rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

"Noi nu condamnăm niciodată păcătosul şi păcatul. Noi trebuie să-l sprijinim"

IPS Teodosie se gândeşte să-l consilieze pe Cernea, alături de un grup de psihologi, medici şi parlamentari

Noua iniţiativă legislativă a parlamentarului Remus Cernea l-a şocat pe Arhiepiscopul Tomisului şi prorector relaţii internaţionale şi studenţi străini din cadrul Universităţii Ovidius. Cernea vrea să reglementeze parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex, motivând faptul că fiecare om este liber să facă ceea ce doreşte, dar şi că în multe ţări din Europa acest lucru a fost reglementat.

"Doamne fereşte! Numai la asta nu ne aşteptam. Dacă face asemenea propunere, înseamnă că este un om cu gândire confuză, bolnavă. Nu se explică altfel. Nu ai cum să gândeşti aşa ceva, dacă trăieşti în normalitate şi priveşti lucrurile într-o fire a lor. Eu am spus că este de compătimit. Omul acesta are nevoie de psiholog. După psiholog trebuie să urmeze duhovnicul. Psihologul trebuie să-i insufle ideea că nu suntem ai nimănui şi că lucrurile nu se fac numai instinctual. Aceste persoane, care ajung în starea aceasta, îşi anulează raţiunea. Ele acţionează numai sub imperiul instinctului. Păcat că şi dânsul este în această situaţie", a declarat, pentru "Replica", Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Dialogul duhovnicesc, consultaţiile psihologice - soluţii pentru salvarea lui Cernea

Întrebat dacă va încerca să poarte un dialog duhovnicesc cu parlamentarul USL, Ierarhul Tomisului a spus că se gândeşte deja la acest lucru: "Mă gândesc serios să port un dialog duhovnicesc. Chiar este de compătimit. Oamenii aceştia, care au ajuns într-o extremă de anormalitate, sunt de o pervertire a firii noastre şi instinctele se dezlănţuie fără să mai poată fi controlate. Cum să gândim aşa?", îl întreabă Arhiepiscopul Tomisului pe Cernea. O întâlnire între Arhiepiscopul Tomisului şi parlamentarul Remus Cernea ar urma să aibă loc săptămâna viitoare. Ierarhul Tomisului spune că "este greu să aduci pe Calea cea Dreaptă un om cu o gândire bolnavă", dar nu imposibil. "El nu se raportează la Dumnezeu. Omul fără Dumnezeu rătăceşte, oriunde şi oricât, inimaginabil", a precizat IPS Teodosie.

"Nu trebuie doar să-l condamnăm, ci să-l ajutăm"

Remus Cernea a ţinut să precizeze că el nu s-a declarat ateu, dar că este opţiunea lui de a face public sau nu orientarea credinţei sale. "El nu crede în Dumnezeu din moment ce a venit cu o asemenea gogoaşă. Este un om cu o pregătire şi ar trebui să îşi pună raţiunea în lucrare, talentele pe care le are, să vină în folosul raţiunii. Raţiunea fără credinţă este oarbă. Acum chiar este nevoie să intrăm în dialog cu el. Un om când are o gândire bolnavă nu trebuie doar să-l condamnăm, ci să-l ajutăm", este de părere IPS Teodosie. Cum se poate face acest lucru? Simplu. Cu ajutorul psihologilor, al medicilor, al preoţilor şi al colegilor parlamentari. Izolarea nefiind o soluţie favorabilă în cazul lui Cernea. "Eu mă gândesc la psihologi, medici, un grup de preoţi, de parlamentari care să stăm de vorbă cu el foarte serios. Chiar are nevoie de ajutor. Noi nu condamnăm niciodată păcătosul şi păcatul. Noi trebuie să-l sprijinim, să iasă din impas. Izolarea nu este o soluţie", a ţinut să explice IPS Teodosie.

Cernea, "obsesii ale răului"

Întrucât proiectele împotriva Bisericii şi a creştinilor ortodoxi au fost anunţate de către Remus Cernea în Postul Paştelui, cel mai lung şi mai aprig post din an, IPS Teodosie are şi o explicaţie. "Cu siguranţă slujeşte cuiva care-l ispiteşte în post. Orice gândire urâtă, împotriva lui Dumnezeu, împotriva firii omului, nu vine decât după o inspiraţie nefirească şi trebuie să avem mai multă rugăciune şi mai mult dialog cu el. Cred că este nevoie de o insistentă preocupare a noastră faţă de un om care ar putea să scape de aceste obsesii ale răului. Se aude că s-au proclamat aceste anormalităţi în alte ţări, dar România este o ţară creştină, cu sentimente creştine", a declarat IPS Teodosie.

Parlamentarii trebuie să respecte istoria acestui popor

Sunt excepţii cazurile oamenilor care ajung pe cărări greşite, consideră Arhiepiscopul Tomisului. "Majoritatea parlamentarilor, cu mici excepţii, sunt oameni credincioşi care vor binele ţării, care au o demnitate. Parlamentarii trebuie să respecte demnitatea poporului şi toată istoria acestui popor", a declarat IPS Teodosie.

Musulmanii, neoprotestanţii, catolicii, nu au promovat aberaţii

Chiar dacă Remus Cernea a dat ca exemplu Franţa, acolo unde persoanele de acelaşi sex se pot căsători, după ce în urmă cu două zile senatorii francezi au aprobat acest tip de căsătorii, Arhiepiscopul Tomisului a declarat că la musulmani, neoprotestanţi, "nu s-au promovat astfel de aberaţii". "Nu am întâlnit asemenea iniţiative la musulmani, catolici sau neoprotestanţi. Dânsul întâi a aruncat o săgeată spre Biserica Ortodoxă (proiect de sistare a fondurilor Bisericilor de la stat -n.r.) şi acum spre poporul creştin. Trebuie să-l ajutăm. Mă gândesc serios să port un dialog duhovnicesc", a conchis Arhiepiscopul Tomisului.

Cum vede Remus Cernea viitoarea lege pentru finanţarea cultelor

Parlamentarul a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă că finanţarea bisericii prin donaţii reprezintă nişte pârghii importante de care se folosesc politicienii din România. Astfel prin viitoarea lege, aceste pârghii le-ar fi tăiate politicienilor. "Am anunţat în presa centrală o iniţiativă legislativă prin care propun ca în sfârşit în România să existe o lege privind finanţarea cultelor. Actualmente, o astfel de lege nu există. Sunt câteva paragrafe dedicate finanţării cultelor în legea nr.489/2006, lege privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor. Numai că, acolo prevederile din legea menţionată, pun finanţarea cultelor într-un arbitrariu absolut. În lege este precizat, cultele pot beneficia de finanţări din partea statului, la cerere şi în funcţie de nevoile reale. Acest lucru este ambiguu, generează un arbitrariu absolut(...). Iniţiativa mea privind finanţarea cultelor pleacă de la un principiu foarte simplu şi care este utilizat în numeroase ţări europene, şi anume că fiecare cetăţean direcţionează o parte din impozitul pe venit către cultul căruia îi aparţine. Un astfel de principiu deja este utilizat în România, în ceea ce priveşte finanţarea ONG-urilor, celebrul 2% pentru ONG. Un anumit procentaj, care poate fi de 2, 3, 4 sau 5 %, asta rămâne să discutăm şi să stabilim în Parlament, poate fi direcţionat de fiecare cetăţean către cultul de care acesta sau aceasta aprţine. Un astfel de mecanism va garanta, va aduce venituri stabile, venituri predictibile, pentru că se poate face un calcul, cât anume vor reprezenta aceste sume în fiecare an, şi un venit care să nu mai depindă de decizia politicienilor", a declarat Remus Cernea.

Până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, va iniţia un proiect privind parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex

După scandalul provocat de reprezentantul USL pe marginea Bisericii, privind tăierea finanţării de la stat, Remus Cernea trece acum la un alt proiect de lege care cel mai probabil va stârni la fel de multe controverse. Parlamentarul a anunţat vineri că doreşte ca în viitor să reglementeze parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex, motivând faptul că fiecare om este liber să facă ceea ce doreşte, dar şi că în multe ţări din Europa acest lucru a fost reglementat, el dând ca exemplu Franţa, acolo unde persoanele de acelaşi sex se pot căsători, după ce în urmă cu două zile senatorii francezi au aprobat acest tip de căsătorii. "Eu şi Verzii susţinem drepturile omului pentru toţi cetăţenii. Noi nu considerăm că anumiţi cetăţeni ar trebui discriminaţi în vreun fel pentru nici un motiv, pentru că ar aparţine unei minorităţi naţionale sau minorităţi sexuale. În Europa, foarte multe ţări acceptă parteneriatele civile sau căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Am anunţat deja că am în vedere un proiect de lege care să reglementeze parteneriatul civil între persoane heterosexuale sau persoane de acelaşi sex, pe model francez. În Franţa, acum 5 ani a fost adoptată legea privind parteneriatele civile, iar la începutul acestui an sau sfârşitul anului trecut a fost adoptată legea privind dreptul persoanelor de acelaşi sex de a se căsători. Pentru România, ar fi un avantaj pentru persoanele heterosexuale sau orice fel de persoane, să poată să le fie recunoscut parteneriatul civil. De exemplu, în cazul tragic în care unul dintre parteneri moare, poate lăsa moştenire, care nu mai poate fi atacată apoi în instanţă de către familie. Apoi, pot fi luate credite, adică se pot însuma veniturile celor doi parteneri. Sunt foarte multe persoane care trăiesc fără să-şi oficializeze relaţia în raport cu statul sau cu biserica. Până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare voi propune acest proiect", a declarat Remus Cernea.

Alexandra VASILE

sâmbătă, 13 aprilie 2013197
Comentarii

00fara nume(15 apr 14:18)
psihologi,medici ,parlamentari?ce rost are?si dintre ei sunt f. multi homosexuali...se stie doar.
00ipsilanti(15 apr 08:50)
poate vrea sa-l ia si el la ,,spavadau''?!
00pilat din pont(15 apr 07:46)
Menirea bisericii este sa ierte nu sa judece.Ce va face ips,il va aresta,il va aduce cu forta pe Cernea la "consiliere"?
00Elena(15 apr 00:47)
La munca.Sunteti mult prea fericiti?Pe spatele cui?Sa va dea sa crapati cei ce isi urla ortodoxia.Eu nu am nevoie de popi.
00Geo(14 apr 12:40)
tu nu crezi ca trebuie sa fii pe bune consultat si de psihiatri si de DNA ? Cernea intr-adevar,nu e nici el sanatos la cap.
00Wilhelm Tell(14 apr 06:54)
Teodosie ceasul tau e aproape! Auzi cum Ticaie??? Cititi ""Biserica Confiscata "' pe Google ,informatii din interiorul mafiei Bisericii Ortodoxe!
00dracu(13 apr 17:12)
o intrebare, cand il consilieaza Preacorditul sta cu fata s-au cu ,,Spatele,,ca tare i mi este frica sa nu si-o scape in el preafericitul de pofta.Toti sunt o gasca de impostori.
00consilierului(13 apr 16:24)
Vai, acum ce te faci? Ai sa consiliezi un "pervers" sa mearga pe calea ta?
00bogdan(13 apr 14:56)
bravo lui Cernea pentru initiativa, probabil singura decizie practica de pe anul asta in politica. Sa stii si tu ca Dumnezeu nu te place, la fel cum nu te placem nici noi.
00torzonborz(13 apr 12:10)
...si ne-am intors in timp. In epoca bizantina.
00popi jegosi(13 apr 10:37)
incredibil.. va amintiti anul trecut un nefericit de calugar povestea cum il pipaia asta cu fatza de satana imbracat in popa?
00Dana(13 apr 07:25)
Pe tine cine te-a consiliat de ai facut averea colosala din Moldova?In privita lui Cernea ii duc grija si-l sfatuiesc sa-si fereasca "spatele"
mai mult...Replica
20 oct 00:00ReplicaTrei tineri, REȚINUȚI de polițtii constănțeni pentru FURT de motorină

Polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța au recuperat motorină în valoare de...117

19 oct 11:38ReplicaAccident rutier din cauza ceții: o autocisternă a intrat în coliziune cu un microbuz1480
19 oct 10:11ReplicaAccident rutier pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu: ALCOOL la VOLAN și CIRC!4912
19 oct 00:00ReplicaRuinele complexului sportiv din zona Badea Cârțan vor fi demolate!

Fostul complex Sportiv situat în zona Badea Cârțan, acolo unde se va construi Sala Polivalentă, va fi demolat!...1842

19 oct 00:00ReplicaFăgădău are concurenţă în PSD pentru postul de primar3432
19 oct 00:00ReplicaCONVORBIRI între CONTRABANDIȘTII de țigări, la Constanța: 'Nu mai vorbim că e numerele INTERCEPTATE!'8785
19 oct 00:00ReplicaÎn sfârşit, se ia în calcul un sistemul de monitorizare video în Constanța: iată planul!

Un proiect important pentru siguranța constănțenilor se află în atenția comisiilor de specialitate din cadrul...1417

19 oct 00:00ReplicaDETALII din DOSARUL pensionarului ÎNJUNGHIAT de soție după ce i-a propus sex oral!2447
19 oct 00:00ReplicaBugetul RATC pe anul 2019, în atenția aleşilor locali: care sunt modificările739
19 oct 00:00ReplicaRăzbunarea concubinei bătute: și-a denunțat iubitul că face trafic de droguri

O femeie din Constanța și-a dat iubitul pe mâna poliției după ce a agresat-o fizic. În urma altercației,...1638

19 oct 00:00ReplicaSe prelungește numirea fostului prefect Marian Pârjol în Consiliul de Administraţie al Ecosal714
19 oct 00:00ReplicaRADET primeşte mai mulţi bani de la ConsiliuL Local pentru subvenţiile la căldură656
Vremea
22.8°19.6° - 22.8° duminică, 20 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 55%
Vânt: 3.28 m/s
Presiune: 1022.55 milibari

Loto
6/495615214145
5/403733343612
joker11319254010
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 oct 00:00SportSimona Halep urcă în clasamentul WTA, după ce Elina Svitolina a fost eliminată surprinzător la Moscova

Simona Halep (28 de ani) va urca pe locul 5 WTA la începutul săptămânii viitoare, după ce ucraineanca Elina...1199

18 oct 00:00SportGică Hagi, după egalul naționalei: „Se vorbește că aș fi supărat”

Gică Hagi, 54 de ani, antrenorul Viitorului, a oferit o reacție legată de meciul România - Norvegia 1-1, din...1060

18 oct 00:00SportPsihologul sportiv Andreas Hniatiuc n-are milă de Cosmin Contra: „Cum să fie un model ăsta care vorbește dancileza și înjură ca un derbedeu?”

Andreas Hniatiuc, unul dintre psihologii renumiţi din domeniul sportului, fost lector la Școala Federală de...1015

18 oct 00:00SportValoarea lui George Pușcaș s-a dublat și atacantul a intrat direct în top 3 români

George Pușcaș nu trece printr-o perioadă prea bună, după ce a ratat penalty-ul din meciul dintre România și...858

Local
19 oct 02:35LocalTeatrul independent reia asaltul asupra Constanţei! Începe FITIC 2019!

Vino la Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanța (FITIC), ediția IV! Orașul de la malul mării...463

19 oct 02:35LocalCetățean rus, căutat de autoritățile din Rusia, arestat preventiv la Constanța!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat la frontiera cu Bulgaria o femeie, cetăţean rus,...872

19 oct 02:19LocalMai multe zone din Constanța, controlate de polițiștii locali: au aplicat sancțiuni!

Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, în cursul zilei de 17...598

19 oct 02:31LocalCaravana de Hemofilie 'Împreună pentru 0 sângerări', la Constanța!

Cele două asociaţii de pacienţi cu hemofilie, Asociația Română de Hemofilie și Asociația Națională a...471

19 oct 02:30LocalPolițiștii constănțeni, de vorbă cu elevii

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști din cadrul Secției 5 au...489

19 oct 02:30LocalConfort Urban a finalizat lucrările de asfaltare a străzii Mihai Viteazu

Strada Mihai Viteazul a fost modernizată. Artera cuprinsă între bulevardul Ferdinand și strada Traian are asfalt...478

19 oct 02:27LocalDoi bărbați condamnați la închisoare, depistați de polițiștii constănțeni

Poliţişti de investigații criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Cazier Judiciar al I.P.J....593

19 oct 02:22LocalSfârșit de săptămână plin pentru jandarmii din Constanța: vor asigura măsuri de ordine publică!

Jandarmii constănțeni vor asigura, în perioada următoare, măsurile de ordine și siguranță publică cu ocazia...620

19 oct 02:36LocalRAPORT. DNA le-a făcut dosare penale la aproape 3.000 de magistrați

Aproape 3.000 de magistrați au fost vizați de dosare penale de la DNA, în perioada 2014-2018, se arată în raportul...781

18 oct 02:21LocalModernizarea arterelor între Gara CFR şi staţiunea Mamaia: detalii! FOTO

Primăria Constanţa reaminteşte investiția în valoare de 91,5 milioane lei (fonduri structurale) pentru...2186

Politică
19 oct 02:36PoliticăLudovic Orban a anunțat condiția pentru organizarea alegerilor anticipate

Ludovic Orban, premierul desemnat, a declarat, vineri, că PNL susține alegerile anticipate, însă condiția este un...604

19 oct 02:37PoliticăSTS a prezentat la BEC aplicaţiile informatice pentru alegerile prezidenţiale

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat vineri că a prezentat Biroului Electoral Central (BEC)...400

19 oct 02:34PoliticăTraian Băsescu: Am discutat cu Iohannis să fiu al doilea premier. Apoi m-am trezit din vis

Traian Băsescu spulberă speculațiile lansate în spațiul public conform cărora ar urma să fie premier dacă...893

19 oct 02:19PoliticăPrimăria Constanța anunţă că a construit în ultimul an 56 de parcări cu peste 1.700 de locuri

Pe strada Micşunelelor din cartierul km 5 a fost construită o parcare cu aproape 70 de locuri, anunţă Primăria...756

19 oct 02:33PoliticăPonta: „După 6 milioane de «Puie Monta» e cazul să fii smerit o perioadă destul de lungă”. Ce premier liberal ar vota

Președintele Pro România și-a însușit oprobriul la care a fost supus și consideră că trebuie să stea mai retras...578

19 oct 02:33PoliticăTeodor Meleșcanu s-a înscris într-un nou partid

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, s-a înscris în Forța Națională, noul grup din Parlament care...822

19 oct 02:32PoliticăProbleme pentru Răzvan Cuc: procurorii DNA s-au autosesizat

Fosta șefă TAROM, Mădălina Mezei, a declarat că a fost demisă pentru că nu ar fi respectat ordinul ministrului...728

19 oct 02:32PoliticăIohannis: Cetăţenii români din Marea Britanie vor fi foarte bine protejaţi prin Acordul Brexit

Cetăţenii români din Marea Britanie vor fi foarte bine protejaţi prin Acordul Brexit, a declarat vineri...435

19 oct 02:32PoliticăDragnea cere în instanţă anularea condamnării primite în dosarul angajărilor fictive

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o contestaţie în anulare...503

19 oct 02:22PoliticăRobert Turcescu îi propune o lovitură de maestru lui Iohannis: premierul care va duce 100% la alegeri anticipate

Deputatul PMP, Robert Turcescu, susține că în cazul în care Ludovic Orban nu va reuși să își treacă guvernul...1197

Monden
19 oct 00:00MondenActriţa Tamara Buciuceanu, înmormântată cu onoruri militare

Actriţa Tamara Buciuceanu a fost înmormântată cu onoruri militare, vineri, la Cimitirul Sfânta Vineri din...320

19 oct 00:00MondenReguli noi pentru jurații „Românii au talent“. Florin Călinescu poate apăsa de două ori butonul auriu

Actorul Florin Călinescu (63 de ani) a revenit în juriul emisiunii ”Românii au talent” (PRO TV), alături de...334

19 oct 00:00MondenAdevărul despre operațiile estetice ale Andreei Bănică

Reacția Andreei Bănică, atunci când a fost întrebată de operațiile ei estetice, a fost cu adevărat de poveste:...375

19 oct 00:00MondenRaluca Podea s-a îndrăgostit la Masterchef: „Sunt puţin debusolată“

A venit rândul Ralucăi Podea să se îndrăgostească într-un show tv. Blondina este concurentă la Masterchef şi...420

19 oct 00:00MondenDana Rogoz a povestit că a fost victima abuzurilor în adolescență

Dana Rogoz, care tocmai ce a împlinit 34 de ani, a interpretat recent un rol care, în ciuda maturității cu care...436

19 oct 00:00MondenDaniel Buzdugan, doborât de o problemă de sănătate. Ce a păţit prezentatorul

Buzdugan suferă de pneumonie, aşa că a luat o pauză de la activităţile cotidiene. "O să fiu sleep mode o...372

19 oct 00:00MondenConcert Bryan Adams pe stadionul din Cluj. Cu ce ocazie vine artistul în România

De trei ori nominalizat la premiile Oscar, legendarul Bryan Adams (59 de ani) va cânta pe stadionul din Cluj-Napoca...298

19 oct 16:39MondenCe a îmbătrânit agentul Dale Cooper din Twin Peaks! La 59 de ani, Kyle MacLachlan e total schimbat

Șarmant, înalt, cuceritor, aşa arăta actorul Kyle MacLachlan când îi dădea viaţă agentului special Dale Cooper...375

19 oct 00:00MondenBruce Springsteen: ''În ultimii cinci ani am făcut unele dintre cele mai bune lucruri''

Muzicianul Bruce Springsteen a declarat, la o lună după ce a împlinit vârsta de 70 de ani, că a obţinut unele...324

19 oct 00:00MondenRobbie Williams va lansa un album festiv, cu ocazia Crăciunului

Robbie Williams va lansa un album de Crăciun alături de boxerul profesionist britanic Tyson Fury, informează vineri...284

Mapamond
19 oct 00:00MapamondSUA şi Turcia au ajuns la un acord privind o încetare a focului în Siria, a anunţat Mike Pence

Turcia îşi va suspenda ofensiva în nordul Siriei timp de cinci zile, iar ulterior îi va pune capăt dacă forţele...299

19 oct 00:00MapamondMerkel: UE trebuie să încheie rapid după Brexit un acord de comerţ liber cu Londra

Uniunea Europeană şi Regatul Unit trebuie să încheie un acord de comerţ liber cât mai rapid posibil după Brexit,...293

19 oct 00:00MapamondPremierul israelian Netanyahu şi secretarul de stat american Pompeo au discutat despre situaţia din Siria

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avut vineri o întrevedere cu secretarul de stat american Mike Pompeo, pentru a...288

19 oct 00:00MapamondMihail Gorbaciov cere SUA şi Rusiei să înceapă tratative privind armamentul nuclear

Ultimul lider al fostei Uniuni Sovietice, Mihail Gorbaciov, a avertizat vineri că lumea se îndreaptă către o...340

19 oct 00:00MapamondProtestatarii din Catalonia au blocat intrarea în catedrala Sagrada Familia din Barcelona

Demonstranţi care protestează împotriva condamnărilor la închisoare primite de liderii separatişti catalani au...305

19 oct 00:00MapamondJaponia a importat Ebola şi alte virusuri periculoase pentru a pregăti teste de depistare în vederea Jocurilor Olimpice

Vara următoare zeci de mii de fani ai sportului vor călători în Japonia pentru a asista la Jocurile Olimpice, iar...293

19 oct 00:00MapamondNarcotraficanţii mexicani terorizează un oraş, după ce l-au eliberat pe unul din fiii lui „El Chapo“

Luptători bine înarmaţi au încercuit joi forţele de securitate mexicane din oraşul Culiacan, obligând militarii...364

19 oct 00:00MapamondSUA - Aproape 1.500 de cazuri de îmbolnăviri, dintre care 33 de decese, asociate cu folosirea ţigărilor electronice

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a anunţat joi că 1.479 de cazuri de boli pulmonare...284

19 oct 00:00MapamondFamilia olandeză izolată în pivniţa unei ferme: Suspectul, care ar fi un fost membru al unei secte, rămâne în detenţie

Un judecător olandez a dispus joi menţinerea în detenţie pentru încă două săptămâni a austriacului suspectat...328

19 oct 00:00MapamondAtentat într-o moschee din Afganistan: Cel puţin 28 de morţi şi 55 de răniţi

Cel puţin 28 de persoane au murit într-un atentat dintr-o moschee din estul Afganistanului în timpul rugăciunii de...281

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2850

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3626

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...622

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...813

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1702

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...5132

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...1031

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2267

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2765

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1166