rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Profesori de la Ovidius, coordonatori pentru lucrările unor deţinuţi

IPS Teodosie, incursiuni cu Becali la Muntele Athos

După ce Ministerul Justiţiei a trimis, la solicitarea HotNews.ro, lista integrală a profesorilor universitari şi a conferenţiarilor care le-au acordat recomandare scrisă persoanelor private de libertate, pentru fiecare titlu scris de aceştia în puşcărie, ca să scape de detenţie mai repede, unul dintre profesorii care au coordonat astfel de lucrări a făcut mai multe precizări, pe pagina sa de facebook, „cu titlu informativ, în speranţa eliminării unor regretabile confuzii emise de unii cititori mai vigilenţi şi cu atitudine”.

Este vorba despre profesorul universitar doctor Marian Cojoc, din cadrul Facultăţii de Istorie a Universităţii Ovidius, care i-a oferit o mână de ajutor deţinutului Miron Mitrea, dar nu numai. Dincolo de explicaţia lui Marian Cojoc, de precizat că şi IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului (pr. prof. univ. la Universitatea Ovidius din Constanţa) figurează drept coordonator pentru o carte scrisă de un deţinut. Surpriză! (sau nu), lucrarea este semnată de Gigi Becali -„Muntele Athos, patria ortodoxiei”. De dată recentă, Becali recunoştea, în stilu-i consacrat, că lucrările în baza cărora a obţinut scăderea pedepsei, nu au fost scrise de el!

„Pentru că există o profundă „agitaţie“ în mediul virtual (şi nu numai), având ca „temă“ prezenţa unor cadre didactice universitare din Constanţa (inclusiv subsemnatul), cred că este cazul să enumăr câteva precizări...cu titlu informativ, în speranţa eliminării unor regretabile confuzii emise de unii cititori mai „vigilenţi“ şi cu „atitudine“: „Lista dată publicităţii de către ministerul de resort vorbeşte despre “coordonare“ ştiinţifică, termen impropriu, deoarece operaţiunea în sine este ceva mai complexă, presupunând o comunicare directă, mult mai “densă“ între coordonat (aflat în spaţiul de detenţie) şi coordonator, regăsit în afară acelui spaţiu!

Acceptând (altfel spus puşi în faţă unui act publicat deja) termenul folosit de minister este cel puţin imperativ să precizăm faptul că actul de “coordonare” /îndrumare/ recomandare a fost unul cât se poate de legal această pentru a nu mai lasă prea mult spaţiu diferitelor interpretări! Este regretabilă (cel puţin) inexistentă unei elementare analize a „listei" pe domeniile în care se regăsesc lucrările, autorii şi implicit nu coordonatorii ci, aşa cum ar trebui să se înţeleagă, cadrele didactice care au elaborat recomandările respective (competenţele celor în cauza rezultând lesne, dacă avem în vedere CV-urile, oricum publice).

Recomandările subsemnatului au avut în vedere corespondenţă evidenţă a temei propuse şi tratate de solicitant cu experienţele trăite şi desigur expertiză dovedită,într-un moment istoric anume (cel puţin în cazul lucrărilor “Amintiri...subiective. Momente de istorie imediată” şi “Noi nu facem politică! Sindicate, 1990-1994”, avându-l autor pe Miron Mitrea... cred că doar un răuvoitor ar putea nega statutul autorităţii personajului în cauza pe întreg segmentul istoric aşezat între decembrie 1989 şi anul 1994, nemaivorbind după...)“, a transmis profesorul Marian Cojoc. Profesorul a fost coordonator şi pentru Viorel Costache („Securitatea şi suveranitatea actorului clasic în relaţii internaţionale”), dar şi al lui Miron Mitrea, pentru lucrările: „Amintiri... Subiecte. Moment de istorie imediată” şi „Noi nu facem politică! Sindicate 1990-1994”.

În documentul citat figurează şi alte cadre didactice de la universităţi constănţene care au acordat recomandări scrise pentru asemenea lucrări: lector univ. Cristi Iftene - pentru o carte a lui Valerian Nica („Comunicarea în instituţiile publice. Metode moderne şi strategii“); prof. univ. dr. Mariana Panaitescu (UMC) - pentru două cărţi ale lui Neculai Coman („Managementul riscurilor naturale şi tehnologice cu impact major asupra vieţii şi factorilor de mediu” şi „Managementul situaţiilor de urgenţă generate de poluările accidentale cu hidrocarburi); prof. univ. dr. Gheorghe Negoescu (Universitatea Ovidius) - pentru o carte a lui Claudiu Ristea („Taxa pe valoarea adaugată în UE - armonizare şi diferenţe”); prof. dr. Dumitru Cristea (Universitatea Ovidius) - pentru o carte a lui Ion Adrian Alexandrescu („Pastoraţiile în zilele noastre”); prof. univ. dr. Anca Cristina Stanciu (Universitatea Ovidius) - pentru o carte a lui Lucian Beşchea („Planificare financiară personală - volumul I); conf. univ. dr. ing. Violeta Ciucur (UMC) - pentru două cărţi ale fostului inspector şef al ISU Dobrogea, colonelul Viorel Costache („Gestionarea situaţiilor de urgenţă produse de incendii de mari proporţii în zone greu accesibile, cu impact major asupra vieţii şi a mediului” şi „Gestionarea situaţiilor de urgenţă care pot afecta viaţa”), dar şi pentru Gabriel Andrei Niculae , lucrarea „Inundaţiile - situaţii de urgenţă cu implicaţii majore pentru populaţie”); IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului (pr. prof. univ. la Universitatea Ovidius din Constanţa), coordonatorul lui Gigi Becali, la lucrarea „Muntele Athos, patria ortodoxiei”. Conf. univ. dr. Cristian Moşnianu (Universitatea Ovidius) a fost cocordonatorul lui lui Şenol Zevri, fostul şef al Agenţiei de Mediu, pentru„Comunicare şi manipulare” şi „Propagandă politică”. Sevri a fost coordonat şi de Virgil Frunză (Universitatea Ovidius) - pentru „Elemente de igienă minimală şi mediul penitenciar”.

Mirela Sorina PASCAL

luni, 11 ianuarie 2016723
Comentarii

11carmen(11 ian 22:51)
oameni fara frica de dumnezeu si fara rusine
12gheorghe(11 ian 22:40)
Acest popa ii turna la securitate pe enoriasi,nu ne poate reprezenta in fata lui dumnezeu,sa fie dat afara din preotie sa se duca langa adrian nastase ,ion iliescu,petre roman etc.
13Anghel(11 ian 21:51)
Sa puneti niste poze cu profesorii acestia. Sa vedem si noi cum arata.
13univ.(11 ian 20:15)
Pai au ajuns profesori cu comisii pline de popi, in specializari care nu au nici o treaba cu popia. Ce mai vreti?
04universitar(11 ian 19:11)
Problema e ca au dat avize unii colegi care au competente in alte domenii decat lucrarile realizate de puscariasi. Cine verifica aceste aspecte?
23universitar(11 ian 17:18)
problema e ca lui cojoc nici macar nu-i pare rau. curat murdar, coane
26Dreptate pentru Maidanezi(11 ian 16:48)
Gunoaiele Romaniei !
63Ramona(11 ian 14:22)
Becali Macar e cunoscut ca mare donator catre biserici. Ocupati-va mai bine de cerculetele maro de pe nasul lui Mosneanu, Cojoc & Co., acesti adevarati filantropi si binefacatori ai penalilor.
66ptr europeanu(11 ian 11:40)
te f...in gat prreaocupatule,labar inputit ce esti!
410Popa(11 ian 10:26)
Azi da o masa pt. sf. Teodosie, de cand este asta sfant? Machidon si-a schimbat numele, dar naravul ba.
212europeanu(11 ian 10:05)
Lasand la o parte faptul ca spagoveanu e si profesor pe langa meseria de hot,ma tot intreb cine de la ovidius i-a dat titlul de H.C. ucigasului ilici iliescu
210UN ROMAN(11 ian 09:27)
NEA GIGI AI GRIJA CA PELANGA CE BANI A-I DAT PREACURLANGIULUI,E POSIBIL CA DATORITA PRIETENIEI CU ACESTA, SA TE UITI IN CUR CA MILOGUL IN TRAISTA.
19Iarta Doamne greselile noastre(11 ian 08:15)
Celor ce au invatat sa scrie si sa gandeasca ca in cocina Internetul este un rai .
013Tacarel(11 ian 08:09)
Nu va mai satura Dumnezeu, jegosi inumani ce sunteti!!!! Sa va ia dracu de parveniti si de nimeni care ati razbit numai prin spagi si relatii!
118Dana(11 ian 06:57)
Nici nu ma asteptam la altceva din partea nemernicului si mizeriei umane de Prea Cordit ! Mai Prea Lacomule ai tu idee cat de modest si cu frica de Dzeu era Lucian Tomitanul? Tu esti un porc nesatul si o Iuda
122Preacorditul(11 ian 06:19)
Toti jegosii care se numesc profesori au luat o gramada de bani , ca nu se mai satura! Sa va fie rusine nenorocitilor !!!!!
215Sarsaila(11 ian 03:31)
Tapului la munte ii place...
214Cadelnitarea portofelului(11 ian 01:25)
Vigilent si cu atitudine - a fost si este Mache, Machedon Petrescu, alias IPS, monah de... stiinta renumit prof. univ. doctor al inventarii, ingrijirii si propietar al moastelor in particele...
mai mult...Replica
19 sep 00:00ReplicaPrins BEAT la volan pe breteaua de acces pe A2! Plecase din Cernavodă: 'Da, am băut vodcă'

Un bărbat a fost prins la volan sub influența băuturilor alcoolice, alegându-se cu dosar penal și fiind trimis în...349

19 sep 00:00ReplicaContracte de milioane la București pentru băieții deștepți ai CFR Constanța206
19 sep 00:00ReplicaOMV, sancționată de Protecția Consumatorului la Constanța pentru 'ţeapa' cu jucăriile de pluş şi butelia defectă281
19 sep 00:00ReplicaCe MAȘINI se mai FURĂ la Constanța! Două au 'DISPĂRUT' în aceeași zi!

Oamenii legii au declanșat cercetările în cazul unor furturi de mașini, comise pe raza județului Constanța....467

19 sep 00:00ReplicaÎncepe procedura de dizolvare a RADIONAV! Ce se va întâmpla cu angajații?219
19 sep 00:00ReplicaCetăţenii indignaţi au transmis încă o dată M... PSD, pentru drumul care leagă Năvodari de Corbu768
19 sep 00:00ReplicaPoarta Albă, comuna care se 'laudă'... cu mai nimic! Străzile sunt ca după bombardament: GALERIE FOTO

În urmă cu două zile, a fost publicată lista de proiecte aprobate la finanţare prin Fondul de Dezvoltare şi...502

19 sep 00:00ReplicaITM, REACŢIE DUPĂ ACUZAŢIILE PATRONULUI DE LA COMPLEX PĂLTINIŞ: admite că instanţa A ANULAT o amendă!641
19 sep 00:00ReplicaSE RĂCEȘTE VREMEA LA CONSTANȚA! NOAPTEA VOM AVEA TEMPERATURI DE MAXIM 11 GRADE689
19 sep 00:36ReplicaFăgădău anunţă facilități fiscale pentru constănțenii și companiile care au datorii la bugetul local!

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, anunţă că supune dezbaterii publice proiectul de hotărâre...916

19 sep 00:00ReplicaProiectul de reabilitare a falezei de la Mangalia, menţionat pe site-ul Uniunii Europene. Ce alte proiecte cu finanţare de la UE mai derulează administraţia locală301
19 sep 00:03ReplicaPrimarul Valentin Saghiu, veste importantă pentru locuitorii din Murfatlar: a fost aprobată finanțarea pentru rețeaua de gaze!488
Vremea
13.2°10.6° - 13.2° joi, 19 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 56%
Vânt: 4.12 m/s
Presiune: 1022.24 milibari

Loto
6/494810212837
5/4051722252820
joker4810212837
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 sep 00:00SportSeară senzațională în Liga Campionilor: Real, umilită la Paris. Atletico și Juventus, egal spectaculos

A doua seară de Liga Campionilor din acest sezon a oferit un adevărat recital fotbalistic. PSG a umilit-o pe Real...144

19 sep 00:00SportGalatasaray a obţinut o remiză în deplasare cu FC Bruges, în Liga Campionilor. Florin Andone, doar rezervă

Galatasaray Istanbul, cu atacantul român Florin Andone pe banca de rezerve, a terminat la egalitate cu FC Bruges, 0-0,...112

19 sep 00:00SportScene șocante la Gaz Metan, înainte de meciul cu Viitorul: Marius Constantin a venit beat la antrenament și a făcut scandal

În ultima etapă, Gaz Metan s-a prezentat la meciul cu Viitorul, din deplasare, fără unul dintre cei mai importanți...170

19 sep 00:00SportSimona Halep: În China totul este diferit, încerc să mă adaptez

Jucătoarea de tenis Simona Halep, a declarat, miercuri, pe Aeroportul Henri Coandă, la plecarea spre China, unde va...138

Local
19 sep 01:14LocalRAVAGII la Constanța: un copac a căzut pe carosabil!

Vântul şi-a făcut de cap la Constanța, marți, 18 septembrie. Astfel, militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost...3648

19 sep 01:17LocalRAEDPP scoate la licitaţie mai multe spaţii!

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa, cu sediul în Constanța, Bdul Tomis...1612

19 sep 01:20LocalMinor PRINS la VOLAN: a luat mașina fără acordul proprietarului!

Poliţiştii din cadrul Secției 5, la data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 01.30, au identificat un tânăr de 17...432

19 sep 01:26LocalPrinși beți la volan și fără permis de conducere

Poliţiştii din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac, la data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 21.00, au identificat...277

19 sep 01:26LocalAccident rutier: un minor a traversat prin loc nepermis și a fost lovit de o mașină. Șoferul era beat!

Un bărbat de 40 de ani, la data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 20.10, a condus un autoturism în localitatea...487

19 sep 01:25LocalPolițiștii constănțeni au emis un ordin de protecție provizoriu în urma unui scandal

Polițiștii din cadrul Secției 5, la data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 18.35, au fost sesizați, prin apel...506

19 sep 01:21Local„Oraşul meu din mozaic“: Lucrările de artă de la trecerile de pietoni vor fi tratate cu o soluţie antiderapantă

„Oraşul meu din mozaic“ este un proiect dedicat oraşului Constanţa şi locuitorilor săi, unii care participă...585

19 sep 01:16LocalAmenzi usturătoare pentru mașinile parcate neregulamentar!

În data de 17 septembrie 2019, polițiștii locali cu atribuții în domeniul fluenței și sigurantei rutiere pe...525

19 sep 01:35LocalCum se procedează la înregistrarea tardivă a naşterii

Există situaţii când înregistrarea naşterii are loc ulterior termenului prevăzut de lege. În astfel de situaţii,...325

18 sep 00:44LocalPeste 164 de milioane lei pentru refacerea infrastructurii afectate de calamităţi. Județul Constanța este pe listă!

Marți, 17 septembrie, Guvernul României a aprobat alocarea sumei de peste 164 de milioane de lei, din Fondul de...738

Politică
19 sep 00:00PoliticăIată lista primăriilor care primesc bani prin FDI, pentru asfaltări şi reţeaua de gaze

În urmă cu două zile, a fost publicată lista de proiecte aprobate la finanţare prin Fondul de Dezvoltare şi...353

19 sep 01:33PoliticăCălin Popescu Tăriceanu a schimbat taberele și îl susține pe Klaus Iohannis în conflictul cu Viorica Dăncilă: „Ea refuză să o vadă, dar o obligă Curtea“

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că decizia CCR îl obligă pe Klaus Iohannis să numească miniștri interimari,...247

19 sep 01:28PoliticăKlaus Iohannis anunță că nu se grăbește să pună în aplicare deciziile CCR

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, de la Palatul Cotroceni, că nu va pune în aplicare deciziile CCR, după ce...354

19 sep 01:34PoliticăPrima reacție din PSD după decizia CCR: Klaus Iohannis e abuziv non stop

CCR a admis parțial conflictul Guvern-Președinție, au spus surse oficiale, conform Mediafax. Klaus Iohannis e obligat...225

19 sep 00:03PoliticăCCR a decis: Iohannis trebuie să semneze deîndată! Dăncilă trebuie să vină în Parlament

Curtea Constituţională a României a discutat, miercuri, sesizarea privind existenţa unui conflict juridic pe tema...688

19 sep 00:04PoliticăExcluderea Anei Birchall din PSD, propusă CEX-ului de Cătălin Rădulescu: Vrea să legitimeze acțiuni mafiote și criminale

Chestorul Camerei Deputaților, Cătălin Rădulescu (PSD), a transmis marți că prin încercarea de a bloca numirea...976

19 sep 01:29PoliticăPrimăria: Străzi construite de la zero pentru constănțeni!

Primăria Municipiului Constanța a anunțat că, prin SC Confort Urban SRL, continuă programul de investiții în...624

19 sep 01:28PoliticăPersonalul Primăriei Constanța, INSTRUIT

Primăria Municipiului Constanța a organizat săptămâna aceasta conferința de închidere a proiectului „Creșterea...398

19 sep 01:21PoliticăGrațiela Gavrilescu și Teodor Meleșcanu și-au dat cuvântul de onoare că nu pleacă din ALDE

La depunerea candidaturilor pentru alegerile parlamentare, cei de pe lista ALDE au semnat un angajament, sub cuvânt de...352

19 sep 01:25PoliticăDaniel Dragomir, fost ofițer SRI, acuzații explozive la adresa Anei Birchall

Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, lansează un atac virulent la adresa ministrului Justiției, Ana Birchall, despre...668

Monden
19 sep 00:00MondenDoliu în teatrul românesc: A murit managerul Teatrului Bulandra, fiul lui Iurie Darie

Regizorul Alexandru Darie, directorul general al Teatrului Bulandra din Bucureşti, a murit la vârsta de 60 de ani, a...126

19 sep 00:00MondenCe frumoasă e Iulia Albu fără farduri: „Azi nu port machiaj, tu de ce nu ai face-o?“

Când toate femeile apelează masiv la produse cosmetice şi la retuşarea agresivă a fotografiilor, stilista Iulia...127

19 sep 00:00MondenLeo Iorga, 30 de ani de căsnicie. Cum a câștigat soția războiul cu amanta

Pe 15 septembrie, Leo Iorga şi Paula Iorga au împlinit 30 de ani de la nunta lor. Când s-au căsătorit în 1989, nu...123

19 sep 00:00MondenCe preparat obscen le-a pus Cheloo în farfurii juraților de la „Chefi la Cuțite“

Cheloo a venit la Chefi la Cuțite să-i ironizeze pe cei trei jurați, oferindu-le un preparat obscen din care au fost...117

19 sep 00:00MondenAșa nu ai mai văzut-o niciodată! Dana Rogoz, transformată în „fată rea“

Dana Rogoz se dovedește a fi un cameleon în ceea ce privește stilul. Inspirată de rolul studentei rebele pe care îl...111

19 sep 00:00MondenKate Middleton e iar însărcinată? Prinţesa Charlotte a făcut marele anunţ: „Mama aşteaptă încă o fetiţă“

Prinţul William şi Kate Middleton par că vor să aibă o familie foarte numeroasă şi, chiar dacă nu au anunţat...115

19 sep 00:00MondenTatăl lui Britney Spears a scăpat de dosarul penal pentru agresarea nepotului

Tatăl lui Britney Spears, Jamie Spears, a scăpat de dosarul penal pentru agresarea nepotului său. El a fost acuzat de...107

19 sep 00:00MondenMusicalul ''The Devil Wears Prada'' va avea premiera anul viitor la Chicago

O adaptare scenică după filmul ''The Devil Wears Prada'', cu muzica lui Elton John pe coloana sonoră, va avea...109

19 sep 00:00MondenSerialul ''Stăpânul Inelelor'' va fi filmat în Noua Zeelandă

Gigantul american Amazon Prime Video a anunţat miercuri că serialul său cu buget mare ''Lord of the Rings''...114

19 sep 00:00MondenRomanul ''The Testaments'', anunţat dintr-o eroare câştigător al Booker Prize cu două săptămâni înainte de decernare

"The Testaments", mult aşteptata continuare a romanului "The Handmaid's Tale", de Margaret Atwood, a stârnit vâlvă...102

Mapamond
19 sep 00:00MapamondTrump l-a numit în postul de consilier pentru securitate naţională pe negociatorul său pentru eliberarea de ostatici

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că îl va numi pe negociatorul său pentru eliberarea de...105

19 sep 00:00MapamondParlamentarii europeni promit să respingă orice acord de Brexit fără o clauză tip ''backstop''

Parlamentarii europeni au aprobat miercuri, cu o majoritate covârşitoare, o rezoluţie care exclude orice acord de...108

19 sep 00:00MapamondBoris Johnson, luat la rost într-un spital din Londra de tatăl unui copil bolnav

Premierul britanic Boris Johnson a fost abordat miercuri, într-un spital din Londra, de tatăl unui copil bolnav, care...103

19 sep 00:00MapamondUn băiat de 4 ani, împuşcat mortal de fratele său de 5 ani în statul american Texas

Cinci copii au fost ucişi sau răniţi de arme de foc în acest weekend în Texas, printre care şi un copil de 4 ani...104

19 sep 00:00MapamondGrecia: Numărul de migranţi în insulele elene, cel mai ridicat după 2016

Peste 26.000 de migranţi se află în insulele greceşti din Marea Egee, cel mai mare număr după acordul din 2016...106

19 sep 00:00MapamondVatican: Doi preoţi, deferiţi justiţiei pentru abuzuri sexuale

Sfântul Scaun a anunţat trimiterea în instanţă a doi preoţi italieni pentru presupuse abuzuri sexuale care s-ar fi...107

19 sep 00:00MapamondZidul lui Trump ar putea distruge situri arheologice la frontiera cu Mexicul

Planul Administraţiei preşedintelui SUA, Donald Trump, de a înlocui unele bariere pentru vehicule dintr-o secţiune a...111

19 sep 00:00MapamondIndia a anunţat interzicerea ţigărilor electronice

Guvernul indian a anunţat miercuri interzicerea ţigărilor electronice în această ţară cu 1,3 miliarde de...114

19 sep 00:00MapamondO maşină a pătruns în holul unei reşedinţe Trump Plaza

O maşină a pătruns marţi seara în holul principal al unei reşedinţe Trump Plaza dintr-o suburbie a New York-ului,...111

19 sep 00:00MapamondPapa Francisc denunţă abuzurile comise asupra pacienţilor diagnosticaţi cu Alzheimer

Papa Francisc a cerut miercuri un sprijin mai mare pentru pacienţii diagnosticaţi cu maladia Alzheimer şi pentru...107

Sănătate
16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2522

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...870

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...786

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1068

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...906

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1363

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...1038

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1055

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1270

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1559