de PNL-isti ma Toma Necredinciosule de nu vin si crap capul si Lasa omul in treaba lui Nenorocitul dracului ce esti
4
11
credinta in Dumnezeu nu in preoti care cer spaga si poleiti cu aur, Isus umbla foarte simplu imbracat ,si popavaduia credinta
14
2
Nu respective nimic: autoritati, legi, nu esti in stare sa faci caritate cum ar face un bun crestin. Am vazut multe lume in zilele acestea care s-au inregimentat in spatele unor spitale si au ajutat cu tot ceea ce au putut pe cand pastorul sufletelor noastre full de bani si poleit in aur ne indeamna la hrana spirituala si expunere in fata acestui virus nemilos.Unde este caritatea bisericii? Unde sunt bolnavii vindecati? Pune mana parinte si citeste din cartea sfanta la capatul bolnavilor, macar atat sa faci bun! Roaga-te mai bine!Fa penitenta! Dar nu deschide gura...suntem satui de conflicte!
12
2
Cum mai umbla liber pe strada nu e in deplinatatea facultatilor mintale. Mai avem stat de drept? Pachetul, politia unde sunt?
13
2
Trebuie evaluat pisihologig gagiul
11
2
Pai cine a zis ca tu vrei sa ii extirmini pe crednciosi ma?,tu vrei doar sa ii mulgi de bani ca doar nu oi fi nebun sa omori contribuabili la cutia milei,nici ciobanu nu taie oile care ii dau lapte si miei ci doar pe alea sterpe.
13
1
Teo !!!!!!!!!
3
8
Minti satana rosie. Aduni lumea la covidire si spui ca nu vrei sa.i omori. Minti pidosnicule! Faci campanie psdista riscand viata credinciosilor naivi. MUIE PSD!
14
9
Nu i-ai exterminat tu, ei sunt vinovati ca au inspirat virusi din aer!
13
2
Bravo ai coaie! Te apreciez maxim !
3
17
Prea Sfintite te cauta paznicii de la Balaceanca ! Cica ai sarit gardul si te-ai deghizat in popa. Daca te gasesc te leaga cu lant de calorifer. Ascunde-te ca e de rau.
19
5
sa mancati rahat cu gura plina !
10
3
Chiar asa spui dumneata.Si sc ul funerar pe care il patronezi din ce sa traiasca.Vb lucruri pt inocenti habovnici aici neica.
10
1
muie cu kakat sa-i dai lu curva de mata si la toata familia ta
9
6
Daca citesti in Biblie o sa vezi ce le-a spus IISUS apostolilor lui"ii vedeti pe astia imbracati in haine frumose cum merg mandri in fata multimi si le place sa li se zica rabi"adica parinte"?,la voi insa sa nu fie asa pentru ca voi sunteti uni pentru alti frati,doar unul este preot,Dumnezeu din ceruri si Cel trimis de El";adica dragostea pentru aproapele si umilinta caracterizeaza un preot adevarat,IPS Tehodosie este un farizeu,un "mormant varuit",adica popa fals care doar cu gura il lauda pe Dumnezeu,mintea lui fiind doar la bani.
19
3
muie cu cacat la toti popii si celor care ii sustin !!! Teodosie, poti s-o sugi fara s-o uzi ?!! Tanasescu stie !!!
19
6
Dar doar pentru atitudinea aceasta rebela dar normala in acelasi timp. Stiu ca nu s au dat si nu se vor da amenzi celor care au participat la pelerinaj. Politistii sunt prea ancorati in realitate ca sa o faca. Dar acest scandal m a convins ca trebuie sa votez cu psd. Psd va avea din partea mea 2020 de voturi. Jos tradatorii pnl usr plus kwj!
8
20
Pragmatismul acestui talhar in rochie este uluitor, iar servilismul de care dau dovada autoritatile in fata acestui pitic imi provoaca greata.
24
7
pe popa ul intereseaza sa ia banul de pe fraieri...pe stat la fel....care e diferenta? Fiecare face ce vrea cu prostimea. Politia isi face norma..biserica la fel...
16
7
Sursa este constanta tv. Digi a preluat de la constanta tv.
11
1
doar face jocul psedeului, sa atate oamenii impotriva guvernului, ca tot vin alegerile, nu ca aia de la guvern ar fi mai cinstiti. totusi locul lui ramane la Poarta Alba
21
8
si tupeu nefiresc pentru un crestin Cand o sa ti vina vremea si randul o sa intelegi ca mai ai si unele calitati ce tin de educatia primita de la parintii tai poate si de la bunici: ura , minciuna si prostia care le propagi voluntar copiilor, nepotilor si care iti hranesc sufletul si mintea !
10
10
Cat de tupeist si nesimtit poate fi escrocul asta,l! Penalul asta prosteste lumea numai sa faca bani. El si poponarii din jurul lui, hiene ascunse sub haine preotesti, profita de prostia batranilor si indeamna la sfidarea legilor. Autoritatile trebuiau de mult sa il aresteze pe porcul asta. In niciun caz castratul teodosie nu are de-a face cu credinta, el vrea doar bani si sa faca probleme pnlului inainte de alegeri. Rahatul asta cu barba e ofticat ca pnlul nu-i face pe plac, ca l-a muit .Asta-i psdist ordunar, ca mai toata popimea, de altfel. Golanii astia nu-l reprezinta pe El,sunt o rusine!
25
5
Eu i-as fi lasat pe toti retardatii cu 8 clase si toate babele pupatoare de oase sa se covideze in masa , asa mai creste putin IQ-ul national.
21
11
Un hot are mai multa demnitate si colaona vertebrala decat multi dintre asa zisii cinstiti! Nu am crezut ca am sa ajung vreodata sa zic asta : RESPECT TEODOSIE! Toate oficialitatileinclusiv jandarmii si militienii care ce sa-ti spun doar respectau ordinele si care au refuzat sa participe trebuie anatemizati si excomunicati din Biserica! Vrea Cosa si Chitac si militiano-jandarmii sa se cunune sa-si boteze copiii sau nepotii ori sa fie inmormantati? Sa se duca la preotii covidului la care s-au inchinat!
13
21
acest popa de ce nu se ofera voluntar sa se duca la ATI, ca sa ii imparseasca pe cei ce mai au putin de trait. dar fara masca si costum. de protectie
29
7
enache bovina daca dumnezeu hotaraste sa te ia pe tine sau un membru al familiei ...cum ar fii?
9
15
EU SUNT JUPINUL ROMANIEI
7
11
Si ipocrit cand l au intrebat daca are decxlaratie pe proprie raspundere s a facut ca nu stie ce e aia Sa se spovedeasca si sa se roage pt iertatye de pacate ca a mintit
18
10
@donald. Sa te fereasca Dumnezeu sa ai un parinte infectat. Sau chiar tu. Mama mea, om cu frica lui Dzeu, tocmai la Biserica s-a infectat. E sg loc unde iese. Au stat toti cu masca, au respectat regulile dar icoanele le-a pupat fara. Cu toata credinta ei, tot pe mana medicilor a ajuns. A specialistilor. S-a convins singura ca, credinta nu o apara in fata bolii
25
10
Prea adancule m-ai convins .Votez USR
9
14
intra popa la infectioase si vezi cu ochi tai dezastrul
22
9
In privinta infectarii sunt minciuni ordinare
20
13
Are dreptate parintele. Dumnezeu hotaraste cand si unde plecam. Doamne ajuta !
17
27
Dumnezeu a zis ca satana poate sa apara in orice forma dar nu credeam ca in straie de IPS
30
11
PIEI SATANA
25
12

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367