REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

IPS Teodosie MUTĂ PELERINAJUL de la Sf. Andrei la TRIBUNAL

IPS Teodosie MUTĂ PELERINAJUL de la Sf. Andrei la TRIBUNAL

Replica API 23 noiembrie 2020 | 00:04 5547

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a acționat în instanță Prefectura Constanța, pe motiv că se anulează pelerinajul din Dobrogea de ziua Sf. Ap. Andrei. Acțiunea a fost depusă la Tribunalul Constanţa, pe 18 noiembrie și are ca obiect anularea parţială a HCJSU Constanţa nr. 72/10.11. Hotărârea face referire la articolele ce interzic participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi.

”Da, sigur că da. E un drept religios încălcat. Nu avem încă termen la instanță, dar este o realitate. Pe plan european, peste tot în Europa, unde s-a acționat în instanță, le-a dat dreptul la lberă exprimare religioasă”, a declarat, pentru Replica, IPS Teodosie.

Pelerinajul ar fi fost programat pentru data de 29 noiembrie. Însă, așa cum bine știm, începând de vineri, 20 noiembrie, pentru două săptămâni, municipiul Constanța este în carantină, deplasările fiind, astfel, limitate.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine s-ar muta el la Dumnezeu...
0
0
Termenul pt dosar este 04 decembrie.
0
0
Nu e nimeni vinovat ca popii in ultimii multi ani au dovedit ca sunt spagari, betivi, poponari, curvari, chiar pedofili, ca nu au legatura cu ceea ce zic. Acum sunt luati in deradere de oameni. Ei popii sunt de vina pentru comportamentul lor. Lui spagoveanu i se pare ca lupta pentru crestinatate. I se pare. Trebuia sa o faca pana acum in ultimii zeci de ani cand trebuia sa respecte macar cele 10 porunci. Acum multi dintre ei arata ca niste draci care isi pierd privilegiile. Adevaratii preoti, cativa, mor in zilele astea in mod ciudat si ramanem cu astia corupti.
5
1
Inchideti demonul asta in haine aurite, din limuzine si cladiri. Iisus a umblat in stamba. Nu asta e Biserica.
4
2
Sa i-o dam sus lu Spagoveanu, bineinteles alaturi de consilierii lui. Consilierul Jean Ion fura ca un nemernic fatarnic, cand era angajat la barierele lu Mazarica
2
2
Nu e normal la cap. L-a furat Satana. Piei SATANA.
5
3
va rog eu trimiteti o copie a postarilor hotului necurat spagoveanu !!! Cu urarile mele de muie !!!
4
3
ia vezi pooa ca ala ,irineu,a crapat!te bagi?
2
3
Ce m am speriat...PIEI SATANA
5
3
In 2001 cand l-au instalat Adrian Nastase si BOR in fruntea arhiepiscopiei nu a dat statul roman in judecata.Ca nu era naiv doar vrednicul premier ii fagaduise Ferma de la Nazarcea. Cand a preluat-o a zis ca face asezaminte sociale pentru batrani si nevoiasi. Cu banii luati si-a facut vila la Dorna Arini.... Pacat ca nu te au luat astia sa faci o manastire de taici la Rahova cu revolutionarul cu basca rosie Mazare..
13
5
Pandele esti un scoms, ai bani cu sacul si tot a rahat puti.
3
2
zici ca e scaraotchi
6
5
...daca nu l-ati cazat cu Paiata cand trebuia...acum se crede buricul pamantului !
12
4
nu este vinovat. Vinovati sunt prostii care ii pupa mainile. Si slava Domnului, avem garla...
16
6
Justitia daca e dreapta trebuie sa aplica legea zadarnicirii data de conducerea tarii ----sf Andrei nu pleaca de-acolo si nici pestera
16
3
SECURISTUL MACHE RUSINEA CONSTANTEI
22
4
Ce Sf Andrei... Acum e Sf Iohannis si apostolul Orban..si se merge la alegeri ca la moaste...
7
20
Oare el doarme linistit cand stie ca prin ce face imperastie covidul printre fraieri ???De ce nu l duceti in ATI sa vada cum se chinuie cei in stare grava ???
24
6
Cand vorbeste despre Europa unde toate bisericile Catolice au fost incuiate de paste si toti preoti si episcopi au spus ca noi oameni prim ascultarea legilor date de stat dam dovada de credinta pentru ca viata noastra si a aproapelui nostru este darul cel mai de pret pe care omul il are de la Dumnezeu si atunci era vorba doar de slujbe in biserica;pelerinajele au fost anulate si oameni au primit bani inapoi de la preoti si in cazul in care erau programate si pentru care credinciosi platisera inainte. Teho din contra el indeamna credinciosi la neascultare fata de legile statului.
24
4
Catre Amici de mai Jos care Injura ca Taranii prosti de la Vaci :ba Porciilor de ce va legati si il injurati ca tigani imputiti de Preasfintitul Teodosie lasa-ti Omul in Pace are si el Dreptate in felul lui!! Ca de Vina sunt Ciuma Galbena de PNL-isti Nenorociti astia a Reusit sa distruga Economia Constantei. FUCK Ciuma Galbena de PNL-isti Fiar dracului de Nenorociti Tampiti de Ciuma Galbena de PNL-isti Condusa de Ludovic Orban!!
4
31
DRAGA SPAGOVENE NU TE MAI SATURU.FIRMA DUMITALE DE SER FUNERARE CHIAR SA SCIRTIIE IN ASA HAL.ESTI EXECRABIL DRAGULE TU TU SI SLUGILE TALE.DECI HAI SA VEZI SI ALTELE NU DOAR SI DOAR BANUL.SANATATEA ESTE MAI INPORTANTA DECIT NEMERNICIA TA FLEGMA UMANA CE ESTI.
33
3
ha ha ha popa nu mai are bani.......
26
2
popalai astia sunt de un penibil incredibil. dosar penal merita bolovanul asta pentru zadarnicirea combaterii bolilor, daca instanta nu ii da castig de cauza prostanului.
26
3
N-are nimic, o sa va dea termen in instanta in decembrie. Asteptati pana atunci sa va zica daca aveti voie sau nu! Ha.
19
0
Futei in gura pe BAGABONTII de KLAUS,ORBAN,ARAFAT,VELA SI MULTI DIN MALARIA GALBENA.LA VOTARE SE POATE LA BISERICA...NU. MUIE CELOR NUMITI MAI SUS
5
37
Buna ziua Teo! Sa-ti iau barba-n pula! Iti orez o zi in continuare!
22
7
Ma cac pe muftiu tau
11
12
Ips, tu nu ma reprezinti
25
4
PNL carantina VS PSD negociere
4
20
Ramii inmarmurit. Dar noi stim ca fiind ofiter asta-i o simpla diversiune securista,isi pune tarina in cap,borfashul.
26
4
Colonelul SRI Spagoveanu e dus cu pluta ca si sleahta de babe pupatoare de oase si alti retarzi cu 2 clase mai mult ca trenul.
50
7
Teodosie cu toate pacatele tale esti printrw putinii cu ....coloana vertebrala si nu de zgarci ca plutonierul SRI Ciolacu care face ...cacuta moale in fata Maimutei Sasesti din Cotroceni Werner.Felicitari Teodosie..In 6 dec. dam MUIE masiva PNL-EPRELOR.
13
54
stiti ce? dati-le voie sa faca ce vor si sa se infecteze pe riscul lor, dar problema este ca acei infectati or sa dea mai departe virusul si la altii si acei altii la inca altii si tot asa........
32
10
SUNT PE DRUM SPRE TINE ... DE DATA ASTA NU MAI SCAPI !!!
32
6
...daca nu l-au priponit la timp, a prins curaj DIAVOLUL.
40
4
poate ai soarta aluia din serbia....
29
5
Javra pesedista ,la Poarta Alba ,face preotimea de ras.
33
7
locul astuia e la Poarta Alba, sau daca avem ceva pt. dilii
41
7
IPS poate sa suga o ceapa
33
11
Sa-i fie rusine, muftiu anuleaza orice slujba si asta da in judecata prefectura, un nesimtit .
58
14
Poponare,anu asta nu mai curg banii cum erai obisnuit..a fost nevoie de o pandemie ca lumea sa vada ca se poate traii si fara biserica...
52
15
Aici unde traiesc eu daca un preot face ce a facut Theo nu doar ca nici un judecator nu il baga in seama ci suna la un spital sa ii faca preotului un control neoropsihiatric. Pentru ca civilizatie inseamna si respect fata de legea tari mai ales acum in timp de pandemie cand mor peste o suta de romani pe zi din cauza COVIDului.
54
12
Tupeu de borfas
53
10
Popa are nevoie de fonduri la cutia milei .Pai jegurile astea sunt singurii care se bucura cand moare cineva ei si administratorii de cimitire .
53
9
E foame de bani. Sigur ... se pot infecta cateva sute de batrani din care mor vreo 5% ... un pret mic de platit pentru niste bani in plus.
55
9
Un om curajos
14
61
i-auzi...pula mea
47
11

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218