REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ÎPS Teodosie merge în week-end pe malul Dunării, la Hârșova

ÎPS Teodosie merge în week-end pe malul Dunării, la Hârșova

Replica API 11 iulie 2020 | 00:00 1970

Duminică, 12 iulie, în calendarul creștin-ortodox este consemnată sărbătoarea Cinstirii Sfintei Icoane a Maicii Domnului „Prodromița” de la muntele Athos. Cu acest prilej, începând cu ora 8:15, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sfinți stăreția și anexele schitului Prodromița, apoi va oficia Sfânta Liturghie. Așezământul monahal se află în partea de vest a localității Hârșova, pe malul Dunării și, aici, credincioșii pot cinsti o copie a icoanei Maicii Domnului Prodromița, realizată în Sfântul Munte Athos.

Povestea icoanei „Prodromița”

Icoana „Prodromița” a fost pictată acum 150 de ani. Dorindu-și din tot sufletul ca și la schitul Prodromul să fie o icoană făcătoare de minuni, monahul Nifon și ucenicul său, Nectarie, au venit din Sfântul Munte la Iași unde au găsit un meșter iconar, Nicolau Iordache, ce a respectat condițiile impuse: spovedanie, post și rugăciune. La un moment dat, după terminarea veșmintelor, meșterul iconar a întâmpinat dificultăți la pictarea chipurilor, amânând lucrul până a doua zi.

Dimineața, după rugăciune, când a vrut să picteze a găsit fețele pictate în mod desăvârșit. De aceea se spune că icoana nu a fost făcută de mână omenească. Mărturia pictorului se află la schitul Prodromul într-un document datat 29 iunie 1863.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Te ai basit si o lasi sa iasa asa.Nu spune la nimeni las ai sa deduca cu propriile fose nazale.Apropo Tete te asteapta cu bani aia.
1
0
Asa asa stai mindru si falos sa vada careva ca te doare curu.Ce sa ii faci tu tu ai vrut cu toaaata puterea cu toata puterea.Eu am vrut sa te menajez sa te iau incet pt inceput dar.Ai insistat ti am dat.Ai promis ca i mi aduci sa ii dau jos si pe sluga ta al de se ocupa de treburile marunte.Micut ai zis dumneata dar sper sa ma golesc tot in el si pe fara lui.Dupa te las pe tine barbuta sa te bucuri facindumi felatia care i ti place.Lepre cu rochte ce sinteti.
1
0
Am doar o intrebare la dvs aveti creierul piiiina sus in cascheta sau ii doar asa sa impresionati inocenti,Am auzit ca nu refuzati malaiu bani deloc deloc chiar cersiti pt viloiul ala de la delfinariu
1
0
Am sa deschid o muiangerie si am sa te numesc sef.Corespunzi.
4
1
Multa lume proasta,cum sa ii spui unui securist sluga a comunistilor dovedit cu acte pe mune MACHE care a scapat cu ajutorul judecatorilor crescuti in litera si spiritul P.C.R.de dosarul de furt de fonduri europene ca este sfant ma?,sau pentru alti si mai prosti sfant este prea putin MACHE fiind pentru ei Innaltpreasfintit.Iartai Doamne pe acesti romani pentru ca ei sunt prosti si usor de manipulat.
4
0
poate se arncainDunare Sarsaila si scapam de el
6
1
Ce te mai iubeste lumea!
5
1
Un alt spagar.Si poponar pedofil. UNDE E CREDINTA?!! PROSTILOR
5
2
spagoveanului si prostului de unul !!!
4
1
Sa imi luati cariciu la tranta zdrentelor
3
5
Sa ia si lingurita medicinala cu domnia sa. Leacul pentru covid.
4
3
Celor doi de mai jos: va arde tare, nu-i asa? Nu v-ar strica niste molifte si sa fiti miruiti putin. Putin mai mult, eventual si bagati cu capul in agheasma.
5
7
vine diavolul la hisova
6
4
Vineeee CORONA SATANA la malu Dunarii, fugitiiii sau ramaneti fara masca si distantare , ingropaciunuile vor functiona bine
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614