rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

"Noi nu condamnăm niciodată păcătosul şi păcatul. Noi trebuie să-l sprijinim"

IPS Teodosie se gândeşte să-l consilieze pe Cernea, alături de un grup de psihologi, medici şi parlamentari

Noua iniţiativă legislativă a parlamentarului Remus Cernea l-a şocat pe Arhiepiscopul Tomisului şi prorector relaţii internaţionale şi studenţi străini din cadrul Universităţii Ovidius. Cernea vrea să reglementeze parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex, motivând faptul că fiecare om este liber să facă ceea ce doreşte, dar şi că în multe ţări din Europa acest lucru a fost reglementat.

"Doamne fereşte! Numai la asta nu ne aşteptam. Dacă face asemenea propunere, înseamnă că este un om cu gândire confuză, bolnavă. Nu se explică altfel. Nu ai cum să gândeşti aşa ceva, dacă trăieşti în normalitate şi priveşti lucrurile într-o fire a lor. Eu am spus că este de compătimit. Omul acesta are nevoie de psiholog. După psiholog trebuie să urmeze duhovnicul. Psihologul trebuie să-i insufle ideea că nu suntem ai nimănui şi că lucrurile nu se fac numai instinctual. Aceste persoane, care ajung în starea aceasta, îşi anulează raţiunea. Ele acţionează numai sub imperiul instinctului. Păcat că şi dânsul este în această situaţie", a declarat, pentru "Replica", Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Dialogul duhovnicesc, consultaţiile psihologice - soluţii pentru salvarea lui Cernea

Întrebat dacă va încerca să poarte un dialog duhovnicesc cu parlamentarul USL, Ierarhul Tomisului a spus că se gândeşte deja la acest lucru: "Mă gândesc serios să port un dialog duhovnicesc. Chiar este de compătimit. Oamenii aceştia, care au ajuns într-o extremă de anormalitate, sunt de o pervertire a firii noastre şi instinctele se dezlănţuie fără să mai poată fi controlate. Cum să gândim aşa?", îl întreabă Arhiepiscopul Tomisului pe Cernea. O întâlnire între Arhiepiscopul Tomisului şi parlamentarul Remus Cernea ar urma să aibă loc săptămâna viitoare. Ierarhul Tomisului spune că "este greu să aduci pe Calea cea Dreaptă un om cu o gândire bolnavă", dar nu imposibil. "El nu se raportează la Dumnezeu. Omul fără Dumnezeu rătăceşte, oriunde şi oricât, inimaginabil", a precizat IPS Teodosie.

"Nu trebuie doar să-l condamnăm, ci să-l ajutăm"

Remus Cernea a ţinut să precizeze că el nu s-a declarat ateu, dar că este opţiunea lui de a face public sau nu orientarea credinţei sale. "El nu crede în Dumnezeu din moment ce a venit cu o asemenea gogoaşă. Este un om cu o pregătire şi ar trebui să îşi pună raţiunea în lucrare, talentele pe care le are, să vină în folosul raţiunii. Raţiunea fără credinţă este oarbă. Acum chiar este nevoie să intrăm în dialog cu el. Un om când are o gândire bolnavă nu trebuie doar să-l condamnăm, ci să-l ajutăm", este de părere IPS Teodosie. Cum se poate face acest lucru? Simplu. Cu ajutorul psihologilor, al medicilor, al preoţilor şi al colegilor parlamentari. Izolarea nefiind o soluţie favorabilă în cazul lui Cernea. "Eu mă gândesc la psihologi, medici, un grup de preoţi, de parlamentari care să stăm de vorbă cu el foarte serios. Chiar are nevoie de ajutor. Noi nu condamnăm niciodată păcătosul şi păcatul. Noi trebuie să-l sprijinim, să iasă din impas. Izolarea nu este o soluţie", a ţinut să explice IPS Teodosie.

Cernea, "obsesii ale răului"

Întrucât proiectele împotriva Bisericii şi a creştinilor ortodoxi au fost anunţate de către Remus Cernea în Postul Paştelui, cel mai lung şi mai aprig post din an, IPS Teodosie are şi o explicaţie. "Cu siguranţă slujeşte cuiva care-l ispiteşte în post. Orice gândire urâtă, împotriva lui Dumnezeu, împotriva firii omului, nu vine decât după o inspiraţie nefirească şi trebuie să avem mai multă rugăciune şi mai mult dialog cu el. Cred că este nevoie de o insistentă preocupare a noastră faţă de un om care ar putea să scape de aceste obsesii ale răului. Se aude că s-au proclamat aceste anormalităţi în alte ţări, dar România este o ţară creştină, cu sentimente creştine", a declarat IPS Teodosie.

Parlamentarii trebuie să respecte istoria acestui popor

Sunt excepţii cazurile oamenilor care ajung pe cărări greşite, consideră Arhiepiscopul Tomisului. "Majoritatea parlamentarilor, cu mici excepţii, sunt oameni credincioşi care vor binele ţării, care au o demnitate. Parlamentarii trebuie să respecte demnitatea poporului şi toată istoria acestui popor", a declarat IPS Teodosie.

Musulmanii, neoprotestanţii, catolicii, nu au promovat aberaţii

Chiar dacă Remus Cernea a dat ca exemplu Franţa, acolo unde persoanele de acelaşi sex se pot căsători, după ce în urmă cu două zile senatorii francezi au aprobat acest tip de căsătorii, Arhiepiscopul Tomisului a declarat că la musulmani, neoprotestanţi, "nu s-au promovat astfel de aberaţii". "Nu am întâlnit asemenea iniţiative la musulmani, catolici sau neoprotestanţi. Dânsul întâi a aruncat o săgeată spre Biserica Ortodoxă (proiect de sistare a fondurilor Bisericilor de la stat -n.r.) şi acum spre poporul creştin. Trebuie să-l ajutăm. Mă gândesc serios să port un dialog duhovnicesc", a conchis Arhiepiscopul Tomisului.

Cum vede Remus Cernea viitoarea lege pentru finanţarea cultelor

Parlamentarul a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă că finanţarea bisericii prin donaţii reprezintă nişte pârghii importante de care se folosesc politicienii din România. Astfel prin viitoarea lege, aceste pârghii le-ar fi tăiate politicienilor. "Am anunţat în presa centrală o iniţiativă legislativă prin care propun ca în sfârşit în România să existe o lege privind finanţarea cultelor. Actualmente, o astfel de lege nu există. Sunt câteva paragrafe dedicate finanţării cultelor în legea nr.489/2006, lege privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor. Numai că, acolo prevederile din legea menţionată, pun finanţarea cultelor într-un arbitrariu absolut. În lege este precizat, cultele pot beneficia de finanţări din partea statului, la cerere şi în funcţie de nevoile reale. Acest lucru este ambiguu, generează un arbitrariu absolut(...). Iniţiativa mea privind finanţarea cultelor pleacă de la un principiu foarte simplu şi care este utilizat în numeroase ţări europene, şi anume că fiecare cetăţean direcţionează o parte din impozitul pe venit către cultul căruia îi aparţine. Un astfel de principiu deja este utilizat în România, în ceea ce priveşte finanţarea ONG-urilor, celebrul 2% pentru ONG. Un anumit procentaj, care poate fi de 2, 3, 4 sau 5 %, asta rămâne să discutăm şi să stabilim în Parlament, poate fi direcţionat de fiecare cetăţean către cultul de care acesta sau aceasta aprţine. Un astfel de mecanism va garanta, va aduce venituri stabile, venituri predictibile, pentru că se poate face un calcul, cât anume vor reprezenta aceste sume în fiecare an, şi un venit care să nu mai depindă de decizia politicienilor", a declarat Remus Cernea.

Până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, va iniţia un proiect privind parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex

După scandalul provocat de reprezentantul USL pe marginea Bisericii, privind tăierea finanţării de la stat, Remus Cernea trece acum la un alt proiect de lege care cel mai probabil va stârni la fel de multe controverse. Parlamentarul a anunţat vineri că doreşte ca în viitor să reglementeze parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex, motivând faptul că fiecare om este liber să facă ceea ce doreşte, dar şi că în multe ţări din Europa acest lucru a fost reglementat, el dând ca exemplu Franţa, acolo unde persoanele de acelaşi sex se pot căsători, după ce în urmă cu două zile senatorii francezi au aprobat acest tip de căsătorii. "Eu şi Verzii susţinem drepturile omului pentru toţi cetăţenii. Noi nu considerăm că anumiţi cetăţeni ar trebui discriminaţi în vreun fel pentru nici un motiv, pentru că ar aparţine unei minorităţi naţionale sau minorităţi sexuale. În Europa, foarte multe ţări acceptă parteneriatele civile sau căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Am anunţat deja că am în vedere un proiect de lege care să reglementeze parteneriatul civil între persoane heterosexuale sau persoane de acelaşi sex, pe model francez. În Franţa, acum 5 ani a fost adoptată legea privind parteneriatele civile, iar la începutul acestui an sau sfârşitul anului trecut a fost adoptată legea privind dreptul persoanelor de acelaşi sex de a se căsători. Pentru România, ar fi un avantaj pentru persoanele heterosexuale sau orice fel de persoane, să poată să le fie recunoscut parteneriatul civil. De exemplu, în cazul tragic în care unul dintre parteneri moare, poate lăsa moştenire, care nu mai poate fi atacată apoi în instanţă de către familie. Apoi, pot fi luate credite, adică se pot însuma veniturile celor doi parteneri. Sunt foarte multe persoane care trăiesc fără să-şi oficializeze relaţia în raport cu statul sau cu biserica. Până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare voi propune acest proiect", a declarat Remus Cernea.

Alexandra VASILE

sâmbătă, 13 aprilie 2013183
Comentarii

00fara nume(15 apr 14:18)
psihologi,medici ,parlamentari?ce rost are?si dintre ei sunt f. multi homosexuali...se stie doar.
00ipsilanti(15 apr 08:50)
poate vrea sa-l ia si el la ,,spavadau''?!
00pilat din pont(15 apr 07:46)
Menirea bisericii este sa ierte nu sa judece.Ce va face ips,il va aresta,il va aduce cu forta pe Cernea la "consiliere"?
00Elena(15 apr 00:47)
La munca.Sunteti mult prea fericiti?Pe spatele cui?Sa va dea sa crapati cei ce isi urla ortodoxia.Eu nu am nevoie de popi.
00Geo(14 apr 12:40)
tu nu crezi ca trebuie sa fii pe bune consultat si de psihiatri si de DNA ? Cernea intr-adevar,nu e nici el sanatos la cap.
00Wilhelm Tell(14 apr 06:54)
Teodosie ceasul tau e aproape! Auzi cum Ticaie??? Cititi ""Biserica Confiscata "' pe Google ,informatii din interiorul mafiei Bisericii Ortodoxe!
00dracu(13 apr 17:12)
o intrebare, cand il consilieaza Preacorditul sta cu fata s-au cu ,,Spatele,,ca tare i mi este frica sa nu si-o scape in el preafericitul de pofta.Toti sunt o gasca de impostori.
00consilierului(13 apr 16:24)
Vai, acum ce te faci? Ai sa consiliezi un "pervers" sa mearga pe calea ta?
00bogdan(13 apr 14:56)
bravo lui Cernea pentru initiativa, probabil singura decizie practica de pe anul asta in politica. Sa stii si tu ca Dumnezeu nu te place, la fel cum nu te placem nici noi.
00torzonborz(13 apr 12:10)
...si ne-am intors in timp. In epoca bizantina.
00popi jegosi(13 apr 10:37)
incredibil.. va amintiti anul trecut un nefericit de calugar povestea cum il pipaia asta cu fatza de satana imbracat in popa?
00Dana(13 apr 07:25)
Pe tine cine te-a consiliat de ai facut averea colosala din Moldova?In privita lui Cernea ii duc grija si-l sfatuiesc sa-si fereasca "spatele"
mai mult...Replica
21 mai 00:00ReplicaFiul unui consilier local, URMĂRIT în TRAFIC de polițiști, în Valu lui Traian!

Fiul unui consilier local din Valu lui Traian a avut o noapte.. furtunoasă. Acesta a fost depistat în trafic de către...210

21 mai 10:37ReplicaJALE! Cantinele din port, CONTROLATE la SÂNGE de comisarii de la Protecția Consumatorilor1038
21 mai 01:03ReplicaTucan s-a trezit cu 20 de tineri din Palas pe proprietatea de la Năvodari! Au intervenit Poliţia şi firma de pază5600
21 mai 00:00ReplicaSCANDAL în Mamaia! Tânăr DESFIGURAT de un bărbat GELOS: Mi-a ATINS PRIETENA!

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a fost condamnat de prima instanță la 2 ani cu suspendare pentru săvârșirea...1813

21 mai 00:00ReplicaSe prăbuşesc copacii în Constanţa! Răspunsul de la Spaţii Verzi: Nu există contract pentru acest serviciu!841
21 mai 00:00ReplicaCFR Marfă, obligată să plătească norma de hrană echipajului de pe nava abandonată ‘Eforie’653
21 mai 00:00ReplicaMINCIUNILE unui ŞOFER, PRINS cu PERMIS de CONDUCERE FALS: 'Am completat nişte formulare în Bulgaria'

Un bărbat a fost tras pe dreapta de polițiști, acesta prezentând un permis de conducere fals. A declatat că a...1276

21 mai 00:20ReplicaClaudiu Manda: România are nevoie de patrioţi adevăraţi376
21 mai 00:00ReplicaFUGARUL RADU MAZĂRE A AJUNS LA PENITENCIARUL RAHOVA!1848
21 mai 00:00ReplicaCopii de la centrele de plasament din Constanţa, invitaţi de Semiluna Roşie la tradiţionala Cină de Iftar - VIDEO

250 de copii din centre de plasament din judeţul Constanţa au participat luni, 20 mai, la tradiţionala Cină de...453

21 mai 09:58ReplicaInspectorul CNA de la Constanţa îşi cere drepturile în instanţă. A dat în judecată autoritatea publică300
21 mai 00:00ReplicaMicuţă sportivă din Constanţa, DUBLĂ CAMPIOANĂ NAŢIONALĂ la Ju-jitsu!279
Vremea
23.5°16.6° - 24° marţi, 21 mai 2019
ploaieUmiditate: 52%
Vânt: 3.21 m/s din SSE
Presiune: 1011.58 milibari

Loto
6/49111524252643
5/402522253112
joker31419284413
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 mai 00:00SportAstra Giurgiu a învins-o pe ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 3-2

Astra Giurgiu a învins-o pe ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 3-2 (2-1), luni seara, pe teren propriu, în...173

21 mai 00:00SportLazio - Bologna 3-3. Spectacol pe "Olimpico". Oaspeții s-au salvat de la retrogradare

Bologna va juca în Serie A şi în sezonul viitor. Echipa lui Sinisa Mihajlovic a făcut 3-3 cu Lazio în deplasare şI...149

20 mai 23:53SportFlorian Walter, fostul acționar al lui Dinamo, a murit

Florian Walter a murit duminică, 19 mai, în jurul orei 22:00. Avea 56 de ani. Fostul investitor de la Dinamo, Petrolul...2409

20 mai 23:52SportFCSB - CFR Cluj 1-0. Victorie de palmares a roș-albaștrilor. Teixeira a înscris golul campionatului

FCSB - CFR Cluj 1-0. Roș-albaștrii au obținut o victorie de palmares în fața campioanei. Filipe Teixeira a marcat...523

Local
21 mai 00:00LocalRESTRICŢII DE TRAFIC şi PROGRAMUL evenimentelor de Ziua Constanţei

Orașul nostru este în sărbătoare. „Ziua Constanței” va fi marcată și prin o paradă cu caracter civil și...800

21 mai 02:40LocalȚigări de contrabandă descoperite la bordul unei nave din Portul Constanța

În Portul Constanța Sud Agigea, în data de 19.05.2019, o echipă comună de control, formată din poliţişti de...1010

21 mai 02:40LocalBunuri contrafăcute și nedeclarate în valoare de peste 136.000 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii...325

21 mai 01:09LocalPieton accidentat în stațiunea Mamaia

Un accident rutier a avut loc în stațiunea Mamaia, luni, 20 mai. Potrivit primelor informații, un pieton a fost lovit...2282

20 mai 02:54LocalAccident rutier în Tuzla

Un accident rutier a avut loc în Tuzla, luni, 20 mai. Potrivit primelor informații, a fost implicată o motocicletă....1156

21 mai 02:36LocalPolițiștii din Eforie și Valu lui Traian, controale în trafic

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian, la data de 20 mai a.c., în jurul orei 8.30, au depistat...785

21 mai 01:14LocalAmenzi de aproape 50.000 de lei, aplicate de Poliția Locală! Mașini pe iarbă, cerșetori și alcoolici, sancționați!

Polițiștii locali au acționat, în sfârșitul de săptămână, care a trecut, în scopul creşterii eficienței...436

21 mai 01:11LocalUn tânăr fără permis, PRINS MORT de BEAT la volan în Palazu!

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție, la data de 20 mai a.c., în jurul orei 00.10, au depistat un bărbat, în...1092

21 mai 01:13LocalSărbătoare la Școala nr. 8 Constanța, cu târg de prăjituri și concursuri sportive

Marți, 21 mai a.c., Şcoala Gimnazială Nr. 8 Constanţa sărbătoreşte cea de a 55-a aniversare ca instituţie de...253

21 mai 01:13LocalGAIȚELE vă așteaptă joi și vineri, la Teatrul de Stat Constanța

Cu prilejul Zilei Constanței, Teatrul de Stat a programat pentru această saptămână două reprezentații ale...283

Politică
21 mai 01:10PoliticăSURPRIZĂ! CÂND AFLĂM DECIZIA INSTANŢEI ÎN CAZUL LUI DRAGNEA

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care judecă apelul lui Liviu Dragnea în...558

21 mai 02:50PoliticăLia Olguța Vasilescu, mesaj ciudat înainte de aducerea lui Radu Mazăre: „Credeți că PSD îl aduce? Seamănă cu rețeta din 2016“

Radu Mazăre urmează să fie repatriat, luni seara, după ce a fost prins și arestat în Madagascar. Fostul primar PSD...1073

21 mai 02:41PoliticăMAE: Peste 4 milioane de buletine de vot, trimise în străinătate pentru cele două scrutine de duminică

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că a finalizat luni expedierea materialelor necesare votării către misiunile...184

21 mai 02:41PoliticăMinisterul Justiţiei: Birchall a dispus la începutul mandatului formarea unei comisii de dialog în urma protestelor din penitenciare

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a dispus, "încă din prima zi de mandat", formarea unei comisii de...278

21 mai 02:39PoliticăPrimăria Municipiului Constanța a început acțiunile de dezinsecție

Mai multe echipe specializate împrăștie în municipiul Constanţa substanțe care au rolul de a menține un nivel...280

21 mai 01:07PoliticăBOMBĂ în alegeri! Mesaj intern atribuit USR: 'Trebuie să creați un incident la vot până la ora 10.00'

Social-democrații au transmis, luni, că au făcut rost de un mesaj intern al USR în care membrii partidului sunt...2685

21 mai 02:38PoliticăConstanţa. Buletinele se pot elibera şi în duminica alegerilor!

Serviciul Evidența Persoanelor din cadrul Primăriei Municipiului Constanța va elibera acte de identitate inclusiv în...314

21 mai 01:07PoliticăAlexandru Mazăre: 'Să aibă și ei parte de dreptatea pe care a avut-o Radu'

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, s-a aflat, în dimineața de luni, 20 mai, la Înalta Curte...4038

21 mai 02:52PoliticăLeancă, omul lui Ponta, laude incredibile pentru Băsescu: Ne-a ajutat foarte mult

Fostul Prim-ministru moldovean Iurie Leancă, locul patru pe lista Pro-România pentru alegerile europarlamentare, l-a...259

21 mai 02:43PoliticăTeodorovici arată spre contractele cu statul ale 'deontologilor ipocriţi': Lideri ai opoziţiei luaţi în vizor

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, lansează acuzaţii grele după ce a participat la sărbătoarea...753

Monden
21 mai 00:00MondenSmiley lansează piesa „Song about nothing“ cu un clip filmat în Los Angeles, alături de versiunea sa 2D

După o carieră de 12 ani plini de lansări de piese despre cele mai profunde teme cu putință, de la dragoste,...143

21 mai 00:00Monden9 ani fără Jean Constantin. Ne-a lăsat roluri memorabile Patraulea, Parpanghel și Ismail

Jean Constantin este considerat unul dintre cei mai mari actori de comedie din țara noastră. A jucat în peste 80 de...153

21 mai 00:00MondenElena Gheorghe își antrenează vocea la fel ca Elvis Presley pentru concertul de la Sala Palatului

Elena Gheorghe se pregătește de show-ul pe care l-a pregătit la Sala Palatului și ne-a dezvăluit care sunt...133

21 mai 00:00MondenMormântul lui Răzvan Ciobanu a devenit loc de pelerinaj

Locul de veci al creatorului de modă Răzvan Ciobanu, aflat în Cimitirul Progresul 1 din Capitală, a devenit loc de...168

21 mai 00:00MondenAlex Velea, schimbare completă de look. Artistul s-a vopsit blond. Iat-o blondă și pe Antonia

De-a lungul timpului, Alex Velea și-a creat câteva tușe personale atunci când vine vorba de aparițiile sale, fanii...208

21 mai 00:00MondenPrinţul William, preşedintele BAFTA, în centrul unor controverse legate de un interviu oferit de tatăl lui Meghan

Interviul pe care tatăl lui Meghan, Thomas Markle, l-a oferit ziaristului Piers Morgan - unul dintre cei mai critici la...148

21 mai 00:00MondenCannes 2019 - Tarantino solicită să nu fie dezvăluit conţinutul filmului său, inclus în competiţia oficială

Cineastul american Quentin Tarantino a adresat o scrisoare deschisă tuturor persoanelor care vor viziona ''Once upon a...127

21 mai 00:00MondenSerialul „Game of Thrones“ s-a încheiat. Ultimul episod, întâmpinat de fani cu bucurie, lacrimi, isterie şi aplauze

Fanii serialului "Game of Thrones" au trăit intens şi cu multă pasiune - strigăte de bucurie, lacrimi, scene de...157

21 mai 00:00Monden„John Wick: Chapter 3 - Parabellum“ înlocuieşte „Avengers“ pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

După săptămâni de staţionare pe prima poziţie a box-office-ului nord-american, "Avengers: Endgame" a cedat primul...138

21 mai 00:00MondenAlain Delon, monstru sacru al cinematografiei, premiat şi omagiat la Festivalul de la Cannes

Actorul francez Alain Delon, un monstru sacru al cinematografiei, a fost deosebit de emoţionat duminică în momentul...150

Mapamond
21 mai 00:00MapamondIgor Dodon nu a fost invitat la ceremonia de învestire a lui Volodimir Zelenski

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu a fost invitat la ceremonia de învestire a noului preşedinte...131

21 mai 00:00MapamondSpania: Separatiştii catalani aleşi în legislativul de la Madrid au ieşit din detenţie pentru formalităţile de înregistrare ca parlamentari

Separatiştii catalani aleşi în parlamentul de la Madrid şi aflaţi în arest preventiv au ieşit luni din...119

21 mai 18:47MapamondSUA: Mii de manifestanţi în Alabama împotriva interzicerii avorturilor

Mii de persoane au manifestat duminică pe străzile mai multor oraşe din statul Alabama (sudul Statelor Unite)...116

21 mai 00:00MapamondRusia/Ucraina: Vladimir Putin nu intenţionează să-l felicite pe Volodimir Zelenski pentru învestirea în funcţie

Preşedintele rus Vladimir Putin nu intenţionează să-l felicite pentru învestirea în funcţie pe noul preşedinte...135

21 mai 00:00MapamondOSDO: Cel puţin 10 civili, inclusiv copii, au fost ucişi în lovituri aeriene ruseşti în provincia siriană Idlib

Cel puţin 10 civili, inclusiv cinci copii, au fost ucişi în raiduri aeriene ruseşti în provincia siriană Idlib...119

21 mai 00:00MapamondBrazilia: 11 persoane au fost ucise într-un masacru comis într-un bar

Unsprezece persoane au fost împuşcate mortal într-un bar din nordul Braziliei duminică după-amiază când mai...120

21 mai 00:00MapamondArmata rusă: Forţele siriene au încetat focul în provincia Idleb

Armata rusă a anunţat duminică că forţele siriene ale preşedintelui Bashar al-Assad au încetat focul ''într-o...122

21 mai 00:00MapamondMii de persoane au manifestat împotriva naţionalismului în mai multe oraşe germane

Mii de persoane au manifestat duminică în mai multe oraşe germane, între care Berlin şi Frankfurt, împotriva...119

21 mai 00:00MapamondEgipt: Cel puţin 17 răniţi, într-o explozie care a vizat turişti în apropierea piramidelor

Cel puţin 17 persoane, originare din Egipt şi Africa de Sud, au fost rănite duminică într-o explozie care a vizat...121

21 mai 18:34MapamondTurnul Eiffel, evacuat din cauza unei persoane care a încercat să escaladeze edificiul

Turnul Eiffel şi spaţiul din jurul său au fost evacuate luni după-amiază din cauza unei persoane care a escaladat...118

Sănătate
18 mai 01:39SănătateRujeola face ravagii în 13 județe din țară și în București

Alte 83 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate, în ultima săptămână, în 13 judeţe şi în...421

18 mai 00:10SănătateHoria Ţuţuianu despre Spitalul Regional: Singura cerinţă pe care am avut-o şi o am este ca acesta să fie în Constanţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu a susţinut vineri, 17 mai a.c., o conferinţă...796

18 mai 00:10SănătateSpitalul Județean Constanța s-a alăturat campaniei „Salvează vieți: igiena mâinilor”

Micuții pacienți din secțiile Pediatrie și Chirurgie Pediatrică dar și însoțitorii lor au participat, vineri, 17...438

18 mai 00:11SănătateLecții despre infecția cu HIV/SIDA și stand-up comedy în școlile din Constanța

Aproximativ 1.500 de elevi din județul Constanța vor participa luna aceasta la sesiuni educative pentru prevenirea...431

17 mai 00:00SănătateCongresul Național de Anatomie aduce medici de renume la Constanța!

Constanța găzduiește, în perioada 16 – 18 mai a.c., a XX-a ediție a Congresului Național de Anatomie, eveniment...476

11 mai 17:50SănătateIntervenție chirurgicală dificilă, realizată la Spitalul Județean Constanța

Un bărbat de 30 de ani, adus în stare critică la UPU Constanța, în urma unui accident rutier petrecut în Tulcea, a...3730

10 mai 17:50SănătateCentrul medical Pozimed a fost preluat de Rețeaua Regina Maria

Reprezentanții Rețelei de sănătate Regina Maria au anunțat, joi, 9 mai a.c., preluarea Centrului medical Pozimed,...1820

8 mai 17:51SănătateLinie laparoscopică videoghidată, la Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia are o nouă linie laparoscopică videoghidată de ultimă generație, achiziționată cu...859

4 mai 18:05SănătateEchipamente moderne pentru Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia va beneficia de o nouă unitate de laparoscopie. Aceasta a fost achiziționată și donată...1032

3 mai 01:13SănătateMii de pacienţi, prezenţi la Spitalul Judeţean Constanţa în minivacanţă

Mii de pacienți, investigați și tratați la SCJU Constanța, în timpul minivacanței de Paște și 1 Mai. 868...929