REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

IPS Teodosie oficiază Sfânta Liturghie la Biserica Sfinţii Trei Ierarhi din Constanţa

IPS Teodosie oficiază Sfânta Liturghie la Biserica Sfinţii Trei Ierarhi din Constanţa

Replica API 28 ianuarie 2017 | 00:00 690

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși luni, 30 ianuarie, începând cu ora 8.45, Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Constanța, situată pe strada Cpt. Dobrilă Eugeniu, zona Cireșica, cu prilejul hramului.

În zilele împăratului Alexie Comnen, secolul XI, între teologi au apărut neînţelegeri referitoare la cinstirea acordată celor Trei Sfinţi Ierarhi, propunându-se diverse ierarhii. Pentru a pune capăt disputei, sfinţii s-au arătat, unul câte unul, apoi toţi trei arhiereului Ioan care păstorea cetatea Evhaitenilor. Atunci, sfinţii i-au spus ierarhului: „noi, precum vezi, la Dumnezeu una suntem şi nici o împotrivire sau vrajbă nu este între noi. Ci fiecare la timpul său, îndemnaţi fiind de Duhul Sfânt, am scris învăţături pentru mântuirea oamenilor. Nu este între noi, unul întâi şi altul al doilea, şi de vei chema pe unul, vin şi ceilalţi doi. Drept aceea, scoală-te de porunceşte celor ce se ceartă să nu se mai certe pentru noi. Serbaţi-ne într-o singură zi şi ne prăznuiţi cu bună-cuviinţă”.

"Ierarhul a făcut precum îl sfătuiseră sfinţii. În stabilirea datei de prăznuire, a plecat de la ideea că în luna ianuarie sunt prăznuiţi toţi cei trei sfinţi: Vasile cel Mare pe 1 ianuarie, Grigorie Teologul pe 25 ianuarie, iar Ioan Gură de Aur (aducerea moaştelor) pe 27 ianuarie, de aceea a ales o dată de serbare comună în luna lui Gerar.", au precizat reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa faca slujba la POARTA ALBA.
5
0
Urmatorul hram il va sarbatori la mititica cu un ungur, tigan si un musulman. Si asa e el ECUMENIST si PRO SINOD CRETAN.
4
0
chiar asa ce cauta acest infractor la slujbe,locul lui este la poarta alba,hot dovedit in fruntea adevarului,ca doar asa se pretinde biserica,realitatea este urmatoarea,un hot conduce pe alti hoti
5
1
Ce,cauta,asta,in,fruntea,bisericii,din,constanta......?cu,dosare,penale,ag,securist,etcrusine,bisericii,ort,,romine
5
1
Petrescu Teodosie alias Macedon alias Porcu alias Mache turnator secu este CATERISIT prin Afurisanie si Blestem dupa aruncarea potirului cu Sf Impartasanie la biserica din Medgidia ! Slujbele la care participa sunt lovite de nulitate canonica si morala adica fara valoare !Bagati la cap PROSTALAILOR care mai mergeti sa pupati p...la lui Teo Porcu Mache !
7
1
Bai Grigore , beut-ai agheazma interzisa , tantalaule , ca aia trei asa-zisi sfinti , sunt oale si ulcele de multe secole , drept urmare , saracii fosti paraziti boschetari , nu mai au nevoie de sanatate , nici macar de urari , ca nu mai respira , nu mananca , nu beau si nici nu se mai caca , asa precum Spagoveanul si Tanasescul cu nevasta si mama curve ...
4
1
La multi ani cu sanatate , pentru cei trei Sfinti si pentru toata lumea !
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614