REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

IPS Teodosie, gânduri bune pentru credincioşi, în prag de sărbători

IPS Teodosie, gânduri bune pentru credincioşi, în prag de sărbători

Replica API 24 decembrie 2015 | 00:39 197

Arhiepiscopul Tomisului: Doresc tuturor credincioşilor noştri sănătate şi pace

Arhiepiscopul Tomisului: Doresc tuturor credincioşilor noştri sănătate şi pace

ÎPS Teodosie

În prag de sărbători, Înalt Prea Sfinţitul (IPS) Teodosie este, cu gândul, alături de credincioşi, cărora le transmite să fie mai buni, mai paşnici şi mai liniştiţi. Arhiepiscopul Tomisului susţine că sărbătorile au rolul de a ne înnobila sufletul. „Anul acesta nu a fost unul atât de liniştit. A fost cu atâtea moment de panică, nu neapărat în ţara noastră, dar în Europa. De aceea avem nevoie să ne căutăm pacea lăuntrică. Dacă oamenii îşi vor găsi pacea lăuntrică, atunci va fi şi în afară pace.

Orice sărbătoare religioasă înnoieşte momentele tainice, dar în aceleaşi timp foarte adânci în sufletele noastre. Sărbătorile înseamnă momente de comuniune ale oamenilor cu Dumnezeu. (…) Este o sărbătoare a familiei, a dragostei, a păcii. Pacea a fost îndemnul pe care l-au adus îngerii la Naşterea Domnului. (…) Atunci când dialogăm cu cerul, pacea devine o realitate. Când întoarcem spatele lui Dumnezeu, pacea nu mai poate exista. De aceea, iată, sărbătoarea Naşterii Domnului ar trebui să ne aşeze în suflete o armonie, o nădejde, o dragoste a unora faţă de alţii.

Noi nu putem să avem pace cu Dumnezeu dacă nu avem pace între noi. (…) Când oamenii trăiesc în frăţietate, în prietenie, în comuniune, în dragoste, atunci este sărbatoare în sufletele tuturor. Această sărbătoare ar trebui să o trăim cu toţii, să găsim resurse în sufletele noastre, să intre în lăuntrul nostru toţi semenii noştri, să ne fie apropiaţi şi să-i iubim cum ne iubim pe noi înşine“, a declarat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Ierarhul Tomisului doreşte enoriaşilor sănătate şi pace: “Doresc tuturor credincioşilor noştri sănătate şi pace, să simtă în familiile lor că este sărbătoare şi bucurie, că dragostea este în sufletele şi în casa lor. Toţi să năzuim ca acest Crăciun să se repete şi în anii care vor urma, dar toate depind de noi. Cum receptăm noi pacea adusă de fiul sfânt la Betleem şi cum facem din sufletele noastre iesle pruncului Iisus, să se sălăşluiască şi să rămână în noi”.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614